Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

ORGANISATIE ZIT IN LUXEPOSITIE DOOR VEEL AANMELDINGEN

Boxrock pakt uit tijdens tweede editie

RENS VAN DEN ELSEN

Het succes van de eerst editie van Boxrock heeft het de organisatie dit jaar makkelijker gemaakt. Een oproep op Facebook leverde namelijk al ruim 150 bands en artiesten op die in B-Town wilden spelen. En ook de vrijwilligers staan te popelen om mee te helpen. Zaterdag 21 april zwaaien de deuren van het jongerencentrum aan de Baroniestraat vanaf 14.30 uur open voor alle muziekliefhebbers uit de regio.

Inderdaad, niet alleen uit Boxtel, maar uit de wijde omgeving komen muzikanten op het podium. De organisatie van het festival heeft namelijk verder gekeken dan de gemeentegrenzen. ,,Natuurlijk is lokaal muzikaal talent de basis van Boxrock, maar we hebben dit jaar ook bands uit de regio op het podium staan", vertelt Patrick Hoppenbrouwers, die samen met Viktor van Dooren het indoorfestival regelt. Hoppenbrouwers stond vorig jaar nog als bandlid van Premium op het podium en hielp mee als vrijwilliger. Dit jaar heeft hij ook als organisator de handschoen opgepakt. ,,Boxrock is ontstaan doordat we als band ook andere artiesten een podium wilden bieden en zo samen onze liefde voor de (rock)muziek konden delen. Die opzet is geslaagd. Ik vond het mooi om te zien dat iedereen zo enthousiast reageerde op de eerste editie. Viktor wilde er dan ook al snel een vervolg aan geven. Omdat Han van den Bosch stopte als mede-organisator, ben ik erbij gekomen."

OPROEP

Waar Van Dooren en Van den Bosch vorig jaar nog uit hun eigen muzikale contactenlijst moesten putten, werd deze keer voor een andere aanpak gekozen. Via Facebook werd een oproep geplaatst voor bands en artiesten die wilden komen spelen op Boxrock. ,,Dat hebben we geweten. Meer dan 150 aanmeldingen kregen we binnen. Niet alleen uit de regio, maar ook vanuit België en zelfs Groningen", vertelt Hoppenbrouwers trots. ,,Natuurlijk hebben we eerst gekeken naar talent hier uit de regio, dat is immers ons doel. Maar het feit dat we zoveel respons kregen, bracht ons in een luxepositie. Bij het programmeren van de acts vielen er natuurlijk bands af, maar we vonden dankzij de lange lijst snel weer een vervanger."

En zo verliep het ook met het vinden van vrijwilligers. ,,Iedereen die vorig jaar heeft meegeholpen, wilde dat deze keer opnieuw. Het enthousiasme werkt aanstekelijk, want ondertussen hebben we al ruim 35 man die de handen uit de mouwen wil steken."

ONAFGEBROKEN

Hoppenbrouwers en Van Dooren wilden het Boxtelse festival graag uitbreiden. Dat hebben ze nu gedaan door eerder de deuren van het jongerencentrum te openen en meer bands te boeken. Vanaf 15.00 uur staan er onafgebroken acts op de twee podia in B-Town. ,,Die opzet is vorig jaar goed bevallen. Zo creëren we een doorlopend programma met de nodige muzikale afwisseling. In de grote zaal is het wat stevigere werk te horen en in het café zijn akoestische optredens. Qua genre gaan we weer alle kanten op, maar het blijft een festival voor de échte muzikant. Dance zul je hier dus niet zo snel horen."

Omdat het programma dit jaar eerder begint, kunnen bezoekers ook een hapje eten. ,,Daarvoor hebben we buiten bij de ingang van B-Town kraampjes staan waar we een hamburgers en frikandellen verkopen", aldus Hoppenbrouwers.

PROGRAMMA

Zonne van der Pol trapt Boxrock af in het café. Ze is het nichtje van Hoppenbrouwers die haar ook begeleidt op gitaar. Vervolgens geeft Stone Office uit Limburg gas op het podium in de zaal. Steeds afwisselend staan singer-songwriters als Silke van Esch, Stef van den Heuvel, Acoustic Bros, Kathleen Willems en Luke V Martin, maar ook de bands Tomahawk, Lazy Horses, The Nailbiters, Out of Nowhere en Jeremy (Pearl Jam Tribute) op het podium. De laatste band begint om 23.00 uur. De entree voor Boxrock bedraagt twee euro. Hoppenbrouwers: ,,Alle acts treden gratis op of voor een paar consumptiebonnen, daardoor kunnen we de entree laag houden."

Een aantal artiesten geeft ook acte de présence op andere Boxtelse festivals. Zo speelt The Nailbiters bijvoorbeeld ook tijdens Boer zoekt Band. Hoppenbrouwers: ,,Het is goed dat de verschillende podia in de regio elkaar versterken. Zo verwijzen we de bands die bij ons spelen ook door naar de andere festivals."

De organisatie verwacht veel van deze tweede editie van Boxrock. Ze hopen 21 april op een kleine 250 bezoekers. Hoppenbrouwers: ,,Zeker als iedere band of artiest zijn eigen vrienden en familie meeneemt, kan het nog druk worden. Voor de toekomst van Boxrock zou dat uitermate goed zijn."

FOTO BOVEN: Vorig jaar stonden Viktor van Dooren (links op gitaar) en Patrick Hoppenbrouwers (rechts op gitaar) met de band Premium, nog op het podium van Boxrock. (Archieffoto: Hans van Doorn).


Metamorfose voor deelnemers aan TopSlank

ADVERTORIAL

TopSlank, het bedrijf van gewichtsconsulent Esther Tops uit Boxtel dat voorziet in voedingsadvies, legde vorige week vijftien vrouwen in de watten. Zij vielen gezamenlijk 215 kilogram af.

De hele avond stond in het teken van de deelnemers. Bij modezaak Mr. & Mrs. Filipe aan de Markt kregen ze een workshop styling van Style Lovers. ,,Als je in zo'n korte tijd zoveel kilo's afvalt, is het moeilijk om je opeens anders te kleden", licht Tops toe. Die avond hadden alle vrouwen dan ook een personal shopper. Vervolgens werd een nieuwe coupe aangemeten door Annemieke Schuurmans van kapsalon Puur Hair & Style en kregen de deelnemers een nieuwe 'make-up-look' van Wauw Kleur. Stef Schellekens van De Firma Fotografie legde de metamorfose van de vrouwen op beeld vast. Aan het einde van de avond kregen de vrouwen een goodybag mee naar huis waaraan DA Van den Biggelaar, Oriflame, stichting BeWaGhana en de eerdergenoemde lokale ondernemers een bijdrage leverden.

Het was de derde keer dat TopSlank deze avond organiseerde. Het was echter nog niet eerder voorgekomen dat liefst de helft van alle vrouwen meer dan twintig kilo afviel. ,,Ik ben heel blij dat mensen met overgewicht de stap durven te zetten om af te vallen", aldus Tops. ,,Niets is zo belangrijk dan gezondheid en daar hoort voeding absoluut bij. Veel mensen denken dat ze het niet kunnen, maar niets is minder waar. Het wordt makkelijker gemaakt door de maaltijdvervangers van Straight Away die alle vitamines en mineralen bevatten die je nodig hebt." TopSlank biedt verschillende programma's aan, óók voor mensen die slechts enkele kilo's willen afvallen. Tops: ,,In het natraject wordt aandacht besteed aan gezonde voeding, zodat de kans klein is dat je terugvalt in je oude patroon." Ze verwelkomt deze maand haar honderdste klant. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Esther Tops van Topslank via telefoonnummer 06-50 44 40 79.

FOTO LINKS: TopSlank hield voor vijftien deelnemers een verwenavond. (Foto: Stef Schellekens).


Vastenactie 2018

De Heilig Hartparochie heeft de winnaars bekendgemaakt van de prijsvraag die omtrent de Vastenactie 2018 werd gehouden. De opbrengsten komen ten goede aan een naaiatelier voor hiv-patiënten in de Zambiaanse plaats Mbala. De winnaars zijn Lisette Braken uit Liempde, Rachel Pootjes uit Gemonde en Sander Boers uit Sint-Michielsgestel. Zij kregen een boekenbon van de Wereldwinkel. De Vastenactie steunen kan door een bedrag over te maken op rekening NL21 INGB 00 00 00 58 50 ten name van Vastenaktie Den Haag.


Explosion Rockets

The Explosion Rockets treedt zaterdag 28 april op in het City Theater in Schijndel. De rock 'n roll-band die hits uit de jaren '50 en '60 ten gehore brengt, begint zijn optreden om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten aan de deur kosten 12,50 euro en 10 euro in de voorverkoop, te bestellen via www.tapperijdebeurs.nl/tickets of 06-45 92 85 85.

Afbeelding