VOORSPRONG HORNTREFFERS NIET GROTER

Uitstel van ontknoping in tafeltenniscompetitie

Het kampioenschap van De Horntreffers in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) komt steeds dichterbij. De ploeg won met 7-3 van Taverbo-Sabo 3, de kampioen van vorig jaar. Deze zege was nog niet voldoende, omdat Taverbo-Sabo 4 met dezelfde cijfers van het tweede team van Taverbo-Sabo won en daarmee de achterstand met nog twee wedstrijden te spelen op dertien punten hield.

De Horntreffers was in het duel tegen Taverbo-Sabo 3 uit op een grote zege om daarmee vroegtijdig het kampioenschap binnen te halen. De ploeg slaagde daarin gedeeltelijk omdat Wim van Aarle en Hans van Weert elk drie enkelspelen en samen het dubbelspel wonnen. Ad van Weert had echter zijn dag niet en verloor zijn partijen. Henk IJsseldijk, Uschi Meeuwis en Erwin Holowacki profiteerden optimaal van deze off-day en wisten de nederlaag tot 7-3 te beperken.

De wedstrijd van Taverbo-Sabo 4 tegen Taverbo-Sabo 2 eindigde ook in 7-3, onder meer door overwinningen van Toon van Geel, Mari Smits en Peter de Rooij. Daarmee werd de voorsprong van De Horntreffers op het vierde team van Taverbo niet groter en werd het binnenhalen van het kampioenschap in de BRTC met tenminste een week uitgesteld.

LASTIGE TEGENSTANDER

Door de nederlaag van Taverbo-Sabo 3 en het feit dat het eerste team van Taverbo niet in actie kwam, lagen er kansen voor de teams van Grand Café Rembrandt en Rotsvast om dichter bij de derde plaats te komen. Rotsvast had aan De Firma Fotografie een lastige tegenstander en sloot de partij uiteindelijk met 6-4 af. Hierdoor blijft de ploeg meedoen in de strijd om een ereplaats op de ranglijst.

Om ook nog kans te maken op een plaats in de top drie moest het team van grand café Rembrandt een grote zege behalen tegen het team van De Dommel. Maar die ploeg was niet van plan zich hierbij neer te leggen. In de eerste partij dwong Ad van Lier van De Dommel een beslissende vijfde game af tegen Arnold van der Heijde van Rembrandt. De beslissing viel met 11-9 uit in het voordeel van Van der Heijde. Ad de Man wist na vijf gewonnen partijen voor Rembrandt nog een tweede punt voor De Dommel te scoren door in de vijfde beslissende game van Van der Heijde te winnen.

Grand Café Rembrandt won uiteindelijk ruim (8-2) en bleef de aansluiting bij de top drie houden, terwijl het De Dommel nog vaster op de laatste plaats drukte.


BOXTELSE BILJARTERS KOMEN TEKORT

Driebandenteam 't Ivoor buigt diep in Schijndel

Het driebandenteam van biljartvereniging 't Ivoor leed vorige week in de avondcompetitie een zware nederlaag. In Schijndel werd met 30-16 verloren van BC 't Zuid 2.

Met name René de Windt en Jacques van Loon kwamen deze avond duidelijk tekort en verloren ruim. Ook Louis van der Meijden moest, ondanks een moyenne van 1,500, het hoofd buigen voor een tegenstander die ook ruim boven zijn gemiddelde (1,107) speelde. De opponent van Van der Meijden had aan 31 gescoorde caramboles voldoende voor de winst, terwijl de Boxtelaar 49 treffers moest zien te noteren. Hij kwam tot 42 in slechts 28 beurten.

RECREANTEN

De uitgestelde ontmoeting met NAL 4 werd door het derde recreantenteam van 't Ivoor met ruime cijfers gewonnen. Frans Maas, Frans van de Boogaard en Harrie Verhoeven boekten winst. Wim van Dijk moest genoegen nemen met 8 punten.

Bij het driebanden op de kleine tafel nam 't Ivoor 5 de maat met D'n Brouwer 2. Het werd 29–22. Frits Radema kwam slechts één carambole tekort en verloor daarmee zijn partij. Wim van Gils en Math Hendriks speelden een goede wedstrijd met winst. Team 6 speelde remise (26—26) tegen D'n Brouwer 3. Fouad Hasbani en Jacques van Loon trokken aan het langste eind. Theo van Dongen verloor zijn partij met zes punten. Team 7 boekte een mooie overwinning op NAL 6 met 29–23. Jan Tils en Johan Beaard wonnen hun partij. André Vissers kwam twee caramboles tekort voor winst.

De overige teams van 't Ivoor speelden geen wedstrijden.

Programma maandag 16 april

A: De Hazelaar 1 - 't Ivoor 1         19.30

Programma dinsdag 17 april

C1: 't Ivoor 1 - Wapen van Eerschot 1        19.30

B1: 't Ivoor 1 - De Hazelaar 4        19.30

C2: 't Ivoor 3 - BV Elsie 1         20.00

Programma woensdag 18 april

R5: 't Ivoor 6 - Nal 7        13.00

R5: 't Ivoor 5 – D'n Brouwer 1        13.00

Programma donderdag 19 april

R5: 't Ivoor 7 – D'n Brouwer 2        13.00


BILJARTREMISE TEGEN LOON OP ZAND

Kaderteam Liempde gaat door naar play-offs NK

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/RegioBank is er opnieuw in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs voor het Nederlands kampioenschap. De winnaar daarvan plaatst zich voor de halve NK-finale. Dankzij remise tegen 't Centrum uit Loon op Zand (4-4) eindigden de Liempdse biljarters als derde in poule 4.

Ton Rovers had slechts zeven beurten nodig voor zijn 140 caramboles en de zege in dertien beurten van Harm van de Laar waren voldoende voor het gelijkspel. Martien van den Tillaart verloor in zes-

Bridge

Bridgeclub Liempde

Uitslag donderdag 5 april

A-LIJN

Gerard Bekkers/Rene v. Heeswijk        63.54
Jeanne & Bernard Dieden        60.76
José v.d. Laar/Gerarda v. Oirschot        56.81

B-LIJN

Marietje v. Overbeek/Christ v. H.        61.81
Mario Knoops/Kees Quinten        58.68
Petra v. Gemert/Zus Kusters        55.21

C-LIJN

Will v.d. Worp/Bob v. Pelt        61.25
Marianne Jussen/Marie-José Ronde        57.92
Cilia & Wim v.d. Heijden        57.08

Essche Bridge Club

Uitslag donderdag 5 april

A-LIJN

Anneke & Jo v.d. Aker        56.85

Annie & Ad v. Brunschot        56.25

Hans v.d. Aa/Jeroen Hereijgers        55.95

tien beurten en Leo van Hastenberg kwam tot 91 caramboles in negen beurten.

De Hazelaar (Rosmalen) eindigde in de poule als eerste, Carambole (Rumpt) als tweede en de vierde plaats na 't Wapen van Liempde wordt ingenomen door 't Centrum. Het Liempdse kaderteam bereikte vorig jaar de finale van het Nederlands kampioenschap.

BANDSTOTEN

In de strijd om het gewestelijk kampioenschap bandstoten neemt Leo van Hastenberg in de tweede klasse een teleurstellende zesde plaats in. Hij won twee van de zeven partijen en eindigde op een algemeen gemiddelde van 2,48.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 10 april
EERSTE KLASSE
        
Erfgoed Brabant - Xieoe Meubel Idee         3-0
2e Glas: DaNie - Oude Ballen         1-2
Elicit/Jonkergouw - Vanderlande         3-0
Tojato Industries - Discovloer/Fustje         0-3

TWEEDE KLASSE

Hoppenbrouwers - Effe Tikke         1-2
Unlimited - Fassbender Auto's         2-1
La Machine - Jesse v.d. Sande         2-1
The Brain quizzen - VOF cs         3-0

DERDE KLASSE

Van Olphen - Als voorheen 2a         3-0
Zonder Naam - Van Oirschot RVS         3-0
Burned Volleybal - Clic Visuals         3-0
Brabant Sports - Smit & Dorlas         0-3

VIERDE KLASSE

VCH Schijndel - Arteway         1-2
DSV De Dommel - De Braken         1-2
Le Temps Perdu - Jan van Erp         1-2
Bonyxblok - Magic X         0-3