Afbeelding
Foto: Piet van Oers

FOTO-EXPOSITIE IN MUBO LOOPT BINNENKORT AF

Ouderen vergapen zich aan portretten

De tentoonstelling in MuBo met Boxtelse portretten uit de jaren '50 heeft de afgelopen weken enkele honderden nieuwsgierige kijkers getrokken. Willem van Vossen van het museumbestuur durft zelfs te spreken van een recordaantal bezoekers.

Met nog twee weekenden voor de boeg wordt het volgens Van Vossen de drukste wisselexpositie in het museum ooit. De fotogalerij met communicantjes, gezinsfoto's, baby's, kleuters en tieners, bruidsparen, militairen en individuele portretten is nog te zien op zaterdag 7 en 14 april en zondag 8 en 15 april.

Hartroerend was de exclusieve ontmoeting die de Boxtelse afdeling van 'Met je Hart' vorige week organiseerde voor een groep ouderen uit de gemeente. Exposant Piet van Oers was aanwezig om een inleiding te verzorgen en kon andermaal diverse namen van tot dan toe onbekend gebleven personen aan het papier toevertrouwen. De aangeklede rondgang langs de geëxposeerde foto's was voor het gros van de vijftien bezoekers een feest der herkenning.

GEFASCINEERD

Het was met name Annie van der Sloot die zich gefascineerd liet gelden als het ging om de identiteit bij de in beeld gebrachte personen. Niet zelden verkondigde zij met kracht van overtuiging naam en toenaam. Na afloop kregen de deelnemers in MuBo een lunch geserveerd, waarna het vrijwillige legertje chauffeurs voorreed om de ouderen naar huis te brengen. Voldoening overheerste, óók bij plaatselijk coördinator Ivy van Geel van 'Met je Hart', die haar inspanningen voor eenzame ouderen andermaal zag beloond.

Genoegdoening eveneens bij de gymclub van Vrouwen Contact Boxtel, die gisteravond met 25 dames een rondgang maakte langs de geëxposeerde foto's. Het merendeel van die prenten is destijds gemaakt in de studio van fotograaf Harrie Janssen; zoon van de bekende Boxtelse kunstschilder Pierre Janssen.

Zoals reeds gememoreerd loopt de expositie binnenkort af. Het komend weekend alsmede op zaterdag 14 en zondag 15 april is er nog gelegenheid om de bejubelde portrettengalerij in MuBo te bezoeken en waar nodig wellicht aanvulling te geven op ontbrekende gegevens. Op de laatste dag van de tentoonstelling sluiten de exposanten Roger van Laere en Piet van Oers hun 'spreekuur' af. Tussen 14.00 en 16.00 uur is het tweetal op 15 april aanwezig om vragen te beantwoorden c.q. aanvullende gegevens te verzamelen. Er is een reële kans dat het totale bezoekersaantal in het laatste weekend de grens van zevenhonderd kijkers passeert.

FOTO BOVEN: Vorige week donderdag beleefden vijftien ouderen veel plezier aan de fraai opgezette foto-expositie in Museum Boxtel. De kennismaking met de attractief opgezette portrettengalerij was georganiseerd door de lokale afdeling van de stichting Met je Hart. (Tekst en foto: Piet van Oers).


Veldloop

ArcheoHotspot Boxtel houdt zaterdag 7 april een veldloop over Boxtelse akkers. Met als doel het vinden van historische vondsten, zoals scherven en pijpenkopjes. Alle vondsten van de deelnemers worden op een later tijdstip gedetermineerd en eventueel bewaard. De tocht start om 10.00 uur bij het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg. De veldloop gaat ook bij slecht weer door.

Speelgoedbeurs

In gemeenschapshuis De Rots is op woensdag 11 april een kinderkleding- en speelgoedbeurs. In ruim vijftig kramen worden spullen aangeboden voor een tweede leven. De beurs gaat om 20.00 uur open en duurt tot 21.30 uur. De entree bedraagt 1,50 euro.