Acrobatiek op een paard: The Future Guys lieten in manege De Rekkendonken zien dat dit mogelijk is. (Foto: Gerard Schalkx).
Acrobatiek op een paard: The Future Guys lieten in manege De Rekkendonken zien dat dit mogelijk is. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VAN PAARDENSPORTBEURS TOT SPECTACULAIRE DEMONSTRATIES

Rekkendonken pakt uit met feestmiddag

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Een jubileum moet áltijd gevierd worden. Zeker nu we nog met het gezin in het bedrijf zitten", stelt Liane Schellekens van De Rekkendonken. De manege aan de Vleutstraat in Liempde bestaat 45 jaar en dat werd op Eerste Paasdag gevierd met een feestelijk programma inclusief demonstraties en een paardensportbeurs. Schellekens schat dat er zo'n 1.500 bezoekers op de activiteiten afkwamen.

Paardenliefhebber of niet: er was voor elk wat wils bij het Liempdse familiebedrijf. Kinderen konden hoefijzers versieren of lieten zich schminken tot paard of eenhoorn, terwijl in de rijbak van de manege doorlopend spectaculaire demonstraties plaatsvonden. ,,De meeste shows werden vrijwillig opgevoerd. Echt geweldig dat mensen dat wilden doen", aldus Schellekens. ,,Zo'n dag kun je niet alleen met je eigen gezin organiseren, daar heb je hulp bij nodig van vrijwilligers. Alles is vlekkeloos verlopen."

In de tweede hal werd een paardensportbeurs gehouden. Het hoogtepunt van de dag vond later in de middag plaats; The Future Guys gaf een show en haalde op westernpaarden in een razendsnel tempo de meest adembenemende stunts uit. ,,Ondersteboven op een paard: het zag er behoorlijk spectaculair uit", zegt Schellekens. Kort daarvoor werden haar ouders Rien en Ria, oprichters van De Rekkendonken, in het zonnetje gezet. ,,Terwijl Danny Everett een optreden verzorgde, werden ze per koets door de rijbak vervoerd. Het toegestroomde publiek zorgde voor een staande ovatie. Een mooie verrassing voor ze. Mijn ouders hebben altijd keihard gewerkt in het bedrijf. En nog steeds. Op naar het vijftigjarig jubileum..."


Ierse sessie

In bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel wordt zondag 15 april de maandelijkse Ierse sessie gehouden. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt gezongen en gedanst op volksmuziek en ballads. Naast luisteraars zijn ook muzikanten welkom om mee te spelen op bijvoorbeeld gitaar, viool, accordeon of tin-whistle. Er worden teksten rondgedeeld, zodat alle bezoekers mee kunnen zingen.