WODAN WINT EENVOUDIG VAN MUNSELPLOEG

Slordig spel breekt Boxtel op in Tilburg

RKSV Boxtel trad op Eerste Paasdag in Eindhoven aan tegen de huidige koploper Wodan. Gezien de resultaten van afgelopen weken leek er misschien wat te halen in de Lichtstad. Niets was minder waar: de Munselploeg speelde slordig en verloor met 3-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd hanteerden de Eindhovenaren de lange bal naar voren. Na vijf minuten resulteerde dit al in een levensgrote kans voor de thuisploeg, maar die werd gemist. Twee minuten later was het wel raak. Een lange bal werd door Wodan-speler Ngozi Okunde onder controle gebracht. Die omspeelde de verdediging en schoof eenvoudig de 1-0 binnen.

Wodan was de betere ploeg, hoewel Boxtel nog redelijk eenvoudig overeind bleef. De bezoekers kwamen er bij tijd en wijle zowaar wat beter uit, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Alleen Robin Groenendaal zette in de laatste minuut van de eerste helft een wapenfeit neer: zijn schot zeilde over de goal van de tegenstander.

ROMMELIG

Het vervolg van de wedstrijd leverde geen ander beeld op. Wodan behield het betere van het spel. Boxtel voetbalde de gehele wedstrijd rommelig met veel onnodig balverlies. De Eindhovenaren kregen bovendien de nodige vrije trappen, maar gingen hier onzorgvuldig mee om.

De Eindhovenaren konden in de 66e minuut het spel beslissen, maar verzaakten. Doelman Tommie Verhagen ging in de fout door de bal recht in de voeten van een Wodan-aanvaller te spelen. Die beoordeelde de ongelukkige pass verkeerd en schoot het leer recht in de handen van de Boxtelse keeper.

Ongeveer vijf minuten later kreeg de Munselpoeg tegen de verhoudingen in een enorme kans op de gelijkmaker. Jesse van Homelen legde aan voor een vrije trap op gevaarlijke afstand van het Eindhovense doel. De toeschouwers zagen de bal op de lat 'uiteen' spatten.

Ondanks het mindere spel van de Boxtelaren, bleef de hoop op een gelijkmaker bestaan. Maar die droom viel in de 82e minuut in duigen. Een vrije trap van Wodan werd kinderlijk eenvoudig binnen gekopt. De ploeg uit Boxtel ging in de laatste tien minuten nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de wedstrijd was al gespeeld. In de laatste minuut van de wedstrijd viel ook nog eens de 3-0, een goal voor de statistieken.

Het is voor de Munselploeg pas het eerste verlies in de competitie sinds 17 december 2017. Zondag 8 april krijgen de Boxtelaren de kans om die goede lijn weer op te pakken. Dan speelt de ploeg thuis tegen subtopper Stiphout Vooruit. Aftrap is om 14.30 uur.

Trimloop in Best

Sportvereniging Conditio uit Best houdt zondag 8 april om 11.00 uur haar maandelijkse trimloop in de bossen van het Joe Mann Natuurtheater aan de weg tussen Best en Son. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 3.000 en 6.700 meter. Inschrijven is mogelijk tussen 10.00 en 10.55 uur aan de kassa van het theater. Inschrijven kost 1 euro voor jeugd tot 15 jaar en 2,50 euro voor volwassenen.

DVVC VERLIEST MET 3-1 IN LENNISHEUVEL

Gedreven LSV bijt niet door, maar pakt verdiende winst

Na de ruime nederlaag een week eerder, was LSV maandag, Tweede Paasdag tegen DVVC uit Dongen gedreven om een goed resultaat neer te zetten. De voetballers uit Lennisheuvel startten in eigen huis fanatiek, creëerden tal van kansen en wonnen uiteindelijk met 3-1 van de subtopper in de vijfde klasse. Alhoewel het toch nog even spannend werd...

Het begeleidingsteam merkte al voor de wedstrijd op dat ze de spelers nog nooit zo bezield een warming-up zag doen. De gehele wedstrijd was LSV dan ook de betere ploeg. Er werd uit de vele kansen echter onvoldoende resultaat behaald. Het duurde dertig minuten voordat Thijs Verhagen de openingstreffer op zijn naam schreef. Met een fraaie schuiver in de rechterhoek werd de Dongense doelman verslagen.

Die 1-0 bleef lange tijd op het scorebord staan. Ondertussen volgde de kansen voor LSV om de voorsprong uit te bouwen elkaar in rap tempo op. Toch scoorde DVVC na een counter uit het niets de gelijkmaker. De toeschouwers verzuchten zich: het zal toch niet weer...?

Dat bleek inderdaad niet zo te zijn. Rowi van de Besselaar werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hoewel de verder uitstekend fluitende leidsman de bal net buiten het zestienmetergebied legde, wist Abdelatif Azzamad wel raad met een vrije trap op deze positie. Feilloos krulde hij de bal over de muur in de uiterste hoek. Vlak daarna maakte diezelfde Azzamad aan alle onzekerheid een einde. Na een goede voorbereiding van Younes Ouassidi rondde hij de geboden kans koelbloedig af.

Zondag 8 april staat LSV opnieuw tegenover een sterke tegenstander: Berkdijk in Kaatsheuvel, de huidige nummer twee van de ranglijst.

JO19-1: SBC 3 – LSV        15.15

FOTO LINKS: Aanvaller Mo Kissami van LSV maakt het de Dongense verdediging lastig. (Foto: Hans Verberk).