De ceremoniƫle eerste pitch werd geworpen door Paul Smulders, waarna het seizoen van JRC Ducks uit Boxtel officieel werd geopend. (Foto: Hans Verberk).
De ceremoniƫle eerste pitch werd geworpen door Paul Smulders, waarna het seizoen van JRC Ducks uit Boxtel officieel werd geopend. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Honkballers beginnen competitie met verlies tegen Schijndel

Ducks werpt eerste pitch seizoen

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks beleefde zondag de competitiestart. Opnieuw verloren de honkballers van Starlights uit Schijndel, net als een week eerder tijdens een oefenwedstrijd. De softbalsters wonnen overtuigend van Cheetahs in Beek: 0-14.

Werper Jeroen van Nes begon sterk tegen Starlights door de eerste speler op een strike-out te pakken. Daarna liet hij echter een man lopen en sloeg de volgende slagman raak. Vervolgens kon de volgende Schijndelse honkballer lopen omdat Van Nes vier keer wijd gooide. Bwino Leermakers wist de werper nog op eruit te gooien, maar daarna kreeg de Boxtelaar weer een honkslag om de oren. In totaal scoorden de Schijndelaren drie punten in deze inning.

Ducks begon goed dankzij een honkslag van Yannick Brechenmacher. Alleen Max Denteneer vond echter zijn weg naar de thuisplaat dankzij een 'wild pitch'. Starlights liep vervolgens in de tweede en derde inning uit door vier keer te scoren.

De honkbalploeg uit Boxtel kwam in de vijfde inning nog terug tot 5-7, maar in de zevende en negende inning trok Starlights met vier scores de wedstrijd definitief naar zich. Eindstand: 6-11.

De softbalsters kenden een betere seizoensopening. Tegen Cheetahs hield pitcher Inge van Geel de nul, ook dankzij sterk veldwerk van het team, en haar ploeggenoten scoorden er lustig op los.

Aan slag begon de softbalploeg in de eerste inning nog rustig met twee punten. In de tweede en derde inning werden de Limburgse speelsters echter vermorzeld. Dankzij knappe honkslagen van Nikki van Nes en Evelien Gerrits werden in totaal vier punten in de tweede inning gescoord. In de derde inning arriveerden zes Boxtelse speelsters op de thuisplaat.

Nadat Janne de Haan in de laatste inning nog twee van haar ploeggenoten binnen sloeg, stond er een ruime 0-14 zege op het wedstrijdformulier.

Zondag 8 april spelen de softbalsters om 10.30 uur thuis in sportpark Den Wielakker tegen Cardinals uit Oss. De honkballers spelen diezelfde dag in Moergestel tegen Roef om 11.00 uur.