Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Schooltalent schittert op de bühne tijdens Let's See Action

Dit jaar geen Tim Akkerman die de talenten van het Baanderherencollege (BHC) een steuntje in de rug kwam geven tijdens Let's See Action. Dat maakte voor het enthousiasme vanuit het publiek vrijdag niet veel uit. Iedere act kreeg veel applaus en regelmatig werden de namen van de optredende leerlingen gescandeerd door klasgenoten.

Het was alweer de tiende editie van de talentenshow die docent Harrie Jansen organiseerde voor de leerlingen van de Boxtelse middelbare school. Na afloop loopt hij voldaan rond en geeft alle meiden en jongens complimenten. ,,Ik ben trots op wat deze kanjers voor elkaar hebben gekregen. Ieder jaar weten zij mij weer te verrassen. Sommige leerlingen zie of hoor je in de klas niet, maar eenmaal op het podium bloeien ze op. Dat geeft mij, ook na tien jaar, nog steeds kippenvel." De aardrijkskundeleraar gaat volgend jaar met pensioen, maar kan geen afscheid nemen van 'zijn kindje'. ,,Toen ik op deze school kwam werken, ben ik meteen begonnen met deze muzikale reis. De kans is groot dat ik ook na mijn pensioen betrokken blijf. Het geeft me veel voldoening om kinderen op het podium te zien schitteren."

Dat Jansen leerlingen soms jarenlang blijft motiveren om de stap naar de bühne te maken weet ook Naythan Rosario (16), die vrijdag een duet zong met Ela (Halleluja van Jeff Buckley - red.) en solo een nummer ten gehore bracht. ,,Het kostte mijnheer Jansen twee jaar, maar het is hem toch gelukt. De eerste keer ging het met vallen en opstaan, maar het heeft uiteindelijk goed voor me uitgepakt." Naythan zit in zijn examenjaar en vindt het jammer dat hij volgend jaar geen deel meer uit kan maken van Let's See Action. ,,We kunnen je anders ook gewoon laten zakken", zegt Jansen met een knipoog naar Naythan. Die lacht wat verlegen en voegt zich vervolgens bij zijn vrienden om zich klaar te maken voor de volgende optredens. 's Avonds is er namelijk nog een show voor alle ouders en dat is toch wel het spannendste gedeelte van de dag.

FOTO RECHTS: De 14-jarige Noor Elghousli is één van de vele talenten waar docent Harrie Jansen trots op is. Zij zong solo 'Jij bent de liefde' van Maan en met Romee het nummer 'Writings on the Wall' van Sam Smith. (Foto: Daisy Renders).