VanOndersteBoven praat over boosheid in De Kleine Aarde

De Boxtelse stichting VanOndersteBoven probeert belangrijke thema's uit het leven bespreekbaar te maken. Vorige maand wisselden ruim dertig mensen ervaringen uit over voltooid leven. Dinsdag 24 april is de volgende bijeenkomst. Dan wordt gesproken over boosheid.

,,Met veel respect deelden we verhalen en emoties en stelden we vast dat dit soort gesprekken zeer waardevol zijn. Dat heeft ons doen besluiten dit jaar ruimte te maken voor emoties die een ieder van ons wel kent en herkent. We nodigen iedereen uit om met elkaar van gedachten te wisselen, ervaringen en verhalen te delen over emoties als boosheid, bang zijn (angst), bedroefdheid en blijheid", aldus Sjaak Beirnaert namens VanOndersteBoven.

Wat doet boosheid met mij? Hoe geef ik uiting aan deze emotie? Durf ik mijn boosheid bespreekbaar te maken? Blijft mijn woede oud zeer dat met enige regelmaat weer de kop opsteekt? Het zijn enkele van de vragen die 24 april aan bod komen. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en vindt plaats in De Kleine Aarde aan het Klaverblad. Deelname kost vijf euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.vanondersteboven.com of per e-mail: vanondersteboven@gmail.com.


Creamarkt VCB

Vrouwen Contact Boxtel houdt maandag 16 april vanaf 19.30 uur voor het eerst een creatieve markt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Tijdens het evenement worden diverse werkstukken verkocht die leden hebben gemaakt. Daarnaast presenteren enkele bedrijven zich: Ocean Sole, Anyfma, Hebbes en fotograaf en grafisch ontwerper Daisy Renders. Nancy Dankers zamelt geld in voor de strijd tegen taaislijmziekte. Toegang is gratis.