VROUWENTEAM SLUIPT NAAR TWEEDE PLEK

Hockeyers MEP boeken nuttige zege in Berkel

De hockeyers van MEP wonnen zondag met 1-3 van Berkel-Enschot. Een zege waardoor de ploeg van Eric Verzijden kans behoudt op de play-offs. Ook de vrouwen wonnen hun uitwedstrijd in Boxmeer met 1-2. Zij gaan een spannend competitieslot tegemoet waarbij vijf ploegen strijden voor de drie rechtstreekse promotieplaatsen naar de overgangsklasse.

MEP startte in Berkel-Enschot sterk en kreeg veel kansen. Die werden echter niet benut en dan geldt vaak de wet dat de goal aan de andere kant valt. De thuisploeg kwam voor rust uit een strafcorner op voorsprong. In de tweede helft gingen de Boxtelaren gewoon door en werd er bij vlagen zeer goed gehockeyd. Sam Verzijden maakte gelijk uit een strafcorner en Giel Peijnenburg zette MEP verdiend op voorsprong. Vlak voor tijd was Verzijden opnieuw trefzeker uit een strafcorner en bepaalde de eindstand op 1-3.

BELANGRIJKE DUBBEL

Coach Verzijden was tevreden over het vertoonde spel, maar vond wel dat zijn ploeg te veel strafcorners had weggegeven. Komend weekend wordt belangrijk voor de Boxtelse hoofdmacht. Tijdens twee wedstrijden moeten de punten gepakt worden. Dan komt plaats vier voor de Boxtelaren weer in zicht. Morgen, vrijdag 13 april speelt MEP om 20.30 uur in Valkenswaard de inhaalwedstrijd tegen HOD. Zondag 15 april komt Rosmalen naar Boxtel; afslag om 14.45 uur in sportpark Molenwijk.

OVERWICHT

In Boxmeer waren de hockeysters van MEP veel sterker dan hun tegenstander. Toch wisten ze dat verschil in de eerste helft slechts met één goal uit te drukken door een benutte strafbal van Isis Willigendael. In de tweede helft kwamen de gastvrouwen op gelijke hoogte en moest MEP vol aan de bak om weer op voorsprong te komen. Philine Peperkamp scoorde uit een assist van Guusje Peijnenburg de verdiende 1-2. Voor de Boxtelse ploeg was het toen zaak de voorsprong vast te houden en dat lukte.

De Boxtelse vrouwen zijn in een verwoed gevecht verwikkeld om een plaats bij de eerste drie. Dat brengt toch een zekere spanning en druk in de ploeg. Daar moeten de hockeysters mee leren omgaan. Dinsdagavond speelde MEP de inhaalwedstrijd in Valkenswaard tegen HOD. Zondag 15 april komt Sint-Oedenrode naar sportpark Molenwijk; afslag om 12.30 uur.

Dag der Kampioenen

De Dag der Kampioenen, waar alle winnaars van sporttitels in de gemeente Boxtel worden gehuldigd, is dit jaar op zaterdag 30 juni van 12.30 tot 18.00 uur in gemeenschapshuis De Rots. Boxtel Vooruit is deze week gestart met de voorbereidingen. Eind april ontvangen alle sportclubs meer informatie over het programma en de wijze van aanmelden. E-mail voor meer informatie naar dagderkampioenen@hotmail.com.