Adtoin de Beer in actie tijdens het driebandentoernooi van het Breukels Pentatlon Clubje in partycentre De Adelaar tijdens de paasdagen. Op de achtergrond Martien Schevers, winnaar in de A-klasse. (Foto: Hans Verberk).
Adtoin de Beer in actie tijdens het driebandentoernooi van het Breukels Pentatlon Clubje in partycentre De Adelaar tijdens de paasdagen. Op de achtergrond Martien Schevers, winnaar in de A-klasse. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

64 BILJARTERS STRIJDEN OM TITELS

Paastoernooi in Adelaar levert 1.275 op voor klas

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Partycentre De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel was tijdens de paasdagen omgetoverd tot een ware biljartarena. Van vrijdag tot en met maandag vond daar een driebandentoernooi plaats, georganiseerd door het Breukels Pentatlon Clubje, een groep bevriende biljarters. Een evenement met een lach en een traan...

64 deelnemers streden in drie verschillende klassen om de titels. ,,Dit deelnemersaantal is nagenoeg hetzelfde ten opzichte van eerdere edities", vertelt Adri Blummel van de organisatie. ,,Met enige regelmaat organiseren we dit toernooi. Nu vond het evenement toevallig twee jaar op rij plaats." Martien Schevers trok aan het langste eind in de A-klasse, terwijl Erik van Weert en Monique Drost de titels in de B- en C-klasse op hun naam schreven. ,,Het toernooi is perfect verlopen", aldus Blummel. ,,Het was lekker druk. Bovendien hebben we nog een groep kinderen blij kunnen maken."

VERRASSING

De organisator wijst op het goede doel dat aan de loterij van het driebandentoernooi gekoppeld was. ,,In 2014 hebben we 2.500 euro opgehaald voor hospice Acacia in Boxtel", zegt Blummel. ,,Toen er dit jaar opnieuw plannen waren voor een loterij, hoorden we over groep 8 van de Angelaschool." In deze schoolklas zit Merijn, een jongen bij wie drie jaar geleden kanker werd geconstateerd. ,,Dit jaar verlaten de kinderen de school. Met de opbrengst van de loterij kunnen ze met z'n allen een mooi uitstapje maken."

De loterij leverde 900 euro op. ,,Het mooie is dat diverse biljarters hun geldprijzen doneerden aan het doel, waardoor we op 1.275 euro uitkwamen. Begin deze week hebben we de kinderen verrast met een cheque", zegt Blummel. ,,Het was een grote verrassing voor ze. De leerlingen dachten zelf dat er maximaal tweehonderd euro zou worden opgehaald. Wat voor uitstapje ze gaan maken met het bedrag, is nog niet bekend. Deze opbrengst maakt het toernooi voor ons in ieder geval nóg geslaagder. We zijn blij dat we iets voor de kinderen kunnen betekenen."