MUZIEKKORPS BESTAAT 110 JAAR

Lenteconcert Muziekhuis door Boxtel's Harmonie

Na het succesvol verlopen concert Licht uit, spot aan! waarin vorig jaar november de muziek van Quentin Tarantino centraal stond, hebben de muzikanten van Boxtel's Harmonie een geheel nieuw repertoire voorbereid. Dat wordt zaterdag 7 april vanaf 20.00 uur voor het eerst uitgevoerd tijdens het Lenteconcert in Muziekhuis Boxtel. Vanaf een halfuur voor aanvang is de zaal gratis toegankelijk.

Onder leiding van dirigent Jules van de Loo is de afgelopen maanden flink gerepeteerd. Het leidt tot een divers programma met composities die veelal oorspronkelijk voor harmonieorkesten zijn geschreven. Op de lessenaar staan onder meer Concert Prelude (Philip Sparke), Puszta (Jan Van der Roost), Themes from Green Bushes (Percy Grainger) en Curtain Up! (Alfred Reed). Ook de paso-doble Tercio de Quites (Rafael Taléns) en filmmuziek uit Band of Brothers en Lawrence of Arabia staan op het programma.

Boxtel's Harmonie maakt zich voorts op voor de viering van het 110-jarig bestaan. Dat krijgt vorm door een gezamenlijk optreden van het slagwerkensemble en De Aggemarvanhuisaf Band in de aula van het Jacob-Roelandslyceum op zaterdag 16 juni. Voorts is er een feestweekeinde van 30 juni tot en met 1 juli, met onder meer een reünie voor oud-leden en het jaarlijkse huldigingsconcert voor jubilerende muzikanten.

Na de zomervakantie wordt het lustrumjaar voortgezet in samenwerking met zustervereniging Gildenbondsharmonie, die eveneens in 1908 het levenslicht zag. Dat gebeurt in eerste instantie met een gastoptreden op zondag 2 september tijdens het Kasteelconcert op Stapelen waarmee de Gildenbonds jaarlijks haar nieuwe seizoen start.

Zaterdag 17 november smelten de twee harmonieën samen tot één mega-orkest tijdens een jubileum-promconcert in sporthal De Braken. Ook het uitbundig gevierde eeuwfeest van de twee muziekkorpsen werd tien jaar geleden op soortgelijke wijze afgesloten.


Snuffelmarkt

De Protestantse Gemeente Boxtel houdt zaterdag 7 april van 10.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt in de kerk aan de Clarissenstraat 18. De opbrengst gaat naar beeld en geluid in ontmoetingscentrum De Schakel én naar WensAmbulance Brabant. Morgen, vrijdag 6 april kunnen mensen tussen 17.00 en 20.00 uur spullen afleveren bij de kerk; witgoed, meubels en fietsen worden niet aangenomen. De entree bedraagt één euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

Ruilbeurs

Vereniging Boxtelse Verzamelaars organiseert zondag 8 april tussen 10.00 en 13.00 uur een ruilbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 in Boxtel. Allerlei verzamel-items worden daar onderling verhandeld: van postzegels tot prentbriefkaarten en van sigarenbandjes tot stickers. Het thema voor deze editie is gloeilampen. De entreeprijs bedraagt één euro, kinderen tot vijftien jaar mogen gratis naar binnen.

Lezing Daphnia

Aquariumvereniging Daphnia in Boxtel houdt maandag 9 april vanaf 20.00 uur een gratis lezing over het deskundig inrichten van een vijver. Ook niet-leden zijn welkom in gemeenschapshuis De Walnoot, mits zij zich van tevoren melden via telefoonnummer (0411) 67 46 01.