Janneke de Vries (midden) ontvangt een graffiti-schilderij uit handen van spuitbusartiest Paul Jongsma. Dat gebeurde bij Muziekhuis Boxtel in bijzijn van demissionair D66-wethouder Marusjka Lestrade. (Foto: Peter de Koning).
Janneke de Vries (midden) ontvangt een graffiti-schilderij uit handen van spuitbusartiest Paul Jongsma. Dat gebeurde bij Muziekhuis Boxtel in bijzijn van demissionair D66-wethouder Marusjka Lestrade. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JANNEKE DE VRIES WINT VERKIEZINGSPRIJSVRAAG VAN D66

Gevelkunst moet Muziekhuis verfraaien

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen schreef D66 een prijsvraag uit: welke plekken in Boxtel kunnen verfraaid worden met gevelkunst? Janneke de Vries wees Passage Riche aan als locatie. Daar repeteert de saxofoniste wekelijks met Boxtel's Harmonie in Muziekhuis Boxtel. De Vries kwam als winnaar uit de bus. Gisteren, vlak voor aanvang van de oefenavond, ontving zij haar prijs: een graffitischilderij op canvas van Paul Jongsma.

Jongsma is spuitbusartiest én medeorganisator van de derde editie van graffiti-jam Tunnel Vision op 2 september in de vroegere spoortunnel van het Duits Lijntje onder de rijksweg A2. Demissionair wethouder Marusjka Lestrade van D66 is gecharmeerd van gevelkunst ofwel streetart om lelijke plekken te verfraaien. De gevel van het eind 2016 door haar geopende Muziekhuis is zo'n locatie.

Voorzitter Jack van Geel van het buurt- en ontmoetingscentrum liet de wethouder een potloodschets zien die Mitch Koningstein maakte. Koningstein vormt samen met Jongsma en Jan Pennings het bestuur van stichting Tunnel Vision Boxtel en ontwierp een kleurrijke gevelbeschildering die historie van de popmuziek verbeeldt. ,,Over dit ontwerp buigen we ons momenteel. En als we eruit zijn, kloppen we ook bij de gemeente aan voor een financiële bijdrage", liet Van Geel de wethouder weten. Hij gaf ook aan dat er plannen zijn om de zijgevel van modecentrum Frans Theelen, tegenover het Muziekhuis, te verfraaien.