Afbeelding
Foto: Hans v Doorn

'FÜRSTENWÄLDER MUSIKANTEN' HULDIGT TROUWE LEDEN

Blaasmuziek viert hoogtij in zaal Orion

Afgelopen weekend vierde Die Fürstenwälder Musikanten dat de blaaskapel veertig jaar geleden werd opgericht als familieorkest. Dat was ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van oma Vorstenbosch. Die achternaam is verduitst overgenomen door de muzikanten.

In gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel gaven diverse blaaskapellen mede invulling aan het jubileumfestival. Zaterdagavond was er een optreden van Die Ulfbachtaler Musikanten uit Burg-Reuland (in het Duitstalige gebied van België) en De Pompzwengels uit Geffen. Zondagmiddag was er non-stop muziek van De Bergtoeters (Eerde), de Red River Band (Boxtel), De Wiellander Muzikanten (Elshout) en de Boxtel City Band.

Tijdens het optreden van de jubilerende blaaskapel zelf werden mensen gehuldigd die sinds de oprichting lid zijn. Dat zijn kapelmeester Willie van der Steen, diens vader Cor en zus Anja van Beers, alsmede Huub en Karel de Vet. Het vijftal kreeg een mooie oorkonde en werd in de bloemen gezet. Henk van der Steen was in 1978 eveneens bij de oprichting, maar was er een tijdje tussenuit. Hij werd gefeliciteerd omdat hij sinds zijn terugkeer 25 jaar meespeelt met Die Fürstenwälder Musikanten. Het tweedaags festival werd afgesloten met een spetterend optreden van De Zwarte Fanfare uit Aarle-Rixtel dat voor laaiend enthousiaste reacties zorgde in het publiek.

FOTO ONDER: Zes jubilarissen van Die Fürstenwälder Musikanten werden in het zonnetje gezet. (Foto: Hans van Doorn).