Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

LOCATIES 'HUISKAMERFESTIVAL' MET TREINTJE TE BEZOEKEN

Live in Liempde start kaartverkoop

De kaartverkoop voor Live in Liempde start vrijdag 20 april. Tijdens het evenement op zondag 10 juni maken tweehonderd deelnemers via een wandelroute kennis met alles wat Liempde te bieden heeft. Onderweg komt het publiek op vier locaties waar, gezien het verleden, daverende optredens zijn: van live muziek tot cabaret. Nieuw dit jaar: het langste gedeelte van de route wordt afgelegd met een treintje.

'Slechts' tweehonderd mensen kunnen een kaartje bemachtigen voor het evenement en vorig jaar was Live in Liempde dan ook stijf uitverkocht. Het publiek wordt opgesplitst in vier groepen en komen langs diverse plekken in Liempde. Onder begeleiding van een gids krijgen zij een rondleiding en een hapje en een drankje van de plaatselijke winkeliers.

Kaartjes à 20 euro zijn 20 april vanaf 19.00 uur per e-mail te bestellen: liveinliempde@gmail.com. Mensen kunnen ook een diner-arrangement bijboeken voor de prijs van 15,50 euro. Wie buiten de boot valt, is de volgende editie als eerste aan de beurt. De organisatie maakt donderdag 19 april in deze krant bekend wie er optreden tijdens Live in Liempde.

FOTO BOVEN: De Britse band Shamona maakte indruk tijdens Live in Liempde 2017. (Foto: Hans van Doorn).


MARIEKE TERMEER PROLONGEERT TITEL HANDBOOGKONINGIN

Eef Quinten onttroont koning L'Union

Eef Quinten heeft zaterdag de koningstitel van handboogschutterij L'Union Liempde op zijn naam geschreven. Dat gebeurde in accommodatie Ons Doel aan de Heidezoom. Daar prolongeerde Marieke Termeer bij de vrouwen haar titel; zij mag zich opnieuw een jaar lang koningin noemen.

Samen met Erik van der Velden, die de afgelopen twee jaar handboogkoning was, én Johan Holsken deed Quinten een gooi naar de clubtitel. Er werd tweemaal geschoten met 25 pijlen, waarna nogmaals tien pijlen op het doel moesten worden gericht.

De mannen gaven elkaar in de eerste wedstrijdronde niet veel toe, maar geen van allen wist tot grote hoogte te komen. Titelverdediger Van der Velden voerde in deze fase van de wedstrijd vooral een strijd met zichzelf, terwijl Quinten de roos in de beginfase ook maar moeizaam wist te vinden. Holsken wisselde erg goede series af met tegenvallende reeksen.

In de tweede tussenronde raakte Quinten de roos vaker, maar zette daar soms ook mindere scores tegenover. Wel wist hij zijn totaalscore wat te verbeteren. Van der Velden en Holsken konden dit niet doorbreken en bleven opnieuw achter qua scores. Daarmee legde Quinten de basis voor zijn eerste koningstitel bij L'Union.

In de afsluitende ronde van tien pijlen wist hij de schade tot één punt te beperken op Van der Velden, die nu wél naar behoren presteerde. Holsken haakte af. Met vier punten verschil op het totaal was de clubtitel terecht voor Quinten. Hij moet het volgend jaar, voorafgaand aan de nieuwe titelstrijd, opnieuw tegen Van der Velden opnemen om te bepalen wie keizer Bert van der Wiel uit gaan dagen.

PERSOONLIJK RECORD

Bij de vrouwen toonde regerend koningin Termeer zich meteen in de eerste ronde al oppermachtig door een persoonlijk record neer te zetten. Als enige tegenstrever had Wilma Holsken tegen dit geweld geen verweer. In de tweede en derde ronde viel Termeer wel terug, geplaagd door een aanval van hooikoorts, maar ze herstelde in de laatste tien pijlen zodat haar tweede opeenvolgende titel niet in gevaar kwam. Ook beide vrouwelijke schutters moeten nu volgend jaar strijden om te bepalen wie keizerin Karin van der Velden uit mag dagen.

Bij de oudste jeugd was de clubtitel voor de enige deelneemster: Kim van der Velden. Zij zette haar beste beentje voor en kwam tot een totaal van 177 punten over vijftig pijlen. Aspirantenkoning Mika de Kroon nam het op tegen nieuweling Bas Pennings. Beiden lieten een goed niveau zien, waarbij De Kroon toch de bovenliggende partij was en zijn titel veiligstelde.

Uitslagen koningschieten

MANNEN

Bert v.d. Wiel (keizer) 565 punten; Eef Quinten (koning) 558; Erik v.d. Velden (prins) 554; Johan Holsken (vaandrig) 549. Mike Libreks 535; Youssef el Kourdi 525; Peter de Kroon 497; Frans Vingerhoets 479; Lambrecht v.d. Mijden 428; Walter Mootzelaar 392; Lowie Holsken 364; Jan v.d. Biggelaar 303.

VROUWEN

Karin v.d. Velden (keizerin) 526 punten; Marieke Termeer (koningin) 540; Wilma Holsken (prinses) 472.

JUNIOREN

Kim v.d. Velden (koningin) 177 punten.

ASPIRANTEN

Mika de Kroon 385 punten; Bas Pennings (ridder) 347.

RAYONKAMPIOENSCHAP

Komend weekeinde, zaterdag 14 en zondag 15 april worden de persoonlijke rayonkampioenschappen in de discipline 25 meter/1 pijl verschoten. Zaterdag organiseert L'Union Liempde in haar accommodatie aan de Heidezoom 2 de wedstrijden in de eerste en tweede klasse compound, waaraan ook enkele eigen leden deelnemen. Zondag tekent L'Union voor de organisatie van de wedstrijden in de eerste, derde en vijfde klasse recurve. Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te komen nemen. De wedstrijden duren van 10.00 tot circa 16.00 uur.