Afbeelding
Foto:

AANNEMER BOUWGROEP MOONEN FAILLIET VERKLAARD

Renovatiewerk rond Gildenhof ligt stil

RENS VAN DEN ELSEN

Het onderhoud dat woonstichting Sint-Joseph laat uitvoeren aan de huurhuizen in de straten in en rondom de Gildenhof loopt vertraging op. Bouwgroep Moonen die het werk uitvoert is deze week failliet verklaard. Vorige week dinsdag legden de onderaannemers al het werk neer en vertrokken uit de wijk. Naar nu blijkt omdat de aannemer niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen.

De aannemer uit 's-Hertogenbosch is gistermiddag door de rechtbank Oost-Brabant failliet verklaard; nog geen week nadat de aannemer uitstel van betaling kreeg. Wat dit voor gevolgen heeft voor de inwoners van de buurt weet Sint-Joseph op dit moment nog niet. Er staat nog een aantal huizen in de steigers, maar er zijn geen klussen blijven liggen waardoor woningen onbewoonbaar zijn, zoals daken die nog open liggen. ,,Onze prioriteit ligt daar waar nog werkzaamheden verricht moeten worden", aldus een woordvoerder van de woonstichting. ,,Onze wijkconsulent Elle Lampe en opzichter Richard Rikken zijn met de betreffende bewoners in gesprek. We zetten alles in het werk om voor hen de werkzaamheden snel af te ronden."

De woningen die nog op de rol staan voor onderhoud, schuiven op in de planning. Hierover verwacht Sint-Joseph binnen twee weken meer te kunnen melden.

BOUWKOSTEN

Het Brabantse bouwbedrijf raakte in financiële nood als gevolg van de gestegen bouwkosten. Het bedrijf, dat 110 werknemers telt en in 2014 nog in de Cobouw50 (lijst met vijftig grootste bouwers van Nederland - red.) stond, had 23 projecten in uitvoering, waaronder de werkzaamheden in Boxtel. Deze liggen nu, in afwachting van een mogelijke doorstart, stil. De curatoren zijn in gesprek om te kijken of de lopende projecten door andere bedrijven overgenomen kunnen worden.

Volgens Ralf van der Pas, de bewindvoerder van het Bouwgroep Moonen, is het probleem dat de aangenomen werken niet kunnen worden verricht tegen begrotingen die een paar jaar geleden zijn opgesteld.

De werkzaamheden in de Boxtelse wijk zouden in september van dit jaar klaar moeten zijn, maar daar komt nu een kink in de kabel. In totaal worden 113 huurwoningen in onder meer de Gildenhof, Sint-Catharinastraat, Sint-Sebastiaanstraat, Selissenwal, Sint-Barbarastraat en Sint-Jorisstraat onder handen genomen. Deze worden onder meer geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

FOTO BOVEN: De steigers in de Sint-Sebastiaanstraat blijven nog even leeg. Sint-Joseph kijkt nu naar de vervolgstappen. Het is nog niet duidelijk wat er met de overgebleven woningen gaat gebeuren. (Foto: Rens van den Elsen).


Bosman nieuwe directeur van de ambtenaren

De twee jaar geleden gefuseerde ambtenarenorganisaties van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel krijgen een nieuwe directeur. Johan Vorstenbosch uit Gemonde, onder wiens leiding de samenvoeging tot stand werd gebracht, wordt op 1 juli opgevolgd door Philip Bosman (51).

Bosman (foto boven) is nu directeur van de gemeente Best. In zijn nieuwe functie gaat hij leiding geven aan MijnGemeenteDichtbij, zoals de ambtelijke fusieorganisatie wordt genoemd. Samen met beide gemeentesecretarissen maakt hij straks deel uit van een driehoofdige directieteam. De aanstelling komt na een uitgebreide selectieprocedure, met positief advies van de adviescommissie en de ondernemingsraad, meldt een woordvoerder van MijnGemeenteDichtbij.

De afgelopen negen jaar werkte Bosman bij de gemeente Best en daarvoor was hij zeven jaar in dienst als afdelingsmanager van de gemeente Culemborg.


Café Brein

Tijdens de bijeenkomst Café Brein van maandag 16 april gaat het over de extreme vermoeidheid die Niet Aangeboren Hersenletsel kan veroorzaken. Monique Jacobs van SWZ geeft hierover een lezing. Het café in Zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel is open van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Guiseppe Verdi

Hans van der Sterren geeft zondag 13 mei een lezing over het leven en werk van Guiseppe Verdi op uitnodiging van Ars Vivendi Boxtel. De toespraak over de beroemde Italiaanse componist uit de 19e eeuw wordt passend muzikaal omlijst door de twee sopranen Ariana-Esmee Skverer en Tabea Tatan, onder begeleiding van pianist Joep Moonen. De activiteit begint om 14.00 uur en vindt plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18. Kaarten kosten 7,50 euro en kunnen besteld worden via e-mail: arsvivendi@home.nl.


Bomenexcursie

Heemkunde Boxtel houdt zaterdag 26 mei een excursie naar het park Molenwijk in Boxtel. Deze duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Deelnemers krijgen daar uitleg over bijzondere bomen van boomkweker Mart van den Oever uit Haaren. Deelname aan de bomenexcursie kost 2,50 euro. Opgeven kan door het geld over te maken naar de heemkundekring. Meer informatie: www.heemkundeboxtel.nl

Bijenmarkt Boxtel met feestelijke tint

De Boxtelse bijen- en plantenmarkt is weer in aantocht. Het voorjaarsevenement vindt zondag 15 april van 10.00 tot 15.00 uur plaats in park Molenwijk. Bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius hoopt ook bij deze 45e editie honderden liefhebbers van honing, bijen, groen en gezelligheid te begroeten.

De imkers van de vereniging hebben zelf bij-vriendelijke plantjes gekweekt, in ruim honderd soorten. Plus circa dertig kruidensoorten voor de keukenliefhebbers. Ook andere verenigingen met oog voor natuur en groen zijn present op de markt.

Vaste waarden op de gratis te bezoeken markt zijn bijeninformatie, honingartikelen, blaasmuziek en kinderactiviteiten zoals schminken en waskaarsen maken. De kramen staan rond bijenhal 't Raathuis. In dat gebouw kunnen bezoekers veilig achter glas naar de bijen kijken.

Afbeelding