Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

CULINAIR EVENEMENT LIONS CLUB BIJ SINTLUCAS

Volop vertier in zonovergoten Proeftuin

LINDA VAN DE WIEL

Honderden bezoekers, heel veel lekkere hapjes en drankjes én vermaak voor de kinderen. En met – het kan bijna traditie genoemd worden – stralend weer. Ook de negende editie van De Proeftuin was zondag weer een succes. Lions Club Boxtel Belles Amies organiseerde het drukbezochte evenement deze keer ten bate van Buurtsport Boxtel.

Tanja Langerwerf is president van de netwerkclub. ,,Ik had vanwege mijn functie het voorrecht om het goede doel voor dit jaar te mogen kiezen. Ik koos voor Buurtsport Boxtel omdat deze stichting zich inzet voor alle Boxtelse kinderen, ongeacht afkomst", vertelt Langerwerf. Ze vervolgt: ,,Bovendien zijn er ongeveer 35 stagiaires actief die geholpen worden met hun studie. We hebben ervoor gekozen te sponsoren in materialen. Buurtsport heeft een wensenlijst gemaakt met daarop spullen die zij zelf niet kunnen bekostigen."

Enkele dagen na de Proeftuin werd duidelijk dat ruim aan die lijst kan worden voldaan. ,,Ik ben daar iedereen zo dankbaar voor", blikt Langerwerf terug. ,,Maar met name wil ik even stilstaan bij de ondernemers. Zij zijn de hele dag aanwezig geweest op de Proeftuin en zijn er ook voor- en achteraf nog mee bezig. Dat kost veel energie. Zonder hen zouden wij dit evenement nooit kunnen organiseren en een bedrag voor het goede doel kunnen ophalen. Een groot deel van de ondernemers maakt al jaren onderdeel uit van dit evenement, dat vind ik echt geweldig." Het aantal bezoekers ligt minimaal gelijk aan dat van vorig jaar: 1.700 mensen. ,,We hebben dit jaar niet geteld, maar het was zeker niet minder druk", aldus Langerwerf. Brechtje Klein is een van de vrouwen die zich heeft beziggehouden met de organisatie van de jaarlijks terugkerende manifestatie. ,,We hebben er dit jaar weer veel tijd in gestoken. Dit alles voor het goede doel natuurlijk", vertelt ze.

LEKKERE HAPJES

Over het aantal bezoekers hoeft de president zich geen zorgen te maken. Met honderden aanwezigen die kwamen genieten van drankjes, hapjes en vertier voor de kinderen is het evenement wederom een hit. Ook bezoeker Joris van der Krogt is in zijn sas met een drankje in de zon. ,,Het is elk jaar goed weer. Ik vermaak me prima en er zijn veel lekkere hapjes."

Verschillende Boxtelse ondernemers presenteren zich. Deegeluk is een van hen. Mede-eigenaar Lotte van den Anker biedt onder meer tosti's en broodjes carpaccio aan. ,,Het is leuk om ons in te zetten voor het goede doel en ons tussen andere Boxtelse ondernemers te bevinden. En op deze manier krijgen we hopelijk wat naamsbekendheid. We zijn onlangs pas begonnen met onze onderneming", aldus Van den Anker.

EERSTE UUR

Aanwezig vanaf het eerste uur is Proef! Culinair. Eigenaar Marco Vermeijs: ,,We waren twee weken open toen de eerste editie van de Proeftuin plaatsvond op De Kleine Aarde. Het zou slecht weer worden, maar dat bleek niet het geval. We zagen onze kazen bijna letterlijk verpieteren. Maar we zijn er elk jaar bij, nu voor het negende jaar op rij."

Ook Soep d'Ing is aanwezig. Nu nog samen met La Casa Dei Cicchetti, de onderneming gespecialiseerd in Italiaanse gerechten. Maar die gaat Ingrid van Veen overnemen: ,,Ik ben nu drie jaar bezig met Soep d'Ing en wil mijn aanbod graag uitbreiden. Ik kom binnenkort naar buiten met mijn nieuwe naam, een nieuw logo én een nieuwe website."

NAGELS LAKKEN

Naast vertier voor de volwassenen, zijn er ook leuke activiteiten voor de kinderen. De tienjarige Lenne vermaakt zich prima. ,,Ik ben nu een boomstam aan het schilderen en daar komt straks een hart van spijkers op. Het komt op mijn kamer te hangen. Ook mijn nagels zijn gelakt, maar verder heb ik nog niets gedaan. Ik ben er nog niet zo lang, maar er is nog veel leuks te doen."

FOTO BOVEN (GROOT): De eerste zonnestralen lieten zich afgelopen weekeinde voor het eerst zien en dat was voor veel mensen aanleiding een bezoekje te brengen aan de Proeftuin. (Foto's: Hans van Doorn).

FOTO BOVEN (KLEIN): De groep vanBakkus luisterde, net als zangeres Charlotte Pennings en violiste Daniëlle van Berkom, de Proeftuin muzikaal op.

Afbeelding