Ook de cast van Jesus Christ Superstar bedankt het publiek. (Foto: Hans van Doorn).
Ook de cast van Jesus Christ Superstar bedankt het publiek. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

KARTREKKERS ROCKOPERA DENKEN AL AAN VERVOLGPRODUCTIE

'Jesus Christ Superstar' bedankt Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Verbinden, dat was het doel van de tweede editie van Jesus Christ Superstar. Daarin is het groots opgezette project geslaagd, vinden kartrekkers Roeland Heesbeen, Paul van Alphen en Femke Lagerweij. Het drietal blikt terug op vier geslaagde uitvoeringen van de rockopera in de Boxtelse gemeentewerf. En heeft alweer ideeën over een volgend project…

Heesbeen: ,,Femke, Paul en ik hebben de Stichting E-Fans opgezet om mooie grote en lokale producties te maken. We kijken daarbij naar wat Boxtel wil en nodig heeft en willen daarbij verrassen. Er zijn al plannen voor een volgende productie. Nee, daar willen we nog niks over loslaten." Lagerweij vult aan: ,,Jesus Christ Superstar was zo'n overweldigend succes dat het naar meer smaakte. Dus inderdaad, we willen dit soort grote producties vaker organiseren."

Van Alphen geeft aan dat de stichting een aantal speerpunten heeft: ,,Wij denken groot, zijn ambitieus en werken graag samen. Dat kwam ook bij de rockopera goed naar voren. Hieraan deden mensen mee van verschillende leeftijden en met verschillende culturele achtergronden en geloven. En dat pakte heel goed uit."

ENERGIE

Hoewel alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht kwam, heeft het drietal flink wat hobbels moeten nemen. Heesbeen: ,,Er bleken problemen met de vergunning van het gebruik van de muziekstukken van Andrew Lloyd Webber na de vorige Jesus Christ Superstar en we hebben met veel moeite een flinke naheffing kunnen pareren. Tijdens deze editie hebben we alles volgens de officiële route gedaan en dat heeft een flinke hap uit de begroting genomen." Hij vervolgt: ,,Ook de ziekte van mijn zus Anke die de regie op zich nam, hakte er enorm in. Niet alleen voor mij


Cultuurmarkt

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt zaterdag 14 april een cultuurmarkt in Sint-Ursula. Bezoekers leren er meer over de verschillende culturen van statushouders en/of vluchtelingen in Boxtel. Van 13.45 tot 17.30 uur zijn er in het gebouw aan de Baroniestraat onder meer workshops en vertellen vluchtelingen hun verhalen. Aanmelden voor deze gratis middag en voor de workshops is mogelijk via e-mail: cultuurmarkt@outlook.com.

persoonlijk, maar ook voor de productie. Daarnaast overleed de vader van muzikaal leider Dave Hanhart een uur voor de eerste uitvoering." Op deze momenten bleek volgens Heesbeen, Van Alphen en Lagerweij de hechtheid van de club. Van Alphen: ,,Iedereen zette er toen extra de schouders onder en de energie tijdens de voorstellingen was bijna voelbaar."

HANDYMAN

Ondanks deze tegenslagen is het Boxtelse trio content over de rockopera. Hetzelfde geldt voor de vele andere vrijwilligers. Heesbeen: ,,We hadden heel duidelijk een gezamenlijk doel en iedereen werkte eraan mee dit te bereiken." Lagerweij beaamt dit: ,,Zelfs tijdens de voorstellingen zagen we nog verbeterpunten. Zo regelde 'handyman' Louis Meister dat er een aantal kroonluchters kon worden opgehangen boven de tribunes. En Leo Veroude regelde licht en rook toen de motoren binnenkwamen op zondag en het buiten licht was. Door zijn idee en de uitwerking bleef de sfeer behouden."

Ook de samenwerking met de cast verliep prima. ,,Zondag na de laatste voorstelling gingen we met z'n allen uit eten en zong de hele cast: 'zo'n goeie hebben wij nog niet gehad'. Dat was een mooi moment waaruit veel waardering sprak." Van Alphen: ,,We hebben elkaar tijdens het hele traject goed leren kennen. Ook nu nog blijven de mensen elkaar opzoeken."

Naast de cast en crew, zijn ook de ongeveer 2.000 bezoekers onverdeeld positief. Lagerweij: ,,We hebben zoveel mooie reacties gehad. Dat was heel bijzonder." Heesbeen vult aan: ,,We dachten de eerste editie niet te kunnen overtreffen. We kozen dan ook voor deze compleet andere insteek, zodat er weinig te vergelijken was. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. We willen Boxtel dan ook hartelijk danken: alle cast- en crewleden, alle vrijwilligers, de mensen van de gemeentewerf en natuurlijk het publiek. Zonder al deze mensen was er geen Jesus Christ Superstar geweest."

Roeland Heesbeen, Femke Lagerweij en Paul van Alphen (v.l.n.r.) vormden het organisatieteam achter de succesvolle uitvoeringen van de rockopera Jesus Christ Superstar in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).