Afbeelding
Foto: Sint-Joris & Sint-Catharina

BILJARTERS WINNEN EN VERLIEZEN NIPT

Eerste plaats libreteam 't Ivoor ondanks verlies

De marges in de uitslagen van de diverse biljartteams van 't Ivoor uit Boxtel waren afgelopen week niet groot. Of er werd nipt gewonnen òf verloren. Alleen bij de recreanten libre werd een ruime zege behaald. Het derde team won met elf punten verschil van De Hazelaar 3: 40-29.

De overwinning van het eerste libreteam op De Hazelaar 1 was vooral te danken aan de partijwinsten van Fouad Hasbani en Chris Fasseur. Don van der Wiel trof in zijn wedstrijd een sterke tegenstander en moest genoegen nemen met vijf punten. Dat was echter precies genoeg voor de winst. Het tweede team ging ten onder tegen De Straat 1. Henk van Boxmeer redde de eer voor 't Ivoor. Het derde team behaalde een ruime overwinning op De Hazelaar 5. Peter van Giersbergen, Theo van Dongen en Leo Huijbers wonnen hun partij.

RECREANTEN

Bij de afdeling recreanten libre eindigde het eerste team bovenaan in de poule ondanks een verliespartij tegen JBGB 1. De vijf poulewinnaars gaan in een onderlinge strijd uitmaken wie er naar het Nederlands kampioenschap in Nieuwegein mag. Het tweede team legde beslag op een verdienstelijke derde plaats. Team 3 won met een maximale score van De Hazelaar 3. Wim van Dijk, Frans van de Boogaard, Frans Maas en Harrie Verhoeven wonnen allen hun partij. Team 4 won de ontmoeting tegen NAL 5. Ton Rooms en Henk Goettsch wisten hun partijen winnend af te sluiten.

Bij het driebanden op de kleine tafel speelde team vijf tegen Het Groene Laken 1 uit Boxtel. Het werd een overwinning voor de mannen van 't Ivoor. Wim van Gils en Henk Goettsch wonnen allebei hun partij. Math Hendriks verloor met zes punten. Team 6 behield de kans om als tweede te eindigen in de competitie. Het won van titelkandidaat D'n Brouwer 1 met 27-22. Jacques van Loon en Fouad Hasbani wisten hun tegenstanders te verslaan. Team 7 behaalde een benauwde zege op NAL 7. Hier won Johan Beaard als enige van 't Ivoor zijn partij.

Bij de avondcompetitie driebanden op de kleine tafel leed het team van 't Ivoor een nederlaag. René de Windt redde de eer met een moyenne van 0,638 in een mooie partij. Jacques van Loon en Louis van der Meijden, beiden met een moyenne van 1,189, verloren.

Op de grote tafel leed het team van 't Ivoor een onverwachte nederlaag tegen het laaggeplaatste BC Uden 1. Invaller Fouad Hasbani en Leo van Westelaken speelden onder de maat. Louis van der Meijden redde alsnog de eer met een winstpartij.

Programma maandag 23 april
A: D'n Brouwer 2 - 't Ivoor 6         13.00
A: D'n Brouwer 3 - 't Ivoor 7         13.00

Programma woensdag 25 april

A: NAL 7 - 't Ivoor 5         13.00


TAVERBO-SABO 2 WINT VAN KOPLOPER

Tafeltenniscompetitie krijgt een spannend slot

De Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) krijgt een spannend slot. Koploper De Horntreffers verloor maandag namelijk van Taverbo-Sabo 2. Het vierde team van Taverbo-Sabo loopt daardoor drie punten in na zege op Taverbo-Sabo 1, maar moet volgende week de laatste wedstrijd met 10-0 van De Horntreffers winnen om het kampioenschap binnen te halen. Grand Café Rembrandt steeg naar de derde plaats na de winst op Rotsvast.

Taverbo-Sabo 4 speelde tegen Taverbo-Sabo 1 een ijzersterke wedstrijd. Peter de Rooij won zijn drie enkelspelen, Toon van Geel won er twee en Mari Smits was te sterk voor Cees Hems. Taverbo-Sabo 1 wist uiteindelijk drie punten bij elkaar te sprokkelen. Maar omdat ook het dubbelspel naar Taverbo-Sabo 4 ging, behield dit team de tweede plaats én de hoop op het kampioenschap.

Voor De Horntreffers is het maar goed dat de competitie maandag wordt afgesloten. De grote voorsprong die het team enkele weken geleden nog had, is verdwenen. De wedstrijd tegen Taverbo-Sabo 2 verliep ook moeizaam. Stephan Pennings was bij Taverbo de grote man door te winnen van Wim van Aarle en Ad en Hans van Weert. Lothar Groth en Joop van Eijk wonnen beiden één enkelspel, maar ook het dubbelspel waardoor het duel eindigde in 6-4

voor Taverbo-Sabo 2. De strijd om de derde plaats is nog helemaal open. Taverbo-Sabo 3 kwam niet in actie en moest toekijken hoe de concurrentie de derde plek overnam.

Grand Café Rembrandt trad aan tegen Rotsvast dat slechts twee punten achter stond. Met drie gewonnen enkelspellen en een verloren dubbelspel kwam de tussenstand op 3-1 in het voordeel van Rembrandt. Door winsten van Geerta Pluut op Hans Stoker en Bart Theeuwes op Arnold kwam de einduitslag op 7-3. Rotsvast viel daardoor iets verder terug en blijft vijfde.

KNOKKEN

In de partij tussen De Firma Fotografie en De Dommel stond niets meer op het spel. Maar geen van beide partijen wilde verliezen. Tot het laatste duel werd er geknokt om ieder punt. De Dommel nam een 2-0 voorsprong door winst van Ad van Lier en Ad de Man. In de partij van Henk van de Laak tegen Wim Jansen kwam voor De Firma Fotografie de ommekeer. Van de Laak won in drie games van Wim Jansen en ook de drie opvolgende punten gingen naar het team. De laatste vier partijen verliepen om en om waardoor uiteindelijk een eindstand van 6-4 op het scorebord stond, in het voordeel van De Firma Fotografie. Daarmee nam de ploeg afstand van de laatste plaats.


KRUISBOOGTITEL PROOI VOOR GILDE

Gemonds schutterskwartet pakt Brabants kampioenschap

Gildes Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan en Sint-Joris & Sint-Catharina uit Gemonde deden zondag 15 april mee aan het Brabantse federatiekampioenschap kruisboogschieten op wip in Soerendonk. Met acht schutters was het dorp goed vertegenwoordigd en uiteindelijk brachten vier van hen dan ook de titel mee naar Gemonde.

Martien van de Loo, Wilfred van der Leest, Roland Rooijakkers en Henry van der Schoot van Sint-Joris & Sint-Catharina sleepten de kampioenskorpsprijs in de wacht. Zij schoten liefst 59 van de zestig schoten raak. Ook was er individueel succes. Van der Leest eindigde op een puike tweede stek.

FOTO ONDER: Van links naar rechts: federatiekampioenen Wilfred van der Leest, Roland Rooijakkers Martien van de Loo en Henry van der Schoot. (Foto: gilde Sint-Joris & Sint-Catharina).