LIEMPDE HANGT ONDERIN MIDDENMOOT

Sinds twee jaar deelt DVG weer eens punten

In het weekend waarin Hilvaria op de platte kar door de straten van Hilvarenbeek reed, speelde DVG in eigen huis gelijk tegen Unitas '59. Het werd 1-1. Hiermee is een einde gekomen aan een lange reeks van wedstrijden die gewonnen of verloren werden. Sinds 8 mei 2016 speelden de Liempdenaren niet meer gelijk.

Na een aftastend begin was het Unitas dat als eerste op doel schoot. Maar die inzet kon door de Liempdse doelman Sten Traa gemakkelijk onschadelijk gemaakt worden. DVG speelde geconcentreerd en met overtuiging, iets wat het team de laatste weken te weinig heeft laten zien. De eerste kans voor de thuisploeg was dan ook meteen raak. De aanval werd door Luuk van de Ven van achteruit opgezet, via zijn broer Sander werd de bal vanaf de achterlijn voorgegeven en Bas van Houtum rondde de kans bekwaam af.

Niet veel later werd een door Wilco Voets genomen hoekschop door Bart de Windt goed ingekopt, maar de keeper van Unitas kon met twee vuisten redding brengen. De bezoekers probeerden de opgelopen schade te herstellen, maar DVG bleef alert en speelde een van de betere wedstrijden van dit seizoen. Alle kansen voor de tegenstander werden geneutraliseerd. Tot in de 36e minuut. Even was er die twijfel op een bal die achter de verdediging werd gelegd. De spits van Unitas reageerde meteen en scoorde de gelijkmaker.

Voor rust had De Windt nog een vrije schietkans om DVG weer op voorsprong te zetten, maar hij kon de hoek niet vinden en schoot recht op de keeper.

SPANNING

Na rust ging het spel in fases op en neer; dan was Unitas weer meer in balbezit en dan kreeg DVG de overhand. Voor de supporters was het een aantrekkelijk duel met veel spanning. Een voorzet van Sander van de Ven had een beter lot verdiend maar Van Houtum kon net niet bij de bal. De goed spelende Jeroen Caarls had, samen met Daan Voets, de controle achterin. Caarls kon een voorzet vanaf links nog net met zijn hoofd verlengen waardoor de aanvaller van Unitas de bal mistte.

In de 69e minuut leek DVG opnieuw op voorsprong te komen. De uitstekend spelende Jaap Verhoeven kwam van achteruit naar voren en speelde Twan van den Broek aan, die uiteindelijk de achterlijn haalde. Zijn voorzet werd door Van Houtum ingeschoten. Iedereen dacht aan een doelpunt, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van het zijnet.

KANSEN

Het was duidelijk dat de club die nóg een keer zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Bijna was dit Unitas toen een bal boven op de doellat stuiterde. Maar ook DVG deed een gooi naar de winst via een schot op de buitenkant van de paal. De beste kans was voor Van Houtum, zijn kopbal ging via de handen van de keeper over het doel. Even was het voor de thuisploeg nog billen knijpen toen Verhoeven een handsbal maakte. De scheidsrechter zag er echter alleen een hoekschop in. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd en een gelijkspel was daarmee het eindresultaat.

VERTROUWEN

Gezien het aantal kansen in de tweede helft was een overwinning mogelijk geweest, maar het grootste pluspunt was het vertoonde spel. Dat moet de hoofdmacht van DVG weer vertrouwen geven voor de resterende wedstrijden.

FOTO ONDER: Aan de bal DVG-speler Sander van de Ven in duel met een speler van Unitas '59. (Foto: Hans Verberk).