Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Jaarvergadering Ouderen in Regie in De Walnoot

Stichting Ouderen in Regie houdt maandag 23 april om 19.30 uur haar jaarvergadering in gemeenschapshuis De Walnoot. Tijdens de bijeenkomst praat het bestuur bezoekers bij over de stand van zaken en het toekomstperspectief van de organisatie.

In de praktijk brengen van zoveel mogelijk eigen regie en zelfbeschikking op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Dat is het doel van burgerinitiatief Ouderen in Regie. ,,We voeren voortdurend overleg met de gemeente Boxtel, ContourdeTwern, woonstichting Sint-Joseph, zorgaanbieders en projectontwikkelaars om ons gedachtegoed onder de aandacht te brengen", aldus Ad van den Brand, voorzitter en initiatiefnemer van Ouderen in Regie. ,,We zijn ervan overtuigd dat veel ontwikkelingen binnen het sociaal domein door burgers beïnvloed kunnen worden als men zich daarvoor collectief inzet. Uit ervaring weten we intussen dat dit niet vanzelf gaat."

Tijdens de jaarvergadering geven de werkgroepen Wooninitiatieven, ZorgSamenBuurt Oost en Coöperatie uitleg over wat er bereikt is en wat de ambities zijn voor de toekomst. Zo zijn leden in gesprek met de gemeente om het mogelijk te maken kleinschalige wooninitiatieven door en voor senioren te realiseren. ,,Deze voorwaarde opnemen in bestemmingsplannen zou een mooie opsteker zijn", aldus Van den Brand.

Het opzetten van een brede coöperatie voor woon-, welzijns- en zorgdiensten die past bij de wensen van inwoners behoort ook tot de plannen van Ouderen in Regie. De werkgroep Coöperatie geeft tijdens de jaarvergadering uitleg en vraagt mensen mee te denken. ZorgSamenBuurt Oost brengt met behulp van vrijwilligers vraag en aanbod van bewoners bij elkaar en organiseert koffiebijeenkomsten. De werkgroep verstrekt in De Walnoot informatie over haar activiteiten en de doorontwikkeling.


Orgelconcert

Organist Stephan van de Wijgert opent zondag 22 april de nieuwe reeks kerkconcerten in Boxtel. Op het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek vertolkt hij onder meer werken van Bach, Schubert en Franck. Het optreden begint om 20.15 uur. De entreeprijs bedraagt acht euro.


Bijenmarkt
zorgt voor
méér bloemen

De ingrediënten van de bijen- en plantenmarkt in Boxtel zijn bekend: honing, kruiden, planten en zaden inslaan en kennismaken met de leefwereld van de bij. Bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius organiseerde het evenement in en om haar hal in sportpark Molenwijk zondag voor de 45e keer. En opnieuw was het een succes...

Van waskaarsen maken tot het proeven van honingdropjes en van luisteren naar uitleg van imkers tot het aanschouwen van bijenhotels: Sint-Ambrosius zorgde ook dit jaar voor een gevarieerde markt. De zon scheen volop en dat bleek voor veel mensen het signaal om erop uit te trekken en een bezoekje te brengen aan de markt. De meeste mensen kwamen een kijkje nemen bij de opgekweekte planten en kruiden om hun tuinen te verfraaien. Ook werden volop zakjes met zaden ingeslagen én ingeleverd bij de 'zadotheek'. En dat zal uiteindelijk weer leiden tot meer bloemen voor de bijen.

FOTO ONDER: Naast de vele planten en kruiden die tijdens de bijenmarkt van Sint-Ambrosius verkocht werden, konden bezoekers ook allerlei 'bijproducten' aanschaffen, zoals honingdrop. Mmm.... (Foto: Albert Stolwijk).