GELIJKSPEL IN EXTREMIS TEGEN TIEN SPELERS VAN BAVOS

Duur puntverlies voor Essche Boys

Essche Boys maakte zich zondag op voor de wedstrijd tegen middenmoter Bavos uit Bakel. De thuisploeg verkeert in degradatienood en kon een overwinning hard gebruiken. Maar in blessuretijd kreeg het team het deksel op de neus tegen tien spelers van Bakel.

De elftallen waren in de beginfase gelijkwaardig aan elkaar, maar al snel kreeg Bavos een penalty dankzij een ongelukkige handsbal van een Essche verdediger. De pingel was onhoudbaar en Essche Boys moest op jacht naar de gelijkmaker.

Deze kwam er na een halfuur spelen. Een scherp genomen corner van Marco den Ouden werd binnengekopt door linksback Kees Vugs. Kort voor rust kwam Essche Boys zelfs op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Opnieuw gaf Den Ouden de voorzet, ditmaal na een knappe rush. Vanaf de zestienmeterlijn schoot de goed aangesloten Yannic van Gerven kiezelhard raak: 2-1.

OVERTREDING

Na rust had de thuisploeg moeite om Bavos van het eigen doel te houden. Uit een van de gevaarlijke corners wist het elftal uit Bakel de gelijkmaker te scoren. Volgens alle Essche spelers moest dit doelpunt afgekeurd worden wegens een overtreding in het vijfmetergebied op doelman Bram Schoenmakers. De keeper raakte hierbij geblesseerd en werd vervangen door Bart Spooren.

De Esschenaren wisten zich weer op te richten en tien minuten voor het einde kwamen ze weer op voorsprong. Na twee assists scoorde Den Ouden in een een-op-een-duel met de Bakelse sluitpost op aangeven van invaller Julio van Ginkel.

Bavos zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Essche Boys dacht snel te kunnen profiteren van de geboden ruimte. Den Ouden ging wederom alleen op de doelman van Bavos af, maar werd onderuit gehaald door een verdediger van de tegenstander. Die kreeg daarvoor rood en de uitploeg moest de resterende tijd met tien man proberen een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de blessuretijd slaagde Bavos daar wonderwel in: 3-3.

Essche Boys kan zondag 15 april opnieuw proberen om drie broodnodige punten binnen te halen. Het team speelt om 14.30 uur uit tegen Stiphout Vooruit.

DVG verliest al voor rust van BES

De voetballers van DVG uit Liempde liepen zondag in de uitwedstrijd tegen BES in Borkel & Schaft tegen een nederlaag aan. De thuisploeg kreeg weliswaar veel kansen maar verzuimde meer te scoren dan de doelpunten in de eerste helft. Zodoende werd de uitslag al voor rust op het scorebord gezet: 3-1.

Het zit de Liempdenaren even niet mee, het spel is ondermaats en ook de spelers zijn zich bewust van de matige prestaties. Tegen welke tegenstanders er wordt gespeeld is van minder belang. Tijd om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, vindt trainer Henk van Hattum.

Het spel van BES was niet meer dan lange trappen naar voren. Met twee snelle spitsen was dat echter een effectieve strategie. Als DVG de bal dan voorin of op het middenveld niet vast kon houden, duurde het niet lang of iedereen moest weer naar achteren. Van goed voetbal was dan ook geen sprake.

Kansen waren er in de beginfase sporadisch. In de 18e minuut kon de Liempdse keeper Sten Traa een eerste schot van BES nog makkelijk onschadelijk maken. Het eerste wapenfeit van DVG bestond uit een kopbal van Bas van Houtum die naast het doel ging. In de 26e minuut werd Traa in verlegenheid gebracht door een hoge en moeilijke terugspeelbal van Jeroen Caarls. De keeper kon nog wel aannemen, maar de bal sprong te ver van zijn voet. Dat gaf de aanvaller van BES de mogelijkheid om de score te openen. Lang genieten was er echter niet bij voor het thuisteam, want twee minuten later was het de beurt aan Bart de Windt die met een droge dropkick de keeper van thuisploeg verraste. Vanaf zo'n 25 meter ging de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1.

Een voorsprong voor de Liempdse ploeg lag voor het grijpen toen Twan van den Broek aan buitenspel ontsnapte en vrij voor de keeper een lobje probeerde. De keeper van BES was echter iets te lang en kon de bal nog net tot corner verwerken.

AVERIJ

Kort voor rust liep DVG opnieuw averij op. Linksachter werd door de Liempdenaren onvoldoende ingegrepen waardoor er een aanvaller van Borkel & Schaft tussen kon komen. Zijn volley belandde aan de binnenkant van het zijnet: 2-1. Nog voor rust werd de uiteindelijke eindstand op het bord gezet. Een hoge en lange bal stuiterde hoog op tussen de laatste lijn en de DVG-doelman. Opnieuw was BES sneller bij de bal en met een puntje van de schoen werden alle Liempdse verdedigers verrast: 3-1.

Na rust was het spel van de bezoekers niet veel beter. Een 4-1 achterstand lag dan ook meer in de lijn der verwachtingen dan een aansluitingstreffer. BES loerde op een counter en speelde, met het oog op de klok, ook rustiger. Het feit dat alle ballen die over de zijlijn rolden, onder de afrastering door schoten maakte een snel spel onmogelijk. De beste kans was nog voor Liempdenaar Van Houtum, maar een nederlaag was echter niet meer af te wenden. Het ontvangende team was ook onnauwkeurig en slordig in de afronding en zodoende werd er niet meer gescoord in Borkel & Schaft.

DVG speelt zondag 15 april thuis, dan komt Unitas '59 op bezoek in sportpark De Roode Bleek.

FOTO ONDER: DVG in één van de sporadische aanvallen in de wedstrijd tegen BES in Borkel & Schaft. De Liempdenaren verloren met 3-1. (Foto: Toon van Ruremonde).

BES 1 - DVG 1         3-1
UDI '19 3 - DVG 2        5-2
DVG 3 - UDI '19 8         1-7
DVG 4 - WHV 3        14-0
VOW 3 - DVG 5        0-5
DVG 6 - Schijndel 6        0-6
DVG 7 - Schijndel 7         2-0
Heeswijk 7 - DVG 8        3-2