ACTIEPERIODE KRIJGT VERVOLG IN JUNI

'Week van het Muntje' is een hit in Liempde

LINDA VAN DE WIEL

Kilo's gehakt, liters soep en stapels eierkoeken. De Liempdse winkeliers hadden het erg druk met het aanbieden van hun actieproducten tijdens de eerste Week van het Muntje. Elk zogenaamd Op Liemt Gemunt - ofwel OLG-muntje, was in de periode van 19 tot en met 25 maart een euro waard. En van de aanbiedingen van de achttien deelnemende ondernemers werd gretig gebruik gemaakt. Het succes heeft ervoor gezorgd dat er al een tweede actieweek is aangekondigd. Die vindt plaats van 17 tot en met 24 juni.

Eigenaar Jan Tax van supermarkt Coop is samen met keurslager Willy Beerens kartrekker van de actie in Liempde. Hij toont zich content met de eerste editie van de Week van het Muntje: ,,Er zijn tijdens de actieweek heel veel producten over de toonbank gegaan. Zo weet ik van Willy Beerens dat hij kilo's gehakt heeft verkocht. Ikzelf heb liefst twee pallets met cola en daarnaast stapels broodjes en verse eierkoeken verkocht." De reacties van het winkelend publiek waren volgens Tax ook positief. ,,De consumenten én ook de ondernemers zijn er trots op dat er in Liempde een dergelijke, succesvolle actie op touw kan worden gezet. We hebben de week al geëvalueerd en meteen een volgende actieweek vastgelegd."

TWEE WEEKENDEN

Leerpunten zijn er ook volgens Tax: ,,In de volgende editie nemen we twee weekenden op. Dan worden toch de meeste boodschappen gedaan." De periode van 17 tot en met 24 juni is niet lukraak gekozen: ,,In deze week vinden veel activiteiten plaats, zoals examenfeesten en Vaderdag. Ook organiseren buurtverenigingen dan activiteiten." Daarnaast willen Tax en Beerens verenigingen betrekken die hun eigen acties gaan bedenken. ,,Hierdoor verdienen zij muntjes die zij kunnen gebruiken binnen de club. Maar we zijn vooral heel tevreden met het succes van de actie", legt de eigenaar van de Coop uit.

WEER VAN DE PARTIJ

Voor Nellie van de Veerdonk, eigenares van groente- en fruitspecialist De Pompoen, was de Week van het Muntje ook een succes. ,,Ik bood mijn klanten een euro korting op een liter huisgemaakte verse soep. Er is hierdoor een aantal nieuwe klanten binnengelopen", aldus Van de Veerdonk. ,,Ik doe tijdens de volgende actieweek weer mee. Eigenlijk doe ik altijd mee. Hier in Liempde helpen we elkaar. Zo houden we elkaars ondernemingen sterk." Ruud Bouwmans, eigenaar van pannenkoekenhuis 't Struifhuis, zag ook veel klanten verschijnen die van zijn actie gebruikmaakten. ,,Het was dan ook een mooie aanbieding: een gratis kinderpannenkoek of ijsje bij een diner van minimaal vier personen. En ja, uiteraard ben ik de volgende keer weer van de partij."

Gemonde

Kaarten voor goed doel

In de kantine van voetbalvereniging Irene wordt op de vrijdagen 6, 13 en 20 april gekaart voor WensAmbulance Brabant. Deze organisatie laat voor mensen die aan het einde van hun krachten zijn nog een wens in vervulling gaan. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per avond. De avonden beginnen steeds om 20.00 uur. De kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde is open vanaf 19.30 uur.