VIJFDE ZONDAG VAN PASEN • 28 APR.-5 MEI

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken kan worden gebeld.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl. Bovendien is de parochie te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer om parochiebijdragen over te maken, is IBAN NL38 RABO 0108 8603 37.

* Agenda pastoraal centrum. Maandag 14.00 werkgroep visualisatie. Donderdag 3 mei 20.00 bestuursvergadering.

* Zondagsliturgie. Op de vijfde zondag van Pasen luidt het motto: Vruchten voortbrengen. Na de Goede Herder (vorige zondag) nu een volgend beeld met betrekking op de paasgemeenschap van de Heer: de wijngaard. Een rijk beeld: stam en twijgen, druiven die nodig zijn voor de wijn die het hart van de mens verheugt. Beeld van eenheid in verscheidenheid. Is dit niet vandaag een belangrijk beeld? Verdeeldheid is er op vele vlakken, van het kleine gezinsverband tot de verdeeldheid onder de volken of ook tussen hen die zich beroepen op de Christus. Het is uitdagend om hoe verscheiden mensen ook zijn, steeds de eenheid te dienen. De kerk zou een model kunnen zijn.

* Liturgische kalender. Vrijdag heilige Petrus Canisius, priester en kerkleraar. Woensdag heilige Athanasius, bisschop en kerkleraar. Donderdag 3 mei heiligen Filippus en Jakobus, apostelen.

* Vastenactie. De totale opbrengst van de Vastenactie in de vier kerken van de parochie bedraagt 6.842,16 euro.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie overleed Piet Meirmans, 87 jaar. Moge hij voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Willibrordusmis van E. Bartelink. Het orgelprogramma omvat de volgende compositie van Lemmens: Cantabile; Prelude; Prière en Sortie.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Grard en Dina v.d. Besselaar-van Oers (jgt); Bertha v. Erp (mgd); overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; overl. fam. Van der Made.

ZONDAG 09.00 Henk en Roelie Plageman en zoon André. 10.30 Frank v. Berckel (jgt); Ine Spikmans- v. Berkel (mgd); Peter v. Beers (mgd); zuster Marie José Spijkers.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 mw. Van de Loo- Boons (verj); Kees v.d. Loo (jgt); hr. Van de Loo (verj); zuster Gratia Elissen (jgt); Ties Witlox.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie à 12 euro op wil geven, kan daarvoor de enveloppe gebruiken die achter in de kerk klaarliggen. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden. Tevens eigen naam en adres vermelden. De enveloppe twee weken van te voren in de brievenbus deponeren van Duinendaal 2, zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Koffie en ontmoeting. Zondag 29 april zijn kerkgangers door het pastoraal team uitgenodigd voor een kopje koffie en ontmoeting voor aanvang van de hoogmis van 10.30 uur in het pastoraal centrum.

* Roepingenzondag. De collecte bracht zondag 198,30 euro op.

* Dodenherdenking. Vrijdag 4 mei is er om 18.30 een herdenking. Het Sint-Petruskoor zingt daar Ave verum (Mozart), Licht dat ons aanstoot, Aus tiefer Not (Bach) en Een nieuw volkslied.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis met pastoor Jacques Grubben als voorganger en predikant. De samenzang staat onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Marie-José Heersche- v.d. Boom (jgt); Ties en Anna v.d. Loo- v. Lieshout; Huub v.d. Boomen.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Voor het welzijn van alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Voor het welzijn van alle parochianen.

VRIJDAG 19.00 dodenherdenking; voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong, medewerking verleent het gilde Sint-Antonius Abt. De gezangen worden verzorgd door kerkkoor Cantate Domino.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Huub van den Boomen overleed op 73-jarige leeftijd. Dat hij moge rusten in de vrede van de Heer.

* Koffiedrinken. Zondag na de hoogmis zijn belangstellenden rond de klok van 10.30 welkom in dienstencentrum De Kloosterhof om een kopje koffie of thee te drinken.

* Dodenherdenking. Vrijdag 4 mei start dodenherdenking om 19.00 in de kerk met medewerking van gilde Sint-Antonius Abt, stichting Algemeen Belang Liempde (ABL), leerlingen van basisschool De Oversteek, het Dorpsberaad en leden van de contactgroep Liempde. Ook dit jaar zijn nabestaanden van de Liempdse oorlogsslachtoffers uitgenodigd. Na de kerkdienst volgt een stille tocht naar het monument David en Goliath in het Concordiapark waar een krans en bloemen worden gelegd, gedichten worden voorgelezen, passende muziek ten gehore wordt gebracht en The Last Post wordt geblazen, om 20.00 gevolgd door twee minuten stilte. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in café Het Wapen van Liempde.

* Kribbeactie. Ook in de Liempdse kerk kunnen mensen meedoen met de zogeheten 'kribbeactie' waarbij spullen worden ingezameld voor minderbedeelden. In april en mei staat de actie in het teken van persoonlijke verzorging. Spulletjes die niet over de datum zijn, kunnen in de kribbe in het kerkportaal worden gelegd.

* Welkom in De Ontmoeting. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in het contactpunt van de Liempdse geloofsgemeenschap nabij dienstencentrum De Kloosterhof. Bezoekers zijn welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje met de kapelaan en/of parochievrijwilligers.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem, afdeling Liempde via 06-24 61 44 30.