Afbeelding
Foto:

ZATERDAG EN ZONDAG IN STATIONSSTRAAT

Expositie in leeg winkelpand

Vijf cursisten van de Boxtelse kunstschilderes Corrie van Esch houden zaterdag 7 en zondag 8 april een tentoonstelling in een leegstaand winkelpand aan de Stationsstraat 24. Publiek is beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur welkom. Bezoekers treffen er de cursisten aan het werk onder begeleiding van hun lerares.

,,Het is een mooie tijdelijke invulling van mijn winkelpand. Dat staat nu inmiddels twee jaar leeg. Als andere niet-commerciƫle organisaties of particulieren eens een ruimte nodig hebben, zijn ook die van harte welkom", meldt Peter van der Weide, de eigenaar van de de vroegere schoenwinkel die op deze plek was gevestigd.

Hij benadrukt dat zo'n bestemming altijd tijdelijk is. ,,Als ik het pand weer kan verhuren, moeten gebruikers eruit. Maar tegen vergoeding van elektriciteits- en stookkosten, mag elke vereniging of instelling met een ideƫle doelstelling er gebruik van maken."

Als de ruimte wordt benut is dat in de ogen van Van der Weide beter voor het straatbeeld, dan wanneer de winkel leegstaat. Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: boxtel24a@gmail.com.


Parkeerterrein gaat later open

Vorige week maandag plaatste wethouder Eric van den Broek er al trots een fotoserie van op Facebook. En vrijdag maakte de gemeente Boxtel op haar website bekend dat het nieuwe parkeerterrein tussen de Rechterstraat en de Dr. Van Helvoortstraat met ingang van Tweede Paasdag toegankelijk zou zijn. Maar niets bleek minder waar...

Uiterlijk vandaag, donderdag 5 april wordt het schrikhek dat de toerit tot de parkeervakken bij Villa Phaf verspert, verwijderd. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente Boxtel deze week. Maar vanochtend was het terrein nog afgesloten.

De communicatiemedewerkster van de gemeente gaf aan dat nog herstelwerkzaamheden verricht moesten worden door aannemer Jan van den Boomen uit Liempde. In elk geval waren dinsdag nog enkele hoveniers bezig. Automobilisten mogen er voorlopig gratis hun auto neerzetten, in afwachting van het moment dat de parkeermeters zijn geplaatst. Op de negen parkeerplaatsen aan de Dr. Van Helvoortstraat (aan de andere kant van Villa Phaf) moet al wel worden betaald.

FOTO ONDER: Het nieuwe parkeerterrein in de zogeheten 'binnentuin' van het gemeentehuis zou op Goede Vrijdag al opengaan, maar was deze week nog niet in gebruik. (Foto: Henk van Weert).

Gemeente Boxtel past trottoir Robert Schumanlaan toch aan

Vorig jaar oktober klaagde buurtbewoner Rick Udo over het smalle trottoir op de hoek van de Robert Schumanlaan en de Albinonistraat. Hij gaf in deze krant aan dat de plataan die er staat het best verplaatst kan worden. Wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) nam persoonlijk een kijkje, maar meldde niet voornemens te zijn de boom te verplanten. Hij heeft wel opdracht gegeven de verlaagde stoeprand bij de voetgangersoversteekplaats een eindje op te schuiven.

Woensdag hebben stratenmakers de werkzaamheden uitgevoerd. ,,Ik kan me voorstellen dat de situatie ter plekke voor mensen in een scootmobiel of met een rollator op het trottoir wat 'unheimisch' aanvoelde. Daarom hebben we de situatie ter plekke wat aangepast. Nu is er op de stoep wat meer ruimte om te draaien."

FOTO ONDER: Woensdag werd de smalle stoep op de hoek van de Robert Schumanlaan en de Albinonistraat wat aangepast. Het trottoir is niet breder geworden, maar door de verlaagde stoeprand wat te verplaatsen kunnen mensen een rollator of scootmobiel ter plaatse wel makkelijker passeren, verwacht de gemeente Boxtel. (Foto: Henk van Weert).


Meditatieve avonden

Samen praten en mediteren naar aanleiding van teksten. Dat gebeurt op de avonden die op 5 april, 8 mei en 7 juni vanaf 20.00 uur plaatsvinden aan de Laan ten Habraken 52 in Gemonde. Tijdens de eerste bijeenkomst staat het thema 'Liefde is zowel de oorzaak alsook de rede van ons bestaan' centraal. Meer informatie via Willem Marcelis, telefoonnummer (073) 551 20 33 of Eline Hermans, tel. 06-43 58 66 28.

Vroege vogelwandeling

De Vogelwerkgroep, onderdeel van Natuurwerkgroep Gestel, organiseert op zondag 8 april vanaf 06.30 uur een ochtendwandeling door landgoed Haanwijk. Tijdens de excursie wordt aandacht besteed aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals geluid, grootte en andere uiterlijke kenmerken. De wandeling start vanaf het Buitenlokaal van Brabants Landschap aan Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel.

Afbeelding
Afbeelding