Afbeelding
Foto: Daisy Renders

ZWAARBEVOCHTEN REMISE VOOR JEUGD

Smash is te sterk voor tafeltennisteam Taverbo

Voor Taverbo-Sabo stond zaterdag een duel tegen Smash op het programma. Naast Marlotte Staps en Michel Sperling speelde bij de Boxtelse tafeltennisploeg Henk Mangnus. Hij verving Amber van de Velde. Taverbo-Sabo kon geen potten breken tegen de opponent uit Monster: 3-7.

Voor Smash speelden Wim Gertenaar, Dick Voois en Sebastiaan Meertens. Staps, die dit seizoen een prima indruk maakt, begon goed tegen Gertenaar en scoorde na een vijfsetter het eerste punt voor Taverbo. Sperling had vervolgens weinig in te brengen tegen Voois. Mangnus deed wat hij kon, maar kwam niet verder dan één game tegen Meertens: 1-2.

Het dubbelduel van Staps en Sperling tegen Gertenaar en Voois had twee gezichten. Taverbo-Sabo kwam snel op een 0-2 achterstand, maar herpakte zich goed. De laatste drie games werden overtuigend gewonnen en de stand was weer gelijk. In een spannende wedstrijd van Sperling tegen Gertenaar met kansen over en weer was het toch de tafeltennisser van Smash die aan het langste eind trok. Vervolgens won Staps overtuigend van Meertens en bleek Voois een maatje te groot voor Mangnus.

De laatste wedstrijden waren allemaal voor Smash. Sperling kwam niet langs het blok van Meertens en ook Mangnus, die bij vlagen uitstekend spel liet zien tegen Gertenaar, kwam tekort. In de laatste wedstrijd won een goed spelende Voois van Staps. In de andere wedstrijd won US 2 met 8-2 van Hilversum 3, waardoor Taverbo nu op een flinke achterstand van zeven punten staat. Zondag 15 april staat de thuiswedstrijd tegen US 2 op het programma.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo kreeg middenmoter Hotak '68 uit Hoogerheide op visite. Lars Strik kwam in de eerste partij tot een 2-2 gelijkspel, maar Bas Suijkerbuijk was in de vijfde game net iets sterker. Ook Dani de Rooij moest in de vijfde game het hoofd buigen tegen Rianne de Vogt. Jimmy Cheung haalde vervolgens het eerste punt binnen door in drie games te winnen van Youri Aarden.

Nadat ook de punten van het dubbelduel een prooi werden voor het team uit Hoogerheide leek het Boxtelse tafeltennisteam zich te herpakken. De Rooij bracht de achterstand terug naar 2-3 door met een keurig geplaatste bal een vijfsetter te winnen van Suijkerbuijk. Hoogerheide wist hierna toch weer uit te lopen naar 2-5 maar doordat de Boxtelse ploeg de laatste partijen won, werden de punten aan het einde van de wedstrijd keurig verdeeld: 5-5. Hierdoor staat Taverbo-Sabo met 43 punten uit acht wedstrijden op een derde plaats in het klassement. Zaterdag 14 april staat een spannende wedstrijd op het programma. Dan speelt de Boxtelse ploeg om 10.30 uur een thuisduel tegen de huidige nummer twee: Stiphout.

FOTO BOVEN: Taverbo-Sabo streed voor wat het waard was, maar verloor zaterdag in eigen huis met 3-7 van Smash uit Monster. (Foto: Daisy Renders).

SENIOREN

Uitslagen week 14

Taverbo-Sabo 1 - Smash 1        3-7

Taverbo-Sabo 2 - Middelburg 3        4-6

Taverbo-Sabo 3 - TIOS '51 2        8-2

Taverbo-Sabo 5 - Waalwijk 1        7-3

Taverbo-Sabo 6 - Irene 7        7-3

Taverbo-Sabo 7 - Never Despair 9        5-5

Taverbo-Sabo 8 - Smash '73 4        9-1

Taverbo-Sabo 9 - Never Despair 11        6-4

Programma donderdag 12 april

NTTV 1 - Taverbo-Sabo 5        20.00

Een en Twintig 5 - Taverbo-Sabo 9        19.30

Programma vrijdag 13 april

Veldhoven 9 - Taverbo-Sabo 6        20.00

Rotac '82 3 - Taverbo-Sabo 7        20.00

Always Fair 3 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Programma zaterdag 14 april

Taverbo-Sabo 1 - US 2        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Van Herwaarden 2        15.00

Taverbo-Sabo 3 - Belcrum 4        15.00

JEUGD

Uitslagen week 14

Taverbo-Sabo 1 - Hotak '68 2        5-5

Taverbo-Sabo 2 - Bergeijk 1        7-3

Taverbo-Sabo 3 - Never Despair 7        2-8

Programma zaterdag 14 april

Taverbo-Sabo 1 - Stiphout 2        10.30

Taverbo-Sabo 2 - Budilia 1        10.30

Taverbo-Sabo 3 - Veldhoven 3        10.30


Tabitta heeft
eerste ticket
voor NK binnen

Turnsters Fenna Bergman, Romy Schepens en Lieke van Berkel van Tabitta kwamen zondag in actie in Nieuwegein. Het leverde een plaatsingsbewijs voor het Nederlands kampioenschap in Tilburg op.

Bergman startte in de eerste wedstrijd en liet goede resultaten zien. Met een hoog punt op sprong, waarmee ze een toestelfinale haalde, eindigde ze op de vijftiende plaats. Hiermee kwalificeerde ze zich voor het NK. Hierna kwam Schepens in actie. Zij startte met een misser op de balk en dat kostte haar punten. De turnster herpakte zich op vloer, waardoor ze reserve werd voor een toestelfinale. Het was echter niet voldoende voor een kwalificatiebewijs voor het NK.

Van Berkel kwam als laatste in actie. Haar wedstrijd startte vanwege uitloop een uur later dan gepland. Dit ging echter niet ten koste van de concentratie van de turnster. Met een tweede plaats op sprong, een eerste plaats op brug en een eerste plaats op vloer, met een punt verschil ten opzichte van de nummer twee, keek ze tevreden terug op haar toestelfinales.

FOTO ONDER: Lieke van Berkel ging met drie turnmedailles naar huis. (Foto: Tabitta).

Afbeelding