Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Alles ziet er anders uit als de zon schijnt

De geur van barbecue verspreidde zich de afgelopen dagen óók door Boxtel en de mensen trekken er op uit. De temperatuur steeg vandaag, donderdag 19 april naar bijna 29 graden en dat zorgde voor een Tropical Thursday. En het mooie is dat het nog niet gedaan is met dit fijne weer. Ook in het weekeinde voorspellen de meteorologen aangename temperaturen.

De Boxtelse horeca-ondernemers zijn ongetwijfeld blij met de vroege voorjaarswarmte. Een zomers biertje of een cocktail gaat er bij veel mensen wel in. Bovendien doen de supermarkten deze dagen goede zaken, de barbecuepakketten vliegen de deur uit.

Het is in Nederland vrij uitzonderlijk dat het kwik in april zo ver oploopt. De gemiddelde temperatuur is volgens De Bilt in deze lentemaand namelijk 9,2 graden. Dat is een flink verschil met wat mensen vandaag op hun huid voelden branden. Insmeren is dan ook het advies.

En dan te bedenken dat Nederland vorig jaar rond deze tijd massaal klaagde dat het te koud was. Halverwege volgende week gaat het regenen en daalt de temperatuur naar zo'n 15 graden. Nog altijd meer dan gemiddeld, maar toch flink minder. Dus voor zo lang het duurt: genieten!

FOTO BOVEN: Het zonnige voorjaarsweer lokte mensen het park in. Even een wandeling maken of een visje vangen. Boxtel deed daarbij gisteravond niet onder voor andere dorpen en steden... (Foto: Peter de Koning).