Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPBRENGST GAAT NAAR WENSAMBULANCE

Spinningmarathon Geveltje beleeft het tweede lustrum

Voor de tiende keer op rij wordt tijdens de Oranjefestiviteiten in Boxtel een spinningmarathon voor het goede doel gehouden. Opnieuw is café 't Geveltje aan de Stationsstraat de plek waar sportievelingen zaterdag 28 april vanaf 16.00 uur een etmaal lang aan één stuk de pedalen rondtrappen. De opbrengst gaat net als vorig jaar naar WensAmbulance Brabant.

Nadat John Aarts en Elisa den Ouden vorig jaar de kroeg overnamen van Joop en Nan de Langen, zegden zij toe de jaarlijkse spinningmarathon voor het goede doel voort te zetten. Het kasteleinsechtpaar krijgt daarbij de medewerking van veel vrijwilligers. ,,We doen het niet in ons eentje, dat moet duidelijk zijn", benadrukt Elisa.

Ging de opbrengst eerder diverse malen naar Villa Pardoes, in 2017 kreeg stichting WensAmbulance Brabant na afloop van het fietsevenement een bedrag van ruim 6.200 euro aangeboden. HiPa Sports stelt ook nu weer de spinningfietsen beschikbaar.

Tijdens de marathon wordt volgens goed gebruik ook een loterij gehouden met als hoofdprijs een sportfiets. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-83 57 34 85. Meedoen is gratis; van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich laten sponsoren.

FOTO BOVEN: De spinningmarathon tijdens de Oranjafeesten in Boxtel levert jaarlijks enkele duizenden euro voor het goede doel op. (Foto: Peter de Koning, 2017).


Open Boxtelse Sportquiz

RKSV Boxtel en The Brain organiseren al zeven jaar een quiz voor leden van de voetbalclub. Dit jaar echter houden zij op 20 april om 20.00 uur in kantine Den Oosthoek in sportpark Munsel de Eerste Open Boxtelse Sportquiz: iedereen kan meedoen. Inschrijven à 10 euro per team van vier personen mét vier consumpties kan via sportquizboxtel@hotmail.com.


JUDOKA'S VIER KEER OP DE EERSTE PLEK

Judoclub Liempde succesvol tijdens HilDie-jeugdtoernooi

De jonge leden van Judoclub Liempde hebben zondag successen geboekt tijdens de achtste editie van het HilDie-jeugdtoernooi in Diessen. Zeventien judoka's deden mee en vier van hen behaalden de hoogste trede van het erepodium.

Pim de Wit, Mika van Weert, Desmond Tops en Cas de Wit: deze vier sporters waren aan het einde van de dag de beste in hun klasse. Tijdens het toernooi, dat georganiseerd wordt door de plaatselijke verenigingen uit Diessen én Moergestel, versloegen zij iedereen op hun pad en vertrokken daarna met een beker terug naar Liempde.

Ook de dertien andere judoka's van Judoclub Liempde kregen een beker in de hand gedrukt.

Het Liempdse talent Keira Kreijveld (12) kon dit weekend geen succes boeken. Zij deed voor het eerst mee met de nationale top en deed voornamelijk ervaring op tijdens het Nederlands kampioenschap onder 15 jaar in het Groningse Leek. Zij verloor al haar partijen nipt van oudere tegenstanders. ,,Het was een heel mooie ervaring", zei coach Collin van Dijk.

Uitslagen HilDie-jeugdtoernooi

Eerste plaats: Pim de Wit, Mika van Weert, Desmond Tops en Cas de Wit. Tweede plaats: Nelson Tops, Bas Daverveld, Gijs de Wit, Annabel Loman en Sem van Kasteren. Derde plaats: Bram van Oorschot, Mitch Brusselaars, Thijs Jansen, Ivan van Weert, Jens Kelders, Manuel van Breugel, Thomas Jansen en Juan Schuurman.


Van de Langenberg
is winterkampioen
van L'Union Boxtel

Ad van de Langenberg mag zich sinds afgelopen weekeinde winterkampioen van de Boxtelse handboogschutterij L'Union noemen. De voorbije maanden namen leden deel aan dit clubtoernoo waarbij drie van de vijf wedstrijden meetelden voor het eindresultaat. Van de Langenberg eindigde op de hoogste plaats met scores van 228, 235 en 240 punten op de 25 meter. Gerard van der Steen en Henk Jegers werden respectievelijk tweede en derde.

De titel bij de afdeling compound ging naar Henry Troeijen. Zondag vierde de handboogschutterij ook haar 178-jarig bestaan. Traditioneel werd gestreden om de wisselbekers voor de beste schutter en de meeste achten. Beste schutter werd clubkampioen Frank van Grinsven met een score van 231 punten. Frans Kluijtmans wist elfmaal de acht te treffen, een meer dan Gerard van der Steen.

Ook werden die dag twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Marchel Kluijtmans werd gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van de vereniging en Van de Langenberg is veertig jaar aangesloten bij de Nederlandse Handboogbond.

Uitslagen winterkampioenschap L'Union: 1. Ad v.d. Langenberg; 2. Gerard v.d. Steen; 3. Henk Jegers; 4. Frank v. Grinsven; 5. Marchel Kluijtmans; 6. Jelt v.d. Langenberg; 7. Henri v.d. Broek; 8. Frans Kluijtmans; 9. Davi Remy; 10. Breanna Vugs; 11. Meike v. Oss; 12. Senn Steenbakkers; 13. Michella Smits; 14. Sylvana v.d. Burg; 15. Niels Nelissen.

Ad Pennings wint regiomixtoernooi jeu de boules

De wekelijkse regiomix-titel van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot ging maandag naar Ad Pennings. Hij won nipt met 28 punten. Toos Luyten volgde hem op de voet met slechts één punt minder (27).

Het podium werd verder gevuld door Jan van Vught met 26 punten. De top drie was maandag dus erg aan elkaar gewaagd want op gepaste afstand stonden Jan Voermans en Piet Schouten met respectievelijk 19 en 16 punten.

Het wekelijkse toernooi van JBV De Walnoot vindt plaats aan de Selissenwal 25 en begint om 13.00 uur. Voor informatie kijk op: www.jbvdewalnoot.nl.

Boxtel

Café Brein

Tijdens Café Brein van maandag 16 april gaat het over de extreme vermoeidheid die niet-aangeboren hersenletsel kan veroorzaken. Monique Jacobs van zorgorganisatie SWZ verzorgt hierover een lezing en geeft tips om op een goede manier met deze vermoeidheid om te gaan. SWZ ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en niet-aangeboren hersenletsel. 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel is open van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.