BBB-COMPETITIE AFGEROND

Uit de Kom verovert titel Boxtelse Biljartbond

Toen Het Groene Laken vorige week maandag in café De Adelaar met 37-41 verloor van De Amateur 2, was het al wel duidelijk dat Uit de Kom de eindoverwinning in dit seizoen van de Boxtelse Biljart Bond-competitie (BBB) over de streep zou trekken. De donderdag erna moesten daarvoor 33 punten tegen De Comsche Hoeve 2 gescoord worden. Het hele jaar door had Uit de Kom nog niet de koppositie ingenomen, al was de precieze stand vaak moeilijk te zien aangezien de teams niet altijd even veel wedstrijden gespeeld hadden.

Terwijl 't Krijtje in de eerste paar ronden nog duchtig aan de weg timmerde, De Amateur 1 in de laatste ronden sterker en sterker werd en Het Groene Laken moeizaam zijn hoge positie verdedigde, kwam Uit de Kom op kousenvoeten naderbij geslopen om zich na een fenomenale eindspurt definitief aan kop te nestelen.

Op maandag verloor Jo Bovens ondanks sterk spel de openingspartij van Hans de Bresser, die finishte in twintig beurten. Daarna won Harrie Appeldoorn nipt van een ook uitstekend biljartende Toon van Houtum. In de derde partij zegevierde natuurlijk de grand lady van Het Groene Laken, Wilma van Schijndel. Zij verpletterde Corné Frenken met 12-5 in drieëntwintig beurten. Ten slotte kon Mozes Schäfer zijn droompartijen uit de laatste ronden geen vervolg geven. Tonny van der Steen had de bredere armen en het betere spel. De titelaspiraties van Het Groene Laken waren in het niets opgelost.

Donderdag moest in De Comsche Hoeve de nieuwe kampioen bekend worden. In de eerste wedstrijd tegen De Comsche Hoeve 2 won de oudere en rustige Jos Hendriks van Uit de Kom van de jongere en onrustige, maar even zo getalenteerde, Pascal Leijten. In de tweede wedkamp was de kwaliteit ver te zoeken. Met veel bloed, zweet en tranen en in 38 beurten versloeg Toon van Weert te langen leste Jos Leijten. In de derde partij steeg Steef Zink boven zijn niveau uit. Voor het eerst sinds lange tijd wist hij weer eens een wedstrijd royaal te winnen. Het werd 12-5 tegen Gerbrand Elissen. Toen wist Uit de Kom zich al kampioen en zou tenslotte zegevieren met fraaie cijfers: 42-27. De vierde en laatste match, die in te veel beurten met 10-8 door Lothar Griebe van Arno Raaijmaakers werd gewonnen, was op dat moment al niet meer van belang.

Ook niet meer van belang was de tweekamp die op vrijdagavond in De Comsche Hoeve nog moest worden uitgevoerd door De Comsche Hoeve 1 en 't Krijtje. Door de thuisclub werd er met 39-35 gewonnen.

PRIJSUITREIKING

De traditie schrijft voor dat na de clubwedstrijden de persoonlijke competitie van start gaat. Het is na de vertraagde opstart van het clubgebeuren en na de aanvankelijke bestuurlijke problemen echter nog maar zeer de vraag of het dit seizoen nog zo ver zal komen. Misschien volgt er een wat kleiner, meerdaags toernooi? In ieder geval is er nog een prijsuitreiking.

Eindstand librecompetitie BBB:

Uit de Kom        476

Het Groene Laken        466

De Amateur 2        454