Peter de Kroon (rechts) veroverde brons voor L'Union Liempde tijdens het rayonkampioenschap. (Foto: L'Union Liempde).
Peter de Kroon (rechts) veroverde brons voor L'Union Liempde tijdens het rayonkampioenschap. (Foto: L'Union Liempde). Foto: L' Union Liempde

Handboogvereniging L'Union boekt succes in Ammerzoden

Liempdse schutters pakken eremetaal

Schutters Youssef el Kourdi en Peter de Kroon van handboogvereniging L'Union Liempde sleepten tijdens de rayonkampioenschappen afgelopen weekeinde respectievelijk een zilveren en bronzen medaille in de wacht.

El Kourdi trad zondag aan in Ammerzoden in de tweede klasse recurve. Vorig jaar werd de schutter al kampioen in de derde klasse. Ook een niveau hoger presteert hij naar behoren. Hoewel hij matig begon aan zijn serie, stond de schutter halverwege de wedstrijd op een vierde plek. De tweede helft startte hij wederom matig, maar dankzij een aantal puike beurten eindigde El Kourdi uiteindelijk op de tweede stek.

In de vierde klasse recurve werd Frans Vingerhoets tiende en Lambrecht van der Mijden behaalde een negende plaats in de vijfde klasse.

COMPOUND

Schutter Peter de Kroon speelde zaterdag al 'zijn' rayonkampioenschap in het clubhuis van L'Union in Liempde. Uitkomend in de tweede klasse compound, wist hij zich in het begin te meten met de top van het klassement. De Kroon zakte daarna wat weg, maar stond halverwege met 228 punten toch op een vierde plaats, samen met zijn vrouw Marieke Termeer. Door in de tweede wedstrijdhelft opnieuw 228 punten te scoren, behaalde hij brons. Termeer nam uiteindelijk genoegen met een zesde plaats. In dezelfde klasse werd Karin van der Velden elfde.

DICHTBIJ

Eef Quinten was in de eerste klasse compound dicht bij een medaille. Na tien pijlen stond hij zelfs op een gedeelde eerste plaats, maar de schutter kwam uiteindelijk tekort voor eremetaal. Bert van der Wiel en Erik van der Velden behaalden respectievelijk de negende en dertiende stek in hun klasse.

Komend weekeinde kan L'Union opnieuw succes boeken. Op zondag 22 april doet het compoundteam mee aan de rayonkampioenschappen in Boekel.