HONKBALLERS DUCKS VERLIEZEN SPANNEND DUEL VAN MULO

Softbalsters winnen met overtuiging

De softbalsters van Ducks traden zondag in eigen huis aan tegen Cardinals. Gezien eerdere ervaringen bereidde het team zich voor op een pittige strijd met de Osse tegenstander. Maar de vrouwen wonnen vrij eenvoudig met 12-0. Bij de honkballers was het spannend tot de laatste inning...

De softbalsters hadden bij de tegenstander een sterke pitcher verwacht, maar stonden tegenover een jonge speelster die moeite had de slagzone te vinden. Zes keer gooide zij vier keer wijd. Al gauw haalde Ducks zes punten binnen. Ook de verdediging van het Boxtelse team stond goed. Pitcher Inge van Geel liet maar weinig loopsters op de honken en samen met de veldspeelsters werden scores van Cardinals voorkomen.

In de tweede inning zette de Osse tegenstander een ervaren pitcher op de plaat. Desondanks sloegen de Boxtelse speelsters er lustig op los. Onder wie nieuweling Nadia Verbeten: zij sloeg zichzelf op knappe wijze op het tweede honk.

STAGNATIE

De mannen van Ducks begonnen zwak aan hun duel met Mulo uit Helmond. Pas in de vierde inning begon het te lopen bij de slagploeg. Op dat moment stonden de honkballers al met 5-0 achter. Door een honkslag van Bram van der Horst zetten de Boxtelaren er uiteindelijk een punt tegenover.

In de vijfde inning kwamen er nog drie spelers van Mulo over de thuisplaat. Dankzij een dubbele honkslag van Thor van den Dool konden Max Denteneer en Remco van Nistelrooij nog scoren in de slagbeurt van Ducks. Nadat de thuisploeg op een 9-3 voorsprong kwam, stagneerde het echter. Ducks kwam dankzij Jan van der Wielen, Bram van der Horst en Niels van der Heijden vanaf de zevende inning terug tot een gelijke stand. Maar in de slotfase ging het team uit Helmond er toch met de winst vandoor dankzij een bal door het middenveld.

Jun. sb: Adegeest - Ducks        16.00

FOTO ONDER: De softbalsters van Ducks verdedigden sterk. Tegenstander Cardinals wist geen enkel punt te maken. (Foto: Hans Verberk).

WINST EN VERLIES IN UITWEDSTRIJDEN VOOR MUNSELPLOEG

Boxtel krijgt én geeft les in effectiviteit

Het vaandelteam van RKSV Boxtel had het druk deze week. Donderdag werd de inhaalwedstrijd tegen Boskant gespeeld en zondag trad het team aan tegen ASV '33 uit Aarle-Rixtel op sportpark De Hut. In de eerste wedstrijd kreeg het Boxtelse team een lesje in effectiviteit en in het tweede duel gaf zij die les zelf.

Op de ranglijst ontlopen de Munselploeg en ASV '33 elkaar niet veel, maar qua voetbal zondag wel.

Het eerste wapenfeit kwam van de gastheren in de vierde minuut met een schot op doel. Maar daarna was het hoofdzakelijk de Boxtelse ploeg die het spel bepaalde. In de tiende minuut was het raak via Jesse van Homelen. Na een ongelukkige terugspeelbal was hij er als de kippen bij: 0-1. Boxtel had duidelijk het betere van het spel, maar verzuimde in de eerste helft de wedstrijd op slot te gooien. Het team uit Aarle-Rixtel kwam er af en toe wat beter uit, maar echte kansen wist de thuisploeg niet te creëren.

Na de rust kabbelde het spel verder: ASV '33 verdedigde en Boxtel drukte niet echt door. De ingevallen Robin van de Laak kreeg in de 68e minuut een dot van een kans. Hij schoot de bal echter keihard in het zijnet. Niet veel later vond de invaller alsnog het net dankzij een strakke pass van Lars van Hamond: 0-2.

Boxtel kreeg tot aan het einde van de wedstrijd via Van de Laak en Van Homelen nog een viertal kansen. Dat deze allemaal werden gemist kon het team zichzelf aanrekenen. Het kon immers ook 0-6 of 0-7 worden.

INHAALWEDSTRIJD

De winst van zondag stak bleek af tegen het verlies van de inhaalwedstrijd tegen Boskant op donderdagavond. Qua punten staat het Boxtelse team redelijk ver van de tegenstander, maar niet qua rangschikking. Winst zou Boxtel een stukje dichterbij brengen. Maar de bezoekers kregen in Boskant een lesje in effectiviteit.

Vanaf de tiende minuut werd het duel spannend. Keeper Tim van de Hooven moest zich strekken om een bal ternauwernood van de lijn te werken. Vijf minuten later kreeg Boskant een drietal goede kansen achter elkaar, maar Van de Hooven bracht steeds knap redding. Tot de twintigste minuut, toen de Boxtelse keeper toch een bal doorliet en de thuisploeg op 1-0 kwam.

Boxtel kreeg daarna een grote kans om de gelijkmaker te scoren maar de eerste twee aanvallers zagen de bal voorlangs gaan en Daniel Mensah schoot daarna hoog over. Tot aan de rust creëerde Boxtel kleine kansen: het resulteerde niet in de aansluitingstreffer.

GELIJK

Het spelbeeld van de tweede helft was bijna gelijk aan dat van de eerste helft, maar dit keer had Boxtel het meeste balbezit. In de 54e minuut kreeg Mitchell Vogels een enorme kans. Van Homelen legde de bal bij de tweede paal, waar hij Vogels vond. Deze zette zijn voet tegen de bal, maar de doelman van Boskant bracht knap redding. Meteen hierop counterde de tegenstander, waarbij de Boxtelse verdediging op snelheid werd afgetroefd. Een aanvaller van Boskant gleed de bal bij de tweede paal binnen: 2-0.

Boxtel zette alles op alles om nog punten uit Boskant mee te nemen. In de 62e minuut probeerde Robin Groenendaal dat van een behoorlijke afstand. De sluitpost van de thuisploeg was verrast en kon de bal ternauwernood redden.

In de slotfase kon Boskant de score verder uitbreiden. Tweemaal de kruising en reddingen van Van de Hooven voorkwam dit. Uiteindelijk bleef de stand 2-0.

Zondag speelt RKSV Boxtel wederom een uitwedstrijd. Om 14.30 uur is de aftrap in Son en Breugel tegen SBC, de nummer twee van de ranglijst.

Paraglideteam van Boxtelse coach scoort in Thailand

Op de Internationale Asian Ocean Paragliding Accuracy Championships heeft het Thaise team van de Boxtelse coach Huub Coumans, grote successen geboekt. Onder zijn leiding werden diverse prijzen gewonnen.

Deze precisiewedstrijd werd van 3 tot en met 12 april gehouden in het Thaise Saraburi, zo'n tweehonderd kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok. Er deden 51 piloten uit twaalf Aziatische landen mee en er werd gevlogen over elf rondes. In het eindklassement was er een gedeelde eerste plaats en een vierde plek voor twee Thaise piloten. Ook bij de vrouwen werd goed gescoord. Zowel de gouden als de bronzen plak ging naar het gastland. In het landenklassement won Thailand ook, met een straatlengte voorsprong op China en Taipei.
Het succes leverde Coumans nog een extraatje op. Hij mag nu ook in andere Aziatische landen trainingen geven.