Dat Igor de Verschrikkelijke verloor van 'de man in de bretels' was volgens geruchten doorgestoken kaart. Manager Bernard Roodenburg ontkende alle aantijgingen. (Foto: Gerard Schalkx).
Dat Igor de Verschrikkelijke verloor van 'de man in de bretels' was volgens geruchten doorgestoken kaart. Manager Bernard Roodenburg ontkende alle aantijgingen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ONVERWACHT SUCCES VAN UITDAGER TIJDENS DE BOEREMERT

Igor de Verschrikkelijke verliest

Igor de Verschrikkelijke daagde bij de tijdelijke kiosk op de Keefheuvel iedere willekeurige passant uit voor een gevecht. Tijdens het ludieke schouwspel kon zogenaamd geld ingelegd worden en de winnaar kreeg 25 gulden. Jawel, gĂșlden!

Het bleek lastig de 'smid uit Oost-Kazachstan' te spreken. Op vragen en opmerkingen antwoordde hij met een oorverdovend gegrom. ,,Hij won het kopstoten in Lombardije, het Vlaams vechtsportgala en de Dreun van Delft", kondigde manager Bernard Roodenburg aan. Niemand durfde het op te nemen tegen Igor. Tot een 'kleine man met bretels' naar voren stapte...

De uitdager leek niet tegen de smid opgewassen. Tot hij een sluwe truc uithaalde die Igor deed struikelen: plots lag de onverslaanbaar geachte Oost-Kazachstaan bewusteloos op de grond. Een slaak van verbijstering klonk uit het publiek. Geruchten gingen dat de wedstrijd doorgestoken kaart was. Roodenburg, die even later in de plaatselijke taveerne een rondje weggaf, gaf als reactie: ,,Een gevecht van wereldklasse zal je bedoelen."