Peter van de Wiel (links) en Katelijne van Thiel leiden namens Combinatie95 de onderhandelingen die tot een nieuwe coalitie moeten leiden.
Peter van de Wiel (links) en Katelijne van Thiel leiden namens Combinatie95 de onderhandelingen die tot een nieuwe coalitie moeten leiden. Foto: Peter de Koning (l) en Albert Stolwijk

PETER VAN DE WIEL:

'Hoop op 21 april formatie Boxtel af te kunnen ronden'

HENK VAN WEERT

Morgen, vrijdag 13 april maakt Combinatie95 het tijdpad bekend waarlangs de formatie plaatsvindt van de Boxtelse coalitie. Hij hoopt die eind volgende week af te kunnen ronden. ,,We hebben met SP, D66 en INbox constructief gesproken: vrijdag eerst verkennend, gisteravond ook inhoudelijk", meldde Peter van de Wiel vanochtend. Vandaag heeft hij ook de gemeenteraad hiervan op de hoogte gesteld.

Samen met zijn partijgenoot Katelijne van Thiel heeft Van de Wiel vorige week namens Combinatie95 de leiding genomen voor de vorming van een nieuwe coalitie. Dat gebeurde nadat alle acht partijen in de Boxtelse gemeenteraad in een openbare vergadeirng hun visie hadden gegeven op de verkiezingsuitslag.

De vier partijen, die ook de afgelopen vier jaren het college van B. en W. vormden, hebben de punten ingebracht die zij van belang vinden voor de komende bestuursperiode. Ook de opmerkingen en aanbevelingen van de andere vier partijen in de gemeenteraad komen aan bod, meldde Combinatie95 vrijdag voorafgaand aan het eerste overleg.

Van de Wiel meldde kort voor het ter perse gaan van deze krant dat hij zaterdag 21 april de formatie van een nieuw college van B. en W. kan afronden.

FOTO ONDER: Peter van de Wiel (links) en Katelijne van Thiel leiden namens Combinatie95 de onderhandelingen die tot een nieuwe coalitie moeten leiden. (Foto's: Peter de Koning (l) en Albert Stolwijk).

Afbeelding