Afbeelding
Foto: Gemeente Sint-Michielsgestel

BINT EN GESTEL ZETTEN WELZIJNSINITIATIEF IN GEMONDE OP

'We willen dagbesteding in alle dorpen'

De gemeente Sint-Michielsgestel wil in iedere dorpskern dagbesteding opzetten, waaronder Gemonde. Welzijnsinstelling Bint gaat de organisatie hiervan op zich nemen.

Onlangs hebben de gemeente en Bint een intentieverklaring ondertekend in De Huif te Sint-Michielsgestel. Daar is op 6 april de eerste dagbesteding van start gegaan onder de naam De Meanderkamer. Donderdag 17 mei opent De Durpskamer in Den Durpsherd in Berlicum haar deuren. Later in het jaar volgen de kernen Gemonde en Den Dungen.

De gemeente en Bint werken voor het dagbestedingsinitiatief samen met partners als Vivent, Zorggroep Elde, Kentalis, Cello, De Huif, Den Durpsherd en de huisartsen. Samen met actieve burgers uit de gemeenschap maken zij deze welzijnsdagbesteding mogelijk. Demissionair wethouder Alexander van den Dungen: ,,We willen dagbesteding dichtbij mensen in alle dorpen. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten."


Explosion Rockets

Rock-'n-rollband The Explosion Rockets brengt zaterdag 28 april in City Theater in Schijndel een ode aan Elvis Presley. Diens muziek wordt afgewisseld met hits van onder anderen Buddy Holly en Cliff Richard. Kaarten à tien euro zijn te verkrijgen via telefoonnummer 06-45 92 85 86. Aan de zaal is de ticketprijs 12,50 euro. Mensen die een zitplaats willen, krijgen het advies tijdig aanwezig te zijn.

De welzijnsdagbesteding is voor iedereen, met of zonder beperking, en moet zorgen voor een zinvolle invulling van de dag. Mensen kunnen er samen in gesprek of schilderen, koken en een spelletje doen. De dagbesteding is een dag per week open.

Wie informatie wil over kosten, tijden en mogelijkheden, kan contact opnemen met Bint via telefoonnummer (073) 551 54 32 of e-mail: n.vermeulen@bintwelzijn.nl.

FOTO BOVEN: Op de voorgrond: directeur Rita van de Wouw van welzijnsinstelling Bint en demissionair wethouder Alexander van den Dungen van Sint-Michielsgestel willen in iedere kern in de gemeente dagbesteding organiseren. (Foto: gemeente Sint-Michielsgestel).