Vijf cursisten van schilderes Corrie van Esch exposeerden afgelopen weekeinde terwijl zij ook zelf aan het werk waren. (Foto: Daisy Renders).
Vijf cursisten van schilderes Corrie van Esch exposeerden afgelopen weekeinde terwijl zij ook zelf aan het werk waren. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

CURSISTEN VAN CORRIE VAN ESCH TONEN SCHILDERIJEN

Lege winkel blijkt prima expo-ruimte

Vijf cursisten van de Boxtelse kunstschilderes Corrie van Esch exposeerden zaterdag en zondag in een leegstaand winkelpand aan de Stationsstraat 24. Bezoekers zagen de cursisten aan het werk onder begeleiding van hun lerares.

,,Er zijn beide dagen veel belangstellenden geweest en dat leverde heel enthousiaste reacties op", meldt Van Esch. Het was voor de tweede keer dat de vijf cursisten werken tentoonstelde. ,,Eerder hebben we al meegedaan aan kunstroute De Rode Draad en dat smaakte naar meer", meldt Van Esch.

Peter van der Weide, de gepensioneerde eigenaar die in het pand ooit zijn schoenenzaak runde, sprak vorige week in deze krant al van een 'mooie invulling'. ,,De winkel staat nu inmiddels twee jaar leeg. Als andere niet-commerciƫle organisaties of particulieren eens een ruimte nodig hebben, zijn ook die van harte welkom", aldus Van der Weide.

TIJDELIJKE INVULLING

Hij benadrukt dat zo'n bestemming altijd tijdelijk is. ,,Als ik het pand weer kan verhuren, moeten gebruikers eruit. Maar tegen vergoeding van elektriciteits- en stookkosten, mag elke vereniging of instelling met een ideƫle doelstelling er gebruik van maken." Als de ruimte wordt benut, is dat in de ogen van Van der Weide goed voor het straatbeeld. Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: boxtel24a@gmail.com.