Bram Veroude van Magic FX (midden) en Diana en Filipe van den Borne van Mr. & Mrs. Filipe (rechts) gingen in 2016 met de Boxtelse Ondernemers Trofee naar huis. Wie het drietal opvolgt, wordt bekend op 8 november. (Foto: Hans van Doorn).
Bram Veroude van Magic FX (midden) en Diana en Filipe van den Borne van Mr. & Mrs. Filipe (rechts) gingen in 2016 met de Boxtelse Ondernemers Trofee naar huis. Wie het drietal opvolgt, wordt bekend op 8 november. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

KANDIDATEN VOOR DE ONDERNEMERSTROFEE KUNNEN WORDEN VOORGEDRAGEN

BOT 2018 in teken van 'Fast Forward'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Fast Forward. Dat is dit jaar het thema van de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT), die op donderdag 8 november wordt uitgereikt aan de winnaars in de categorieën Business 2 Business en Business 2 Consumer. Kandidaten kunnen vanaf heden genomineerd worden.

In Sacre Coeur, de voormalige Heilig Hartkerk, kregen twee jaar geleden Bram Veroude (Magic FX) en Filipe en Diana van den Borne (Mr. & Mrs. Filipe) de BOT-ring om hun vingers geschoven. Zij sleepten de trofee binnen in de twee categorieën en mochten zich ondernemers 'met ballen' noemen. ,,De BOT is een kans om te laten zien aan ondernemend Boxtel wat we doen", aldus de eigenaren van Mr. & Mrs. Filipe. ,,Het is een traject dat we met het hele team beleefd hebben. De aandacht, de saamhorigheid, de trots, maar ook het stellen van kritische vragen aan onszelf."

Voor Veroude van Magic FX was dat niet anders: ,,We hebben ongelooflijk veel berichtjes, cadeautjes en bloemen ontvangen. Naast dat dit voor een ondernemer een 'megakroon' op jarenlang hard werken is, is het ook voor het hele team enorm motiverend. Waar wij vooraf nog even twijfelden om mee te doen, bleek later dat het juist een enorm positief 'effect' heeft."

ER UIT SPRINGEN

Sinds 2005 wordt de Boxtelse Ondernemers Trofee met enige regelmaat uitgereikt. Mtd Expotechniek (2005), ITB Precisietechniek (2006), binderij Hexspoor (2008), Van Oers Group (2010), Fysotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden, D&M Holland (2012), De Deugniet, Standby Thuiszorg (2014) en Magic FX en Mr. & Mrs. Filipe (2016) gingen al met de trofee naar huis. De organisatie is al die jaren al in handen van JCI Dommelland, de vroegere Juniorkamer. ,,Telkens staat een ander thema centraal", aldus Marleen van Ooijen en Joris van der Krogt van JCI. ,,'Fast Forward' is het laatste thema van een drieluik. In 2014 stond 'A Brand New Day' centraal, voor ondernemers die tijdens de crisis niet stil zaten, maar de situatie naar hun hand zetten. Twee jaar later zochten we naar bedrijven met lef. En dit jaar zoeken we accelererende ondernemers die er uit springen. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door een bijzondere bedrijfsvoering of uniek product."

Kandidaten voor de BOT 2018 kunnen via de website www.bot2018/nomineren tot en met 3 juni voorgedragen worden in twee categorieën: Business 2 Business of Business 2 Consumer. Hieronder vallen respectievelijk bedrijven die produceren, leveren of diensten verrichten voor andere bedrijven en ondernemingen die met name actief zijn voor consumenten. De enige voorwaarde is dat een bedrijf in de gemeente Boxtel gevestigd is. ,,We plaatsen de bedrijven van wie de nominatie goedgekeurd is op onze website", legt Van der Krogt uit. Vanaf 4 juni kunnen mensen twee weken lang hun stem uitbrengen op de onderneming naar keuze. ,,Nieuw is dat we de ondernemers ook een stem geven", aldus Van Ooijen en Van der Krogt. ,,Iedere genomineerde mag zes punten verdelen onder concurrenten. Daarbij mogen ze niet op zichzelf stemmen. Hiermee komen we uiteindelijk tot een gebalanceerde uitslag."

De finalisten, drie per categorie, worden donderdag 28 juni tijdens het 'pre-BOT-event' bekendgemaakt. ,,Vervolgens neemt de jury het over", aldus Van der Krogt. ,,Zij beslist uiteindelijk wie op 8 november met de Boxtelse Ondernemers Trofee naar huis gaat." Waar het evenement wordt gehouden, is nog niet bekend. ,,Na het grote succes van de vorige editie, zijn we plan het evenement nog grootser op te zetten", legt Van Ooijen uit. ,,Uiteraard zorgen we ook dit jaar weer voor een volledig verzorgde avond met sprekers en entertainment." Kaarten à 75 euro (inclusief btw) zijn vanaf maandag 23 april te koop via www.bot2018.nl.

Brabants Centrum is als maatschappelijk partner verbonden aan de BOT 2018. De komende maanden wordt dan ook uitgebreid aandacht besteed aan het ondernemersevenement, de genomineerden én de finalisten in de digitale en papieren edities.