Afbeelding
Foto: Winkeliersvereniging Oosterhof

NIEUWE COÖRDINATOR AAN HET ROER

Zilverexpress vanaf mei te boeken voor een ritje

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Na de presentatie bij het gemeentehuis enkele weken geleden én verschillende proefritjes is de Zilverexpress bijna klaar om dagjesmensen en ouderen in Boxtel te vervoeren. Vanmiddag, donderdag 12 april, werd de tuktuk met een feestelijke bijeenkomst in Wijkhuis Simeonshof officieel in gebruik genomen.

De Zilverexpress arriveerde in maart in Boxtel, maanden later dan gepland. Een keuring van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en vertraging in het productieproces gooiden roet in het eten. De voorbije weken is het vervoermiddel uitgebreid getest, laat Rob van de Ven namens de organisatie Zorgzaam Boxtel weten: ,,Er zijn nog enkele kinderziektes die hersteld moeten worden. Zo bleek de opstap voor passagiers te hoog. Daar wordt momenteel een constructie voor gemaakt. Ook de capaciteit van de accu was niet in orde, een leveringsfout van de fabrikant."

Van de Ven geeft aan dat de Zilverexpress vanaf 1 mei gaat rijden in de gemeente. ,,Doordeweeks ligt het accent bij Zorgzaam Boxtel en kunnen ouderen er gebruik van maken. In het weekend is het vervoermiddel bedoeld voor bezoekers aan Oertijdmuseum Boxtel. De verdeling is echter niet volledig afgebakend en kan wel eens wisselen." Ouderen die een ritje willen maken met de Zilverexpress kunnen binnenkort een kaartje kopen bij Simeonshof of contact opnemen met Ad van Rozendaal van Zorggroep Elde, de nieuwe coördinator. Het telefoonnummer waarop hij te bereiken is, wordt binnenkort bekendgemaakt en verschijnt in deze krant.

ANDERS VOORGESTELD

Van Rozendaal vervangt de huidige coördinatoren Boudewijn Mijjer en Peter van Steenderen. ,,Zij hebben aangegeven dat de aard van hun werk anders is dan zij vooraf hadden verwacht en beëindigen daarom hun werkzaamheden", laat Van de Ven weten. Mijjer stelt dat de visie van Zorgzaam Boxtel niet overeenkwam met hun eigen visie. ,,Er is de afgelopen maanden veel boven water gekomen, anders dan we ons hadden voorgesteld. Er hebben inmiddels gesprekken plaatsgevonden om te kijken of er toch enkele aanpassingen in de plannen worden gemaakt. Of ik dan weer bereid ben aan te sluiten? Daar moet ik over nadenken."

De Zilverexpress werd vandaag feestelijk gepresenteerd in Simeonshof, onder meer met een proefritje. Van de Ven: ,,De sponsors die gezorgd hebben voor de komst van het vervoermiddel, krijgen de Zilverexpress in de komende periode een dag tot hun beschikking, inclusief chauffeur." Zorgzaam Boxtel is op zoek naar vrijwilligers die de tuktuk willen besturen. Zij kunnen zich melden bij het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern via telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: vwsboxtel@contourdetwern.nl.


'Neuro-feedback: hersengolven komen in balans'

Linda Bes verzorgt in haar praktijk FysioBrein sinds oktober trainingen in neuro-feedback. De praktijk is gevestigd in Villa Nimrod, waar haar partner Jasper Snijders zijn huisartsenpraktijk heeft. Neurofeedback is een hersentraining die het brein flexibel maakt. ,,Mensen worden daardoor mentaal veerkrachtiger en komen lekkerder in hun vel te zitten", stelt Bes.

Veel mensen hebben een druk, vol leven. Een verantwoordelijke baan, een hectisch gezinsleven en sociale verplichtingen. Ook kinderen ontkomen daar niet aan. School, vrienden, huiswerk, sport en muziekles zorgen ervoor dat ook zij een overvolle agenda hebben. Dan kan het zomaar gebeuren dat al die drukte omslaat in stress. Je brein raakt uit evenwicht en dat kan tot klachten leiden. Neurofeedback-training brengt de hersengolven weer in balans, volgens Bes.

,,Met neurofeedback wil ik ook graag een alternatief bieden voor medicatie, die in mijn ogen vaak (te) snel wordt voorgeschreven aan kinderen met ADHD of ADD. Als het ook anders kan, waarom zou je dat dan niet proberen?", schrijft Bes op haar website www.fysiobrein.nl.

De trainingen met neurofeedback door FysioBrein worden meestal niet vergoed door de zorgverzekering.

Prijzenexplosie in Oosterhof

De ondernemers in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof hebben vorige week weer de maandelijkse trekking verricht van de Prijzenexplosie. De familie Nieuwekerke nam zaterdag de hoofdprijs in ontvangst: een smart-tv.

De overige negen winnaars ontvingen waardebonnen die zijn te besteden bij de diverse winkels in Oosterhof. Het betreft de families Manders, De Jong, Eldik, Beks, Van Rooij, De Goede, Berkhout, Stuivenberg en Verkaik. Om mee te dingen naar de prijzen voor de trekking deze maand kunnen klanten vanaf 15 april hun kassabon, voorzien van naam, adres en telefoonnummer, in een van de tonnen deponeren die in Oosterhof staan opgesteld.

FOTO ONDER: De winnaars van de Prijzenexplosie namen zaterdag hun waardebonnen in ontvangst. De familie Nieuwekerke ging met de tv naar huis. (Foto: winkeliersvereniging Oosterhof.)


Kip & Kip Entertainment houdt lanceerparty in Het Hof Liempde

Michelle van der Heijden en Patty Bekkers zijn in januari met Kip & Kip Entertainment gestart. Zaterdag 21 april houden zij een 'release-party' voor jong en oud in Het Hof in Liempde.

Het horecabedrijf is die vanaf 14.00 uur geopend. 's Middag is er een kindertheater met de zusjes Pip en Pien, een minidisco en spelletjes. Daarnaast kan de jeugd geschminkt worden door Wauw! Kleur en worden er ballonmodellen gemaakt. Er is voor de kinderen en ouders ook nog wat lekkers. De entree is gratis.

Vanaf 20.30 uur is Het Hof ingericht voor volwassenen. Er zijn dan verschillende acts in onder andere western- en burlesquestijl. Een feest-deejay zorgt de hele avond voor de muziek. Ook is er een ge-

Economie

zamenlijk spel met de bezoekers en zijn er prijzen te winnen. 's Avonds wordt eveneens geen entree geheven.

Kip & Kip Entertainment is een jong bedrijf met ervaren entertainers dat zich specialiseert in feesten voor kinderen en volwassenen. Voor de kleintjes hebben Van der Heijden en Bekkers de zusjes Pip en Pien gecreëerd. Die zijn gek op dansen, springen en spelletjes spelen. Daarnaast geven zij workshops voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of familiedag en meeleeftheater voor de allerkleinsten. Meer informatie: www.kipenkip.nl.