Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

OPBRENGST NAAR EXTRA ACTIVITEITEN

Lentemarkt Elisabethsdael levert ruim 700 euro op

Van schilderijen tot gebreide producten en van kaarten tot bloemstukjes en andere snuisterijen: het was zaterdag allemaal te koop tijdens de voorjaarsmarkt in wooncomplex Elisabethsdael in Boxtel. Het evenement leverde 707 euro op.

Op grote tafels werd de koopwaar uitgestald, zodat bezoekers een blik konden werpen op het aanbod. En wie genoeg had ingekocht, kon even neerploffen met een kop koffie. ,,Naast enkele collega's die producten verkochten, meldden zich standhouders aan die vaker op markten staan", aldus Jackelien van der Heijden, activiteitenbegeleider bij Elisabethsdael en Vinckenrode. Ze gaf aan dat er constant aanloop was, op een 'kleine dip' in de pauze na. ,,We organiseren deze markt nu voor de tweede keer en zijn van plan dit jaarlijks te blijven doen. Het levert een mooi extraatje op."

De opbrengst van de verkoop is bedoeld voor de mensen die de kraampjes bemanden. ,,Op één uitzondering: een vrouw die kaarten verkocht, schonk een deel van haar winst aan ons", legt Van der Heijden uit. Samen met de opbrengsten van verkochte bloemstukjes, hapjes en drankjes en de activiteit 'envelop trekken' werd 707 euro ingezameld. Het bedrag wordt besteed aan extra uitjes voor de bewoners van Elisabethsdael en extra materialen voor activiteiten in het naastgelegen wooncomplex Vinckenrode.

FOTO BOVEN: Mensen die de voorjaarsmarkt in Elisabethsdael bezochten, konden een rondje maken langs tafels met producten als kussens, speelgoed, kaarten en bloemstukjes. (Foto: Gerard Schalkx).