Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ALLES WEER ANDERS TIJDENS INTIEM LOCATIEFESTIVAL

Live in Liempde blijft verrassen

PÅL JANSEN

Eén ding blijft altijd hetzelfde tijdens het evenement Live in Liempde: ieder jaar is het weer anders. Ook voor de vierde editie op zondag 10 juni hebben de organisatoren alles uit de kast gehaald om bijzondere acts naar Liempde te halen. Met verrassende muzikale optredens, een circusact, een extra pauzelocatie met kunstwerken én een swingend slotstuk in de Sint-Jans Onthoofdingkerk krijgen tweehonderd mensen de kans om in vervoering te raken...

De mensen die een kaartje bemachtigen, worden tijdens Live in Liempde opgesplitst in vier kleine groepen die vervolgens naar verschillende locaties wandelen om de optredens te bekijken. ,,We beginnen bij restaurant 't Hof en iedere groep krijgt een gids die meer vertelt over Liempde", vertellen Trees van Nunen en Arjan Terlouw, die het evenement samen met Karin van den Broek, Judith Terlouw en William van Houtum organiseren.

Aan de Boxtelseweg bij de familie Van Boxtel ontmoeten de toeschouwers het 'jazzie' muzikaal ensemble Lewis, bestaande uit drie zangeressen die begeleid worden door een gitarist. ,,Vorig jaar had William van Houtum hen al op het oog. Die was er helemaal van onder de indruk", licht Van Nunen toe.

De groepen zullen dit jaar ook naar Kasteren wandelen. De familie Berkhout stelt haar tuin beschikbaar voor de Tea Time Company uit Tilburg. Wie daar op bezoek gaat, moet niet raar opkijken wanneer drie artiesten op lange palen allerlei eigenaardige trucs uithalen. Echt in een hokje te stoppen, zijn ze in ieder geval niet, weet Terlouw: ,,Het is een soort mix van dans en circus. Misschien is het beter om te zeggen: een eigentijdse circusact..."

PONTJE

Een van de doelen van Live in Liempde is om aan bezoekers te laten zien wat het dorp te bieden heeft. Dus zullen deelnemers ook de Dommel moeten trotseren. ,,Wat is er nou kenmerkender aan Liempde dan het Sint-Janspontje?", aldus Terlouw.

Door dit jaar voor het eerst in het buitengebied van Liempde een optreden te verzorgen én door het gebruik van het pontje, zullen de wandelaars wel een extra pauze kunnen gebruiken, zullen de organisatoren gedacht hebben. Want tijdens de vierde editie van Live in Liempde is er een extra locatie als rustpunt toegevoegd. Van Nunen: ,,Het is de eerste keer dat we een gastorganisator hebben: Bernadette Notten. Dat gaan we vanaf nu ieder jaar


SBGL wil circa 15 mille verdelen onder clubs

Stichting Behoud Gemeenschap Liempde (SBGL) kan deze zomer zo'n 15.000 euro verdelen onder verenigingen. Vanwege evenementen als muziekfestival We Are Electric en de New Wine Conferentie is SBGL naarstig op zoek naar vrijwilligers die het parkeren in goede banen willen leiden.

Momenteel heeft SBGL een drastisch tekort aan vrijwilligers voor de evenementen. De stichting zoekt daarom naar mensen van Liempdse, maar ook Boxtelse verenigingen die een handje willen helpen. Parkeerwachters verdienen hiermee tien euro per uur voor hun club. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-53 25 36 16 of e-mail: info@stichtingbgl.nl.

doen. Zo ontstaan weer frisse ideeën en het voegt iets toe. Bij Bernadette is dat kunst. Zij maakt zelf sieraden en houdt bij familie Keijsers aan de Strijpenhof een expositie met kunstenaar Christel van Tooren."

De Britse singer-songwriter Sam Brookes verzorgt een optreden op de Vendelstraat bij de familie Schimmel. De artiest is een ontdekking van Terlouw. ,,Hij is vooral in eigen land actief. In 2014 had hij al een bekende plaat. En dit jaar treedt hij voor het eerst buiten Engeland op. De première is dus in Liempde", vertelt hij met gepaste trots. ,,Hij brengt een beetje folk-achtige muziek. Zijn stem gaat van heel hoog naar zeer laag. Dat contrast is erg mooi."

Tussen de bedrijven door zal 'ergens' een act plaatsvinden. Het Vrilkhoven Strijkkwartet gaat de wandelaars onderweg namelijk vermaken met een divers repertoire: van traditioneel en licht tot popmuziek met een klassiek randje.

'SISTER ACT-ACHTIG'

De klapper op de vuurpijl moet het optreden in de Sint-Jans Onthoofdingkerk worden. Terlouw: ,,Tijdens zo'n dag ontstaat er altijd iets moois tussen de deelnemers. Op de eerste locatie zijn de meeste mensen nog een beetje timide. Maar als de dag vordert, dan groeit iedereen steeds meer naar elkaar toe." Van Nunen: ,,Daarom brengen we nu iedereen aan het einde van de dag samen in de kerk."

En daar gaan swingende 'Sister Act-achtige' praktijken plaatsvinden, laat de organisatie weten. Minstens vijftig zangers van het gospelpopkoor Spirit uit Berlicum moeten zorgen voor een knallende afsluiter.

Ook deze editie is Live in Liempde dus helemaal anders. ,,Het is een doodsteek als mensen zeggen: 'Het is weer hetzelfde als vorig jaar'. En die uitdaging wordt elke keer groter", lacht Terlouw. ,,Iedereen die meedoet, vindt het leuk", vertelt Van Nunen. ,,Mensen geven zelf aan dat ze hun huis als locatie beschikbaar willen stellen. Ik heb nu al aanmeldingen voor volgend jaar." Terlouw: ,,Het hele dorp is ermee gemoeid. Ook de vrijwilligheid van de Liempdse ondernemers is groot." Zo zullen diverse winkeliers tijdens Live in Liempde een hapje en drankje aanbieden.

Het evenement op 10 juni begint om 12.00 uur bij 't Hof in Liempde en zal hier na het optreden van het gospelpopkoor voortgezet worden. Morgen, vrijdag 20 april vanaf 19.00 uur kunnen mensen kaarten à 20 euro bestellen via e-mail: liveinliempde@gmail.com. Vorig jaar was het evenement stijf uitverkocht. Voor 15,50 euro is tevens een 'Italiaans' driegangendiner bij te boeken.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Arjan Terlouw, William van Houtum, Bernadette Notten en Trees van Nunen zetten samen met Judith Terlouw en Karin van den Broek (niet op de foto) Live in Liempde op. Het Sint-Janspontje is voor het eerst onderdeel van het evenement. Want wat is nou Liempdser dan het pontje? (Foto: Albert Stolwijk).