Afbeelding
Foto: Taverbo/Sabo

TITEL VOOR DERDE TAFELTENNISTEAM

Taverbo-Sabo wordt vijfde en degradeert

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen kon alleen een klein wonder voorkomen dat de eerste ploeg van Taverbo-Sabo zou degraderen uit de tweede divisie. Tegenstander US 2 uit Amsterdam was de directe concurrent voor de veilige vierde plek op de ranglijst. Alleen een grote overwinning zou in theorie voldoende zijn om degradatie af te wenden. In de praktijk bleek US 2 simpelweg te sterk: 3-7. Het derde team van Taverbo werd zaterdag kampioen in de voorjaarscompetitie en promoveert naar de hoofdklasse.

Het eerste team van Taverbo speelde met Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde. Voor US speelden Dylan Plett, Pieter Danes en Jos Prinzen. De eerste punten waren voor de opponent uit Amsterdam met overwinningen van Plett op Staps en Danes op Sperling. Toch kwam Taverbo weer gelijk met een overwinning van Van de Velde op Prinzen en een zege in de dubbel van Staps en Sperling tegen Plett en Danes. Vervolgens won Plett in een aantrekkelijk duel van Sperling, ondanks dat de Boxtelse tafeltennisser kansen had de wedstrijd te beslissen. Staps bracht de stand weer gelijk tegen Prinzen. Daarna waren er louter overwinningen voor US. Danes versloeg Van de Velde, Prinzen scoorde het vijfde punt tegen Sperling. Pett had tegen Van de Velde vier games nodig voor de overwinning en Danes zette de eindstand van 3-7 op het scorebord.

Scylla 2 schreef afgelopen weekeinde het kampioenschap op zijn naam. Met een 8-2 overwinning op Hilversum is het verschil met VTV 1 onoverbrugbaar geworden. Smash 1 en US 2 mogen nog strijden voor de derde plek. Taverbo degradeert ondanks een eervolle vijfde plaats, samen met Hilversum 3 dat niet meer van de laatste plaats af kan komen.

Zaterdag kon bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo wel het eerste kampioenschap van de voorjaarscompetitie gevierd worden. Het derde team won in eigen huis met 10-0 overtuigend van Belcrum uit Breda. De tafeltennissers waren in de competitie al zodanig uitgelopen dat ze in de voorlaatste wedstrijd nog slechts twee punten nodig hadden om de overwinning in de eerste klasse binnen te halen. Die eer kwam toe aan Gijs Klop die in de tweede partij het winnende punt scoorde.

RBW-competitie

Sawan Mooren en Niels Geerts van Taverbo-Sabo behaalden zondag de tweede plek in de zogeheten RBW-competitie. Hier doen elf jeugdploegen van tafeltennisclubs uit de regio aan mee in een vijfkamp voor junioren en een zeskamp voor aspirant/welpen. Het team boekte sinds de start van de competitie vooruitgang en ook het dubbelspel liep steeds beter. Het tweetal eindigde slechts twee punten afstand van de kampioen; NTTV 1 uit Nuland.

SENIOREN

Uitslagen week 15

Taverbo-Sabo 1 - US 2        3-7

Taverbo-Sabo 2 - TTCV 2 3-7

Taverbo-Sabo 3 - Belcrum 4        10-0

NTTV 1 - Taverbo-Sabo 5        4-6

Veldhoven 9 - Taverbo-Sabo 6        6-4

Rotac '82 3 - Taverbo-Sabo 7        7-3

Always Fair 3 - Taverbo-Sabo 8        5-5

Een en Twintig 5 - Taverbo-Sabo 9        47-6

Programma vrijdag 20 april

Belcrum 2 - Taverbo-Sabo 2        20.00

JCV 3 - Taverbo-Sabo 3        20.00

Taverbo-Sabo 5 - Never Despair 4        20.00

Taverbo-Sabo 6 - Never Despair 5        20.00

Taverbo-Sabo 7 - HTTC H'waarden 1        20.00

Taverbo-Sabo 8 - HTTC H'waarden 2        20.00

Taverbo-Sabo 9 - OTTC 7        20.00

Programma zaterdag 21 april

VTC 1 - Taverbo-Sabo 1        15.00

JEUGD

Uitslagen week 15

Taverbo-Sabo 1 - Stiphout 2        7-3

Taverbo-Sabo 2 - Budilia 1        6-4

Taverbo-Sabo 3 - Veldhoven 3        9-1

Programma zaterdag 21 april

Tios '51 2 - Taverbo-Sabo 1        09.30

Valkenswaard 2 - Taverbo-Sabo 2        11.00

Flash 3 - Taverbo-Sabo 3        11.00

FOTO BOVEN: Taverbo-Sabo 3 werd zaterdag kampioen in de voorjaarscompetitie. Van links naar rechts: Otto Ahlers, Gijs Klop, Danny Smits en Maarten Kerkhof. Niet op de foto: Jos Heijmans en Erik Mangnus. (Foto: Hans van Haaren).


Dubbel goud voor Liempdse judoka Keira Kreijveld

De Liempdse Keira Kreijveld van Judoclub Liempde mocht dit weekeinde twee keer de hoogste trede van het erepodium betreden. Zaterdag won zij de vijfde ronde van de Judo Cup Brabant die gehouden werd in Oisterwijk en zondag schreef zij de Berlicum Open 2018 op haar naam.

Veertien judoka's van de Liempdse judovereniging deden zaterdag mee aan de Judo Cup Brabant. De twaalfjarige Keira pakte de titel in de klasse onder vijftien jaar tot 48 kilogram.

Diverse clubgenoten presteerden ook prima tijdens het toernooi. Roel van Erp, Ties Verhagen en Migus Ribeiro werden tweede. Anouk van der Mijden, Jop van de Ven, Senn Steenbakkers en Ivar van Weert wonnen een bronzen plak. Mike van der Mijden, Gijs de Wit, Cas de Wit en Mees Koster eindigden op de vierde plek. Bas Daverveld en Guus Zwijnenberg bezetten de vijfde plaats.

BERLICUM

Voor Keira zat het weekend er echter nog niet op. In sporthal de Theereheide, een internationaal toernooi georganiseerd door judoclub Berlicum, ging de judoka ook voor goud. Zij bereikte de finale door haar tegenstanders op ippon te verslaan. Keira versloeg haar tegenstander tijdens de 'golden score' op waza-ari met een heupworp.

Kanoclub start vaarseizoen met Rondje Boxtel

De Boxtelse kanovereniging De Pagaai is klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Vanaf zaterdag 21 april is het mogelijk om het bekende Rondje Boxtel te maken over de Dommel.

Deze tocht is bijna negen kilometer lang en voert langs Kasteel Stapelen, Heerewaerde, door het centrum van Boxtel en langs de geitenwei. In de tweeënhalf uur durende route komt men allerlei dieren tegen zoals zwanen, waterhoentjes en eenden.

De kanotocht is te maken tot oktober op iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 14.00 uur. Vetrek is steeds vanaf het clubgebouw van de Pagaai aan de Voetboog 7. De kosten bedragen 7 euro per persoon. Reserveren is mogelijk via 06-20 08 29 82 (na 17.00 uur).


Spinningmarathon

Voor de tiende keer op rij wordt tijdens de Oranjefestiviteiten in Boxtel een spinningmarathon gehouden. Café 't Geveltje aan de Stationsstraat is de plek waar sportievelingen zaterdag 28 april vanaf 16.00 uur een etmaal lang aan één stuk de pedalen rondtrappen. Ook wordt een loterij gehouden. De opbrengst gaat naar WensAmbulance Brabant. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-83 57 34 85. Meedoen is gratis; van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich laten sponsoren.