Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MANNENTEAM PRESTEERT WISSELVALLIG OVER TWEE WEDSTRIJDEN

Volle buit voor hockeysters van MEP

De dames van MEP wonnen afgelopen week zowel hun inhaalwedstrijd als reguliere competitiewedstrijd. Met zes punten erbij hebben de Boxtelse vrouwen een grote stap gezet richting promotieklasse. De mannen van MEP haalden uit de dubbel slechts drie punten. Een slechte wedstrijd in Valkenswaard (1-2 verlies) werd afgewisseld met een wervelende show tegen Rosmalen (7-0). Het wordt een ongemeen spannend competitieslot voor de afscheid nemende coach Eric Verzijden.

Het mannenteam moest zondag de kater van vrijdagavond zien te verwerken. De jammerlijk verloren inhaalwedstrijd tegen HOD mocht geen negatief gevolg krijgen. MEP vocht zondag tegen Rosmalen voor de laatste kans op een play-off-plaats en dat was te zien. Al na een halve minuut legde Giel Peijnenburg de bal er al in, 1-0. Door Guus van Gardingen en Stijn Koesen was het na een kwartier 3-0 en Sam Verzijden bepaalde de ruststand uit een corner; 4-0.

OVERKLAST

In de tweede helft denderde de MEP-trein door met snel en verzorgd combinatiespel. De gasten uit Rosmalen werden totaal overklast. Door goals van Jules Baken, opnieuw Verzijden en Pieter Langenhuijsen werd de eindscore opgevoerd naar 7-0. Coach Eric Verzijden was na de deceptie van vrijdag opgetogen. Hij verwacht dat MEP in de laatste fase doorpakt. Maar liefst vier ploegen strijden om de fel begeerde play-off plaats. De Boxtelse ploeg begint zondag aan het Limburgs drieluik met een uitwedstrijd tegen Concordia. Alleen winnen telt in deze fase. Puntenverlies is dodelijk. Coach Verzijden voorspelt een zinderend slot van zijn trainerscarrière bij MEP. Maar in deze vorm dicht hij zijn ploeg zeker kansen toe. Zondag 22 april gaat de ploeg naar Roermond: afslag om 14.45 uur.

STANDENLIJST EERSTE KLASSE

Venlo         18-48         Berkel-E.        18-27
Helmond         18-46         HOD         18-24
HCAS         18-34         Maastricht         18-18
Weert         18-30         Concordia         18-17
MEP         18-28         Hopbel         18-13
OSS         18-27         Rosmalen         18-12

POSITIEF

De vrouwen van MEP hadden zondag nog het pittig inhaalpotje tegen HOD in gedachten. De positieve uitwerking van de 0-2 zege (door doelpunten van Chris Thewessen en Noortje Willemsen) in Valkenswaard moest in Boxtel tegen Sint-Oedenrode worden voortgezet. Onder prachtige weersomstandigheden begon de Boxtelse ploeg sterk en forceerde zij enkele corners en kansen. Maar na twintig minuten sloeg Sint-Oedenrode terug en counterde het met messcherpe uitbraken. In die fase hield keepster Amber Kools haar team in de race en hield ze de ruststand op 0-0.

In de tweede helft was de beginfase voor de gasten, die de Boxtelse ploeg terug drongen. Een grote fout in de defensie van Sint-Oedenrode werd door Philine Peperkamp echter resoluut afgestraft; 1-0. MEP drukte door en vlak voor tijd was het opnieuw Peperkamp die de verdiende zege veilig stelde.

KANSRIJK

Met nog vier wedstrijden te gaan is het Boxtelse team kansrijk voor directe promotie naar de overgangsklasse. Dan moet wel de winnende lijn worden doorgetrokken. Zondag 22 april spelen de vrouwen een uitwedstrijd tegen Warande. Dit team is thuis een lastige te omzeilen klip. De afslag in Oosterhout is om 12.30 uur.

STANDENLIJST EERST KLASSE
Eindhoven         18-45         Goirle         18-25
MEP         18-43         HOD         18-24
Hopbel         18-40         HCAS         18-23
OSS         18-38         St.Oedenrode         18-16
Warande         18-33         Civicum         18-6
Venlo         18-26         Boxmeer         18-5

FOTO BOVEN: De vrouwen van MEP verdedigen volop om de nul op het scorebord te houden. (Foto: Hans Verberk).


Jonge rugbyers spelen om regiotitel

Benjamins Ducks eindigen als tweede van Zuid-Nederland

De jongste spelers van rugbyvereniging Ducks speelden zaterdag om het kampioenschap van Zuid-Nederland in Roermond. De benjamins (9-10 jaar) behaalden een puike tweede plaats. De senioren speelden zondag in Wageningen en wonnen overtuigend met 56-5.

Roosendaal bleek in de finale bij de benjamins om het kampioenschap van Zuid-Nederland wat sterker dan Ducks. Naast deze leeftijdscategorie speelden ook de turven (6-8 jaar) en de mini's (11-12 jaar) om eremetaal.

FANATIEK

Hoewel de turven, die zeven tegen zeven spelen, met regelmaat scoorden en fanatiek de strijd aangingen met hun tegenstanders, kregen zij meer doelpunten tegen. Zij eindigden op een tiende plaats in het deelnemersveld. Echter, de laatste wedstrijd bleek een opsteker voor de jeugdige spelers: Ducks won van Oysters uit Oisterwijk.

MINI'S

De mini's van de Boxtelse rugbyclub wisten ook regelmatig punten te scoren, maar vielen niet in de prijzen. Zij eindigden als tiende tijdens het kampioenschap.

Overige uitslagen zaterdag 14 april

Cubs: The Hookers - Ducks        50-57

Jun.: Ducks - Breda        24-76

Colts: Bulldogs Almere - Ducks        41-33

Uitslagen zondag 15 april

Senioren: Wageningen - Ducks        5-56

Programma vrijdag 20 april

Koningsspelen met rugbyspellen        09.00

Programma zaterdag 21 april

TBM: toernooi RC Eindhoven        10.00

Colts: Ducks - Gelre (Boxtel)        13.00

Programma zondag 22 april

Sen.: Breda - Ducks Brabarians        13.00