BGL wil 15.000 euro verdelen onder clubs

Drastisch tekort aan parkeerwachters Velder

PÅL JANSEN

Dankzij de evenementen We Are Electric en de New Wine Conferentie op landgoed Velder kunnen Liempdse en wellicht Boxtelse verenigingen circa 15.000 euro onder elkaar verdelen. Stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL) beheert de parkeerterreinen en vrijwilligers verdienen als parkeerwacht 10 euro per uur voor hun vereniging. Maar... er zijn te weinig beschikbare mensen.

Met name voor muziekfestival We Are Electric van 6 tot 8 juli, maar ook de New Wine Conferentie (21-27 juli) en Jacht & Buitenleven (21-23 september) heeft stichting BGL flink wat extra vrijwilligers nodig. De stichting ontstond ruim twintig jaar geleden bij de gemeentelijke herindeling toen Liempde bij Boxtel kwam. BGL ontvangt parkeergelden die opgehaald worden tijdens evenementen. Die worden weer besteed aan projecten die bijdragen aan de leefbaarheid in Liempde.

Normaliter leveren zes Liempdse verenigingen vrijwilligers aan. ,,Maar we hebben nu een paar omvangrijke evenementen erbij. Die vallen in de vakantieperiode. De New Wine Conferentie bijvoorbeeld is midden in de bouwvak. We hebben te veel mensen tegelijkertijd nodig. Tijdens We Are Electric zal het op vrijdag en zondag gaan om veertig à vijftig man", aldus Bert van Ruremonde van BGL. ,,Na een eerste inventarisatie bij de zes deelnemende verenigingen komen we uit op een drastisch tekort van vrijwilligers."

BOXTELSE VERENIGINGEN?

Het noopt de stichting te zoeken naar andere oplossingen. Van Ruremonde: ,,We kunnen de hulp van álle Liempdse verenigingen gebruiken. Maar als de gemeenschap niet reageert, dan zullen we ook naar verenigingen in Boxtel moeten kijken." Mark van der Laan van BGL: ,,Dat doen we al. Inmiddels hebben we ook leden van wandelsportvereniging De Keistampers uit Boxtel gevraagd."

NIET VOOR NIETS

Alle evenementen bij elkaar genomen kunnen de uren deze zomer grofweg 15.000 euro opleveren voor deelnemende verenigingen. ,,Maar dat geld is er pas als er genoeg mensen mee gaan helpen", aldus Toon Voets van BGL. ,,Het is inderdaad niet voor niets."

Volgens Van der Laan worden met name omtrent het muziekfestival We Are Electric veel auto's verwacht: ,,Er zijn diverse kampeerterreinen en naar schatting zullen er zo'n vijfduizend auto's geparkeerd moeten worden door de campinggasten. Bovendien komen daar dagelijks nog eens zeventienhonderd voertuigen bij van dagjesmensen."

Liempde

Brabants theater

Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders treden zaterdag 21 april op in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde. Ze brengen de theatervoorstelling 'Vruger waar alles bitter' op de planken. Het wordt een mix van verhalen, liederen en poëzie. Met humor, maar sommige teksten schuren of zijn juist confronterend. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro. Bestellen kan via e-mail: info@deserenade.nl of telefoonnummer 06-53 25 36 16.