'WERK AAN INTERACTIE MET HUURDERS'

Sint-Joseph presteert goed volgens inspectie

RENS VAN DEN ELSEN

Sint-Joseph is tevreden over uitkomsten van de inspectie die de woonstichting iedere vier jaar moet ondergaan. Volgens het onderzoeksbureau presteert de corporatie beter dan tijdens de vorige visitatie. Het gemiddelde rapportcijfer is gestegen van 7,3 naar 7,7. Er is onder meer gekeken naar de prestaties op het gebied van ambities, vermogen en bestuursvisie.

Directeur-bestuurder van Sint-Joseph Rob Dekker is trots op het cijfer, maar geeft ook aan dat het daar niet om draait: ,,We beschouwen deze controle als een belangrijke toets of we de juiste dingen goed doen. Visiteren is ook om te leren, we gaan aan de slag met de verbeterpunten om zo onze organisatie nog beter te laten functioneren." Dekker geeft ook aan dat er hard is gewerkt om de huidige positie te bereiken. Maar dat voor Sint-Joseph het contact met de huurders het belangrijkst blijft. ,,Want zonder hen kunnen we niet bijdragen aan een mooier en duurzamer Boxtel."

Uit de inspectie blijkt onder meer dat de woonstichting veel aandacht en budget heeft voor de kwaliteit van wijken en buurten. ,,Er zijn meerdere projecten voor bijzondere doelgroepen gestart. Zonnepanelen hebben daarnaast voor een forse energiebesparing gezorgd. De ambities zijn goed onderbouwd en sluiten aan bij de opgave in Boxtel en de regio", zo valt in het rapport te lezen. Ook gaat het goed met de financiƫn en werken externe organisaties graag met de Sint-Joseph samen, oordeelt de visitatiecommissie.

VERBETERPUNTEN

Verbeterpunten zijn er ook. Zo zou de Boxtelse organisatie nog beter samen kunnen werken om meer interactie met de huurders te bewerkstelligen en meer inzicht kunnen geven binnen welke financiƫle kaders Sint-Joseph werkt.


Aannemers willen werk Gildenhof overnemen

Na het faillissement van Bouwgroep Moonen liggen de onderhoudswerkzaamheden in de straten rondom Gildenhof in Boxtel stil. Woonstichting Sint-Joseph is momenteel in gesprek met drie aannemers om het werk over te nemen.

,,We verwachten hier begin mei meer duidelijkheid over te hebben. Helaas duurt het allemaal langer dan gedacht. Dat komt vooral omdat we afhankelijk zijn van de curator die bij het faillissement van Moonen is aangesteld als vertegenwoordiger van de lopende projecten, waaronder dus ook Gildenhof", geeft een woordvoerder van de woonstichting desgevraagd aan.

Deze week heeft ook de dakdekker zijn laatste materialen opgehaald. Daarmee zijn alle onderaannemers nu vertrokken uit de wijk. De woningen waar de aannemer nog bezig was worden zo snel mogelijk afgerond. De huizen die nog niet aan de beurt zijn gekomen schuiven op in de planning.