TRICOLORES WALSEN IN 'MOLENWIJK' OVER NIEUWKUIJK

ODC weet weer wat winnen is

Na twee nederlagen op rij tegen laag geklasseerde teams, heeft ODC laten zien dat het wel degelijk het verschil in kwaliteit met de tegenstander kan uitdrukken in doelpunten. De Boxtelse ploeg won zondag in sportpark Molenwijk met 7-2 van Nieuwkuijk. Bij rust stond het al 4-0, waarna er in het tweede bedrijf wat gas werd teruggenomen. Sjoerd van Lokven (driemaal), Bart Dammers (tweemaal), Willem van de Kerkhof en Aerd van Brunschot (allebei eenmaal) tekenden voor de Boxtelse treffers.

De thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Nieuwkuijk was er vooral een om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Dat moesten de tricolores doen zonder hun geblesseerde keeper Jordy van der Zande. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Robbie Roelofs. ODC startte erg rommelig en onrustig waardoor de gasten aanvankelijk het betere van het spel hadden.

Na een kwartier spelen kwam ODC beter in de wedstrijd. Bij een verre ingooi van Dirk van der Struijk beoordeelde de Nieuwkuijkse doelman Dave Tausch de bal verkeerd waarna Willem van de Kerkhof er eenvoudig 1-0 van kon maken. Vanaf dat moment ging het lopen en werd zichtbaar wat een snelle openingstreffer met dit team kan doen. Nieuwkuijk kwam er helemaal niet meer aan te pas.

SUBTIEL

De gasten hadden het vooral lastig met de snelle Stein van Brunschot die er aan de rechterkant keer op keer langs ging. In de 21e minuut stond de tweede Boxtelse treffer op het scorebord. Nadat Dammers de bal bij een hoekschop tegen de paal had geschoten, kreeg Nieuwkuijk de bal niet weg en was het Van Lokven die uiteindelijk het net vond. Twee minuten later stond het 3-0. Na een prima voorbereidende actie van Stein van Brunschot was opnieuw Van Lokven de doelpuntenmaker.

ODC kreeg kans op kans en bijna had Van Lokven in de 30e minuut een loepzuivere hattrick gescoord maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Vlak voor rust viel alsnog de vierde treffer. En het was er één uit het boekje. Stein van Brunschot werd voor de zoveelste keer op rechts gelanceerd. Met een prachtpass dwars over het veld bereikte hij Dammers die met een subtiele voetbeweging scoorde.

IN EIGEN DOEL

Na de thee stond het al snel 5-0. Het was wederom een mooi uitgespeelde aanval. Aerd van Brunschot speelde Dammers vrij die vervolgens oog had voor de meegelopen Van Lokven waarna de middenvelder toch nog zijn derde treffer van de middag kon laten noteren. Daarna deed ODC het wat rustiger aan. Het gaf Nieuwkuijk de gelegenheid om via Rick van Buul terug te komen tot 5-1. Die stand bleef niet lang staan want binnen een minuut maakte Aerd van Brunschot er 6-1 van na weifelend optreden van doelman Tausch.

Ook Frank van der Struijk kwam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier te staan. Hij verraste echter zijn eigen doelman door een terugspeelbal per ongeluk in het eigen doel te schieten (6-2). Het slotwoord was toch nog voor de gastheren. Het was Dammers die vlak voor tijd de eindstand op het scorebord zette na een hoekschop vanaf rechts.

FOTO BOVEN: Aan de bal ODC-speler Sjoerd van Lokven, maker van drie doelpunten. Op de foto is hij op weg naar zijn eerste goal. (Foto: Hans Verberk).

Bas van der Pasch: tweehonderd duels in rood-wit-blauw

Voorafgaand aan het glansrijk gewonnen duel met laagvlieger Nieuwkuijk werd verdediger en middenvelder Bas van der Pasch (26) van ODC in sportpark Molenwijk in het zonnetje gezet. De Boxtelaar speelde zondag zijn tweehonderdste competitiewedstrijd in het vaandelteam van de tricolores.

Van der Pasch ontving een ingelijst wedstrijdshirt en bloemen. Het boeket schonk hij aan zijn moeder Dineke omdat ze al tien jaar als supporter langs de zijlijn staat als supporter. Maar misschien nog wel belangrijker: zij zorgt ook dat de sportkleding van haar zoon steeds gewassen klaarligt tijdens de competitie. (Foto: Hans Verberk).