Marsudi Bounnin (links) van RKSV Boxtel gaat in sportpark Munsel het duel aan met een speler van Stiphout Vooruit. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

STIPHOUT VOORUIT WINT VANUIT ACHTERSTANDSPOSITIE

RKSV Boxtel incasseert fikse nederlaag op Munsel

In sportpark Munsel leed RKSV Boxtel zondag een nederlaag tegen Stiphout Vooruit. De gastheren lieten weliswaar de openingstreffer aantekenen, maar moesten daarna vier tegentreffers incasseren.

Al in de eerste minuut na de aftrap had Boxtel zondag een doelpunt kunnen scoren. De van richting veranderde bal van Daniel Mensah rolde echter langs in plaats van in de goal. In de zevende minuut was het wel raak toen Jesse van Homelen een corner nam en Jari Klijmij de bal hard in de kruising kopte.

Enkele minuten later ging Van Homelen met de bal op avontuur. Hij omspeelde enkele verdedigers maar waar hij misschien zelf had moeten schieten, speelde hij de bal voor het doel waarna de aanval op niets uitdraaide. Het spel golfde vervolgens wat heen en weer tot Stiphout in de 20e minuut de gelijkmaker scoorde. Een voorzet werd door Teun Welten eenvoudig binnengekopt.

Na een half uur spelen, mochten de bezoekers een strafschop nemen nadat Robin Groenendaal eerst over de bal trapte en vervolgens zijn tegenstander vloerde. Jorn Dekkers schoot de penalty simpel binnen. Amper twee minuten later kwam de derde Stiphoutse treffer op het scorebord na een overtreding aan de rand van het 16-metergebied. Dezelfde Dekkers nam de vrije trap die onverwacht in het Boxtelse doel verdween. In de 38e minuut verliet de keeper van Stiphout Vooruit geblesseerd het veld na een ongelukkige botsing met Rick van Hamond. Vlak voor rust moest doelman Tim van den Hooven nog een paar keer redding brengen om erger te voorkomen.

WEINIG RENDEMENT

In de tweede helft kwam Boxtel meer aan de bal, mede ook omdat Stiphout de teugels wat liet vieren. De gastheren hanteerden veelvuldig de lange bal, maar haalden er te weinig rendement uit. Kort nadat Boxtel in de 65e minuut Groenendaal verwisselde voor Mark van de Westelaken gooide Stiphout de wedstrijd definitief in het slot. De bal werd hoog door het midden gespeeld en de alerte Kyle Koenraadt verschalkte een verdediger én de uitgekomen doelman Van den Hooven: 1-4.

Rick van Hamond werd gekozen tot 'Man of the Match' en ontving een waardebon, gesponsord door café 't Hart van Boxtel. Het duel startte met de aftrap door pupil van de week Robin van der Eerden en mascotte Bocie. In tweede instantie wist Robin de bal langs de Stiphoutse keeper te werken.

Vandaag, donderdag 12 april moet Boxtel opnieuw aan de bak voor een inhaalwedstrijd in en tegen Boskant. De wedstrijd in sportpark De Scheken begint om 19.00 uur.

ODC blameert zich opnieuw tegen een laagvlieger

ODC heeft opnieuw zwaar teleurgesteld. Tegen het laaggeplaatste Taxandria werd zondag met 2-1 verloren. Te veel tricolores gaven in Oisterwijk niet thuis. Alle doelpunten vielen in de laatste tien minuten, waarbij Willem van de Kerkhof voor de enige Boxtelse treffer tekende. Door de nederlaag is het nu definitief een verloren seizoen geworden.

Na de nederlaag op Witte Donderdag tegen Schijndel had ODC wat recht te zetten. Zonder de geschorste Remco Schellekens, maar weer met Willem van de Kerkhof en Frank Kuppens in de gelederen had de Boxtelse ploeg het vanaf het begin lastig op het hobbelige veld in Oisterwijk. Goed combinatievoetbal was nauwelijks mogelijk. De thuisploeg hield de ruimtes klein en leunde voornamelijk achterover. Omdat ODC in een veel te laag tempo speelde, kon Taxandria vrij gemakkelijk op de been blijven. Opnieuw leek het er op dat veel spelers dachten dat het vanzelf wel goed zou komen. Maar zo werkt het nu eenmaal niet.

Na de pauze kwam er aanvankelijk wat meer beleving in het spel van de Boxtelse ploeg. Ook volgden de eerste kansen. Bart Dammers mikte in de 49e minuut net over het doel na goed voorbereidend werk van Lex van de Biggelaar. De grootste kans was er in de 63e minuut toen Aerd van Brunschot de lat raakte nadat Van de Kerkhof een lange bal van Frank van der Struijk had doorgekopt.

Een minuut later was het opnieuw bijna raak. Aerd van Brunschot schoot een voorzet van zijn broer Stein rakelings over het doel van Taxandria. Aan de andere kant kwam ODC goed weg toen Maikel Wolfs namens de thuisploeg wel heel erg ver mocht doorlopen. Jordy van der Zande was attent en belette dat de Oisterwijker kon scoren.

In het laatste kwartier werd Van de Kerkhof de spits in gedirigeerd. Het leidde tot veel onrust in de verdediging van Taxandria, maar tegelijkertijd vielen ook gaten in de Boxtelse defensie. In de 82e minuut leidde dat tot de openingstreffer van de thuisploeg. Dennis van Berkel stond opeens vrij voor het doel en profiteerde daar optimaal van: 1-0. Een minuut later was het echter al weer gelijk. Dammers zette vanaf links voor en Van de Kerkhof kopte knap binnen.

DOEK VALT IN SLOTMINUUT

Met nog een paar minuten te gaan wilde ODC ook nog de overwinning binnenhalen. De goed ingevallen Dirk van der Struijk bracht de bal een paar keer gevaarlijk in de vijandelijke zestien. De precisie in de afronding ontbrak echter. In de slotminuut trok ODC toch nog aan het kortste eind. Bij een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien stond de ODC-muur niet goed waardoor Van Berkel de bal laag in de hoek kon schieten.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, is het eigenlijk al een verloren seizoen voor de tricolores. Er zit veel meer in deze ploeg, maar als er te weinig beleving is en te veel spelers niet thuis geven, wordt het een lastig verhaal. Toch moeten ze maar proberen er de rest van het seizoen het beste van te maken. De eerstvolgende wedstrijd wordt zondag 15 april gespeeld, thuis tegen Nieuwkuijk.

Taxandria 1 - ODC 1        2-1

Gestel 2 - ODC 2        1-4

ODC 3 - Beerse Boys 3        1-5

Vlijmense Boys 3 - ODC 4        4-1

ODC 5 - SV Reeshof 4        7-0

ODC 6 - Den Dungen 4        2-5

Taxandria 3 - ODC 7        3-3

Nemelaer 7 - ODC 8        2-3