Leerkrachten gaan straat op voor beter onderwijs

BasisOnderwijs Boxtel in Actie (BO in Actie) houdt morgen, vrijdag 13 april een manifestatie. Dit in het kader van de stakingsdag in het basisonderwijs die in Noord-Brabant wordt georganiseerd.

De groep bestaande uit Boxtelse leerkrachten, andere professionals uit het Brabantse basisonderwijsveld en sympathisanten vraagt aandacht voor de hoge werkdruk en de oneerlijke salariëring ten opzichte van het voortgezet onderwijs. In het bijzonder zoeken ze naar antwoorden betreffende het passend onderwijs in Boxtel, dat een hoge werkdruk veroorzaakt voor leerkrachten.

MANIFEST

Deelnemers aan het protest verzamelen zich vanaf 10.30 uur bij café De Kerk aan de Oude Kerkstraat 10. Daar kunnen zij een manifest ondertekenen. Rond 11.15 uur wordt deze bij het pleintje voor de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat overhandigd aan het demissionaire college van B. en W.

Vervolgens is er vanaf 11.45 uur een discussie over het passend onderwijs in café de Kerk met een vertegenwoordiger van samenwerkingsverband PO De Meierij Zuid. Vanuit dit regionale samenwerkingsverband wordt onder meer het passend onderwijs in Boxtel en andere gemeenten vormgegeven.


Boxtelse scouts naar regionale wedstrijden

Bijna zestig scouts uit Boxtel nemen in het weekend van 13, 14 en 15 april deel aan wedstrijden van de regio Hart van Brabant. Zij proberen hier een plaats te bemachtigen voor de landelijke strijd.

Tijdens de regionale scoutingwedstrijden gaan deelnemers uit de hele regio de strijd met elkaar aan op het gebied van diverse activiteiten. Zij moeten een eigen keuken bouwen met hout en touw, koken en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten.

OPPOSITES ATTRACT

Ook geven de scouts een themapresentatie die aansluit bij het thema van het weekend (Opposites Attract - red.), lopen ze een tocht en zijn er diverse bosspelen.

Boxtel

Vriendentraining ODC

Voetbalclub ODC houdt woensdag 18 april een vriendjes- en vriendinnetjestraining in sportpark Molenwijk. Alle spelers van ODC JO-8 en JO-9 mogen deze training vriendjes of familieleden tussen 7 en 9 jaar meenemen om samen te voetballen. Tijdens de training worden er verschillende oefenvormen en -wedstrijdjes gespeeld met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van de training is om de jongens en meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de voetbalsport bij ODC. De training duurt van 18.00 tot 19.00 uur. Opgeven kan via e-mail: odcbreedte.f@gmail.com.