RONDLEIDING AAN HAND VAN CANON

MuBo-gidsen vertellen over historie van Boxtel

Museum Boxtel (MuBo) is dit jaar gestart met maandelijkse rondleidingen op vaste dagen waarin de geschiedenis van Boxtel uit de doeken wordt gedaan. Gids daarbij zijn afwisselend Ben Ophof, Joop Schuller en Willem Wittenberg. De eerstvolgende rondleiding is zaterdag 14 april en begint om 14.00 uur.

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MuBo ontwikkelde canon van Boxtel. Die vertelt de geschiedenis van deze gemeente vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema's, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De vensters zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van onder meer de Heemkunde Boxtel.

De algemene rondleiding in MuBo vindt plaats op basis van een door de gids bepaalde selectie van circa tien van de 49 canonvensters. Bij de tweede rondgang laat de gids zich leiden door de wensen van de groep die hij meeneemt. Deelnemers van zo'n groep kunnen dit aangeven door bijvoorbeeld de canon van Boxtel op internet te raadplegen (www.muboboxtel.nl). De derde keuze omvat een tocht die deels in het museum aan de Baroniestraat wordt gehouden en deels in de directe omgeving ervan..Een rondleiding duurt inclusief introductie ruim een uur. Per gids kunnen maximaal tien deelnemers aansluiten. Deelname kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16 04 18 98. Bij aanmelding dient een van de drie rondleidingen te worden gekozen.


POPMUZIEK IN ESCAPEROOM FELLENOORD

De Band Van Vanavond en Stoke spelen in 'Exit!'

De bands Stoke en De Band Van Vanavond verzorgen zaterdag 14 april een duo-optreden in escaperoom Exit! aan de Fellenoord 6. De avond begint rond 20.30 uur en gaat tot in de kleine uurtjes door. Entree is gratis.

De Band Van Vanavond trapt af met covers die een hoog 'oh ja'-gehalte hebben. De formatie bestaat uit zes muzikanten uit Boxtel (en inmiddels ook omstreken) die hun sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend hebben. Checkpoint Charlie, Tilt!, Fridays en Rock & Rolf zijn zomaar wat bands waarmee één of enkele muzikanten al eerder door het land toerden. Samen hebben de bandleden dan ook vele tientallen jaren podiumervaring en het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat Hanz (zang/toetsen), Kees (bas), Sander (gitaar), Henrie (sax), Tim (drums) en Ingeborg (zang) samen muziek zouden gaan maken.

De Band Van Vanavond speelt nummers die iedereen kent, maar die bijna nooit de eerste keuze van coverbands zijn. Geen 'Saturday Night', maar 'Never Be Clever' van Herman Brood. 'Te lastig', of 'die hoor je bijna nooit meer tegenwoordig' zijn voor De Band Van Vanavond dan ook juist argumenten een nummer wél te spelen. Wat genre en/of tijdsperiode betreft, wil de band ook niet op één paard wedden: het publiek hoort muziek van 1970 tot klanken van vandaag de dag en ook een groot aantal genres zoals disco, funk, soul, rock en pop komt voorbij.

SWINGENDE SHOW

Stoke zorgt voor een muzikaal vervolg van de avond. De achtkoppige formatie behoeft nauwelijks introductie en was al op diverse lokale festivals zoals Limuscene en de Bazaar te bewonderen. De popband staat garant voor een swingende show waarin veel klassiekers de revue passeren. De muzikanten hebben in en om Boxtel al in de nodige bezettingen gespeeld. Hun gemêleerde samenstelling is ook in de muziek en repertoirekeuze terug te vinden.


Boer zoekt Band geeft hints over vriendenconcert

Mensen die Boer zoekt Band een warm hart toedragen, kunnen vriend worden van het tweedaagse popfestival in en om café D'n Boer aan de Corpus. Het geeft hen samen met sponsors toegang tot de 'limited special-guest-performance'. Dit besloten optreden vormt de opening van het tweedaagse festival op zaterdag 5 mei. Wie er op het podium verschijnt? Dat wordt pas op de avond zelf duidelijk. De organisatie is echter wel bereid enkele hints prijs te geven...

Zij komt uit Boxtel. Het was de eerste hint die organisatoren Guido van Eijk en Jeroen van Lier van Boer zoekt Band vorige week in deze krant gaven over de artiest die ze hebben geboekt voor het speciale openingsoptreden. Deze week komt daar een aanwijzing bij: 'in de lente werkt ze graag met bloemen'.

Mensen worden na betaling van 10 euro opgenomen in de 'vriendengalerij' van Boer zoekt Band. Naast vermelding op de website van het festival krijgen ze dus de mogelijkheid het exclusieve optreden bij te wonen op zaterdag 5 mei om 19.30 uur.

Net als de voorgaande edities is er een binnen- en buitenpodium. Premium (20.30 uur) en De Band Van Vanavond (22.15 uur) staan buiten geboekt op 5 mei, terwijl The Nailbiters (21.30 uur) en Jurgo (23.30 uur) een optreden in café D'n Boer verzorgen.

Een dag later is het op de buitenbühne de beurt aan On the Edge (14.00 uur), Luke V Martin (15.30 uur), DGOOCH (17.15 uur) en Stammer Lee (19.00 uur), afgewisseld door Teuk McGraig (15.00 uur), Dennis van der Sanden (16.45 uur) en SuperSonicSmashKids (18.15 uur) in het café. Kijk voor meer informatie over de bands op de website van Boer zoekt Band.

Vipermeeting

Viper Club Benelux start zondag 15 april een autorit voor eigenaren van een Dodge of Chrysler Viper door dit deel van Brabant. De autoliefhebbers verzamelen tussen 10.00 en 10.30 uur bij café De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel.