TWEE SPEELSTERS NEMEN AFSCHEID

Vrouwen Blox sluiten het seizoen winnend af

De vrouwen van de Boxtelse volleybalvereniging Blox gaven het slot van de competitie 2017/2018 nog wat extra cachet. In Giessendam werd het duel, tevens het afscheid van speelsters Iris Kleine en Hannah Verhagen, gewonnen.

De goede passing en de uitstekende spelverdeling door Janne Ariëns resulteerden in gevarieerde aanvallen van Blox. Kleine en Verhagen speelden in hun laatste wedstrijd tevens uitstekend. De samenwerking tussen Ariëns en Kleine resulteerde in veel punten, terwijl de services van Verhagen gevaarlijk hard en scherp over het net geslagen werden. Doordat Hanna van Esch en Carmen Steenbakkers aanvallend eveneens op dreef waren en de verdediging goed in formatie stond, liep Blox in deze set uit naar een 25-16 overwinning.

BILLENKNIJPEND

De vrouwen van Vridos bewezen in de tweede set dat ervaring in een volleybalwedstrijd een factor van betekenis is. Door goed te verdedigen en slim spel dienden zij Blox van repliek. Het Boxtelse team keek bijna de gehele set tegen een achterstand aan, maar bleef in het spoor van de tegenstander. Op het moment dat Vridos de twintig puntengrens naderde kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Vanaf dat moment was het billenknijpend spannend: uiteindelijk trokken de gastvrouwen aan het langste eind en wonnen de set met 29-27.

GELIJKOPGAAND

De derde set was vanaf het begin een gelijkopgaande strijd met prima spel aan beide zijden. De Bloxdames lieten zien dat aanvallend spel met veel beweging hun grootste wapen is. Gefaciliteerd door spelverdeelster Ariëns legden zij gevarieerde aanvallen op de mat. Steenbakkers en Kleine leken als een elastiek verbonden aan Ariëns waarbij Steenbakkers enkele snoeiharde ballen sloeg. Van Esch was aan de buitenkant niet te stoppen en de ballen van Maud Herberigs waren moeilijk te verdedigen voor Vridos.

Aanvoerster Van Esch had in deze set nog een belangrijke rol. Ze wist op een breekpunt de scheidsrechter ervan te overtuigen dat zij een discutabele beslissing terug moest nemen en om moest zetten in een 'dubbel'. Daardoor ging er geen punt verloren en kon Blox blijven serveren. De setwinst werd nipt binnen gesleept: 25-23.

SLOTAKKOORD

De conditie van het Boxtelse team en de onwrikbaarheid van de speelsters namen de overhand in de vierde set. Er volgden prima servicebeurten van Kleine en Verhagen en de onvermoeibare aanvallen van de Bloxvrouwen leidden tot een minder goede periode van Vridos. Daardoor kon Blox weer de voorsprong nemen en bleef het team aanvallen. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-19.

Het vaandelteam van Blox behaalde in deze competitie een verdienstelijke vierde plaats. Daarbij wisten de speelsters de wedstrijd tegen de vermoedelijke kampioen als enige ploeg te winnen; een prestatie op zich.