PROGRESSIEF '96 EN CDA VORMEN COALITIE

Haaren breidt college fors uit: liefst vier wethouders

Eind maart werd er nog rekening mee gehouden dat de huidige twee wethouders van de gemeente Haaren ingewisseld zouden worden voor drie nieuwe bestuurders. Maar de nieuwe coalitie van Progressief '96 en CDA heeft gekozen liefst vier wethouders te benoemen, zo werd dinsdagavond bekendgemaakt. Het kwartet wordt vanavond, donderdag 19 april tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd en gaat direct aan het werk.

De vier wethouders vullen samen 3,3 voltijdbanen. De uitbreiding ten opzichte van het vorige college, dat twee fulltime wethouders kende, is nodig omdat er extra taken zijn die in minder tijd uitgevoerd moeten worden, aldus Carine Blom. Zij wijst daarmee naar de opsplitsing van de gemeente Haaren die uiterlijk op 1 januari 2021 moet zijn afgerond.

Carine Blom van Progressief '96 wordt coördinerend wethouder opsplitsingszaken en eerste locoburgemeester en haar partijgenoot Adriënne Verschuren wordt verantwoordelijk voor het sociaal domein. CDA'er Martien Vromans krijgt de portefeuille financiën. De tweede christendemocraat in het college is Harry van Hal, die ook van 1996 tot 2002 wethouder was. Hij wordt verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening. Beide CDA'ers komen van buiten de gemeenteraad, de twee wethouders van Progressief '96 dragen hun raadszetels over aan de eerstvolgende op de verkiezingslijst: Marion Das (Haaren) en Brecht Gerritse (Helvoirt).

Het nieuwe college van B. en W. heeft een meerderheid van negen van de vijftien raadszetels. Beide fracties hebben ingestemd met de benoeming van de wethouders. Er zijn ook principeafspraken gemaakt over een bestuursakkoord. Het gedetailleerde bestuursakkoord wordt voor de vergadering van 31 mei aangeboden aan de gemeenteraad die daar dan over zal debatteren.


BRABANTS THEATER IN DE SERENADE

'Vruger waar alles bitter'         op de planken in Liempde

Theatertrio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders treedt zaterdag 21 april op in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde met de voorstelling 'Vruger waar alles bitter'. Aan de zaal zijn nog kaarten beschikbaar.

De drie mannen uit Someren en Asten treden veelvuldig op in de regio Peelland, steeds voor een volle zaal. Weliswaar in de intieme theaters, maar daar voelen Maas, Van Gorp en Snijders zich dan ook thuis. Het drietal was in de Peel veelvuldig te zien dankzij de voorstelling Mistero, Brabantse Volksopera.

Ook in De Serenade zal het provinciale centraal staan. Vruger waar alles bitter brengt namelijk 'Brabants literair entertainment' op de planken. De verhalen van Maas zijn beeldend, de liederen van Van Gorp poëtisch en de gedichten van Snijders ondeugend. Die kwalificaties zijn niet helemaal volledig. Sommige teksten schuren of zijn confronterend.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Een kaartje kost 12,50 euro inclusief consumptie.