Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

What's Up, scouts?

Tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) van afgelopen weekend kwamen veel leden van Scouting Boxtel in actie. Albegina (14), Jiske (11), Lotte (15), Nena (12) en Noalisa (12) en van de gidsenafdeling behaalden hier de tweede plek en mogen daarom tijdens Pinksteren naar de landelijke editie in Baarn. Tijdens de RSW worden de scouts binnen het jaarthema Planet Big Bang beoordeeld op samenwerking en alle geleerde scoutingtechnieken.

Meiden, gefeliciteerd met jullie tweede plaats. Hoe ging het dit weekend? ,,Dankjewel!" zeggen de meiden giechelend in koor. ,,Het ging blijkbaar erg goed, want we zijn door," vertelt Lotte. Ze blijkt een ervaringsdeskundige. ,,Het is voor mij namelijk al de vierde keer dat ik naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) mag. Volgens mij een record."

Wat moesten jullie allemaal doen? Nena: ,,Buiten het opzetten van ons terrein, hebben we ook een tocht gelopen met verschillende routetechnieken en spelletjes gedaan." Lotte: ,,Een jury keek naar hoe we onze tent en keuken opbouwden en hoe we omgingen met de materialen." Het kampterrein waar de meiden bivakkeerden was opgedeeld in drie subkampen ,,Wij stonden op Rika. Alles wat we deden, zoals ons menu en de themapresentatie, moest een mix zijn van Afrika en Amerika."

Hoe ging de samenwerking onderling? ,,De jury lette goed op of iedereen van ons groepje een taak had", vertelt Lotte, die als groepsleider iedereen aan het werk moest zetten. Nena geeft toe dat ze eigenlijk alleen een balk heeft vastgehouden: ,,Maar zo kon de rest alles vastknopen."

Wat vonden jullie het moeilijkst? Albegina: ,,Het opzetten van onze keuken blijft lastig. En het eten bereiden ging ook niet helemaal lekker. Toen de man van de jury aankwam riep hij: 'het lijkt hier wel een crematorium!'." Lotte voegt er gauw aan toe: ,,Maar toch kregen we een prima beoordeling voor ons menu, hoor."

Wat verwachten jullie van de landelijke scoutingwedstrijd? Nena: ,,Volgens mij wordt het wel leuk, alleen moeten we dan nóg beter ons best gaan doen."

FOTO RECHTS: Boven: Albegina en Lotte. Onder: Noalisa, Nena (met trofee) en Jiske. (Foto: Scouting Boxtel).