De 12-jarige Mitchell Thijs uit Boxtel nam tweemaal deel aan talentenjacht The Voice Kids. (Foto: Joleen van Rooij).
De 12-jarige Mitchell Thijs uit Boxtel nam tweemaal deel aan talentenjacht The Voice Kids. (Foto: Joleen van Rooij). Foto: Joleen van Rooij

What's Up, Mitchell?

Mitchell Thijs (12) uit Boxtel was dit seizoen te zien in het tv-programma The Voice Kids. Tijdens de Blind Auditions draaiden Ali B, Ilse DeLange en Douwe Bob hun stoelen om en mocht Mitchell kiezen bij wie hij in het team wilde. Hij koos voor Ali B. Vrijdagavond moest Mitchell het tijdens The Battles opnemen tegen Roya en Stella. Samen zongen de drie 'Runaway Baby' van Bruno Mars. Mitchell deed het fantastisch, maar moest het toch afleggen tegen de twee meiden.

Zo jammer dat je niet door bent Mitchell! Hoe vond je The Battle gaan? ,,Ik vond het heel goed gaan, het is echt heel gaaf om daar op het podium te mogen zingen."

Baal je ervan dat je niet door bent? ,,Tuurlijk. Ik vind het jammer. Ik had dit avontuur nog wel wat langer willen beleven."

Hoe is dat als je jezelf terug ziet op tv? ,,Ik stond er versteld van dat het er zo mooi uitziet op tv en dat er ook veel fragmenten van de voorbereiding te zien waren. Ik ben echt superblij met wat ik heb neergezet."

Je bent nu twee keer op de landelijke televisie te zien geweest, word je nu herkend op straat? ,,Ja, dat is heel apart. Laatst riep een mevrouw: 'Hé, jij bent toch dat jongetje van The Voice Kids?' En wanneer ik ergens loop dan hoor ik ook dat mensen me herkennen en natuurlijk krijg ik veel reacties van kinderen op school. Dat is wel leuk", lacht Mitchell.

Heb je door jouw televisieoptreden al aanbiedingen gekregen om ergens op te komen treden? ,,Ja, ik heb al een paar aanvragen gekregen, maar ik kon helaas niet op die data."

Wat doe je nu dit avontuur voorbij is? ,,Ik zing nog steeds bij The Star Company van Inge van den Biggelaar en ben lekker bezig met het maken van eigen nummers. Roel Jongenelen van Studio Apollo-98 helpt me mee. Verder ben ik druk bezig met het vullen van mijn eigen YouTube kanaal."

Waar kunnen de fans uit Boxtel jou vinden op social media? ,, Op Instagram: iammitchellthijs, op Facebook en op Snapchat: iammitchell1207." (Foto: Joleen van Rooij).